Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

9 februari 2018

SVHA JO11-1 komt net tekort tegen RKSV Driel

Dat Driel JO11-1 een goede ploeg is wisten we op voorhand al. De ploeg degradeert weliswaar uit de eerste naar de tweede klasse, maar het feit dat het heeft mogen uitkomen in de eerste klasse zegt genoeg over de kwaliteit van de groep. Die kwaliteit was ook duidelijk terug te zien in een midweekse oefenwedstrijd op een koud sportpark Jan van Baal.

Als de wedstrijd begint is het eigenlijk binnen enkele seconden al raak voor SVHA. Goed onderscheppen van Tim van Lent die voor de verandering eens op rechts begon zorgt ervoor dat deze zelfde Tim koelbloedig afrond en de score opent. 1-0! Wow!

Na de openingsgoal is te merken dat Driel zich niet zo gek laat maken door een vroege achterstand. De ploeg staat voetballend uitstekend en laat de bal goed van kant tot kant gaan. Zonder hele grote kansen aan beide kanten te forceren is het uiteindelijk toch Driel wat op gelijke hoogte komt. Een steekpass frommelt wat bij Jay Daniel door zijn benen en valt gelukkig voor de Driel aanvaller die zijn kansje verzilverd en 1-1 mag aantekenen. 1-1.

Er is veel dreiging voor beide ploegen, kleine kansjes doen zich voort voor zowel Driel als voor SVHA. Beide ploegen staan uitstekend en geven minimaal weg. Mooi om te zien hoe deze 2 ploegen goed aan elkaar gewaagd zijn. Er zijn momenten voor nodig om de voorsprong te pakken, en dat doen onze gasten. Met een afstand schot die goed houdbaar lijkt te zijn voor onze doelman Stijn van Bergen veranderd net een verdediger de baan van het schot. Helaas gaat daardoor de bal langs Stijn op en pakt Driel de voorsprong.

Een korte fasé na de rust is Driel iets sterker. Toch blijven de kansen verhouding nagenoeg het zelfde, waar een kans voor Driel onstaat (redding Stijn), is er op onze beurt een kans voor Bart Winnemuller (redding doelman). Het lijkt een wedstrijd te worden van de spaarzame kansen en momenten. Zo ook wanneer ineens uit het niets Raoul Siefkes zijn schoen uit schopt en het halve veld over trapt, Raoul voetbalt niet door en denkt dat hij zo niet mag voetballen, rent achter zijn schoen aan en geeft zijn aanvaller vrij spel richting de SVHA goal. Dit soort kansen moeten we deze sterke tegenstander niet gunnen en er wordt 1-3 gemaakt. 1-3.

In de laatste fasé van de wedstrijd gooit SVHA er vooral strijd tegenin. De Groen/Witte machine blijft ondanks de achterstand vechten voor wat het waard is en vind zo verdiend de aansluiting. Opnieuw Tim is het niet het, met een goed schot vanaf links naar de verre hoek laat hij de Driel doelman kansloos. 2-3.

In de slotfase is het vooral SVHA wat drukt, en zoekt naar de gelijkmaker, een gelijkmaker die we zeker wel verdiende en met nog kansen voor Bart en Isa zien we de wedstrijd net verloren gaan. Een heerlijk potje om naar te kijken waar vooral echt goed voetbal werd laten zien. We hebben weer een aantal dingen kunnen uitproberen waar we wijzer van geworden zijn, op naar de 2e klasse nu. Nu voor het echt, want dit was de laatste oefenwedstrijd.

Zaterdag 17 februari wacht Excelsior Zetten alweer, de ploeg uit Zetten zal gebrand zijn op een resultaat tegen ons en daar moeten wij het maximale tegenover zetten. We gaan er alles aan doen om de punten mee terug te nemen naar Herveld en goed te beginnen in de 2e klasse. Met een zwaar oefenprogramma hebben we onszelf maximaal getest en zijn we er klaar voor, we hebben goeie stappen gemaakt en dus maken we ons klaar voor de derby, komt kijken, kom ons steunen!

Tot dan!

Oefenprogramma van 13-1-2018 t/m 9-2-2018

(4-5) || SVHA JO11-1 – Kesteren JO11-1 (verslag)

(1-2) || SVHA JO11-1 – GVVV JO11-2 (verslag)

(4-2) || SVHA JO11-1 – Excelsior Zetten JO11-1 (verslag)

(0-6) || Lienden JO11-1 – SVHA JO11-1 (verslag) **KWARTFINALE BEKER**

(2-3) || SVHA JO11-1 – Driel JO11-1

 

FOTO IS NIET WEDSTRIJD GERELATEERD