22 januari 2018

SVHA JO11-1 nipt onderuit tegen 1e klasser GVVV

Vorige week was trainer Roy Kuiper flink ontstemt met de collectieve prestatie van zijn ploeg. Deze week is er dan ook hard getraind en hard gewerkt. De trainingen waren fysiek maar ook meteen van een goed en hoog niveau. Samen hebben we er alles aan gedaan om er klaar voor te zijn tegen deze sterke tegenstander uit Veenendaal.

Wanneer de wedstrijd begint is het bijna binnen 10 seconden al bijna raak voor de bezoekers, een goed lopende aanval over onze rechterkant waarbij een goede voorzet in een boog bij de 2e paal valt volleerd de jonge GVVV’er hem net over de goal. Duidelijk signaal dat onze bezoekers van een hoog niveau zijn.

Na deze aanval lijkt het eigenlijk een gelijkwaardige wedstrijd te worden. SVHA voetbalt bijzonder goed en in de duels is het eigenlijk vaak de directe tegenstander de baas. Er wordt vanuit Bart Winnemuller goed druk gezet voorin, de jonge spits werkt hard verdedigend en dat loont.

De jonge GVVV verdediger voelt de druk en speelt de bal lang in naar de spitsen, echter zit daar Lev van Hulst tussen die uitstekend speelt voor de defensie. De jonge mid mid van de onder 11 soleert na de aanname naar voor en terwijl Bart ruimte maakt om een steekpass te ontvangen maakt Lev met een schuinbeweging de ruimte voor zichzelf vrij de andere kant op. Vervolgens schuift Lev de bal onder zijn voet door en speelt hij de defensie van GVVV kwijt, met een lage schuiver in de verre hoek maakt Lev 1-0!

Na de openingstreffer geeft het SVHA vleugels. We zijn de betere ploeg en krijgen ook de beste kansen. Zo raken Bart en Lev beide nog een keer de lat en vergeten we de score uit te breiden.

GVVV heeft enorm veel kwaliteit. Dat is te zien met de Marokaans/Turkse jongen aan de rechterkant van GVVV. De spelmaker heeft grote klasse en met een individuele actie speelt hij zichzelf vrij in een moeilijke hoek. Met een verwoestend schot, hard en hoog schiet hij raak en brengt hij zijn ploeg langszij. 1-1.

In de fasé voor rust weten we Bart nog tweemaal één op één weg te sturen, maar door de enorme arbeid die Bart verdedigend heeft moeten leveren kan hij eerst nog achterhaalt worden door zijn directe tegenstander en in de 2e poging besluit Bart van ver te schieten. De goeie goallie van GVVV keert de inzet moeiteloos.

De kansen van GVVV blijven verder uit in de eerste helft. De ploeg heeft wel wat dreiging maar Raoul Siefkes en Jay Daniel staan samen als een huis achterin en geven niks meer weg. Rust.

Na rust wordt dan de Blauw/Witte ploeg uit Veenendaal beter en begint het klasse verschil te laten zien op het veld. De ploeg wordt sterker in veld overwicht maar ook in kansen, mogelijkheden en ook goals.

Al snel na rust komt GVVV op een 1-2 voorsprong door een goede aanval over onze rechterkant een goede combinatie door de defensie van SVHA gaat het ons net even te snel allemaal. Fraai rond de ploeg af en nemen ze de op dat moment verdiende voorsprong.

Na de voorsprong krijgt GVVV kansen en combineert het lustig op los, eerst nog schiet de GVVV’er zijn vrije kans net naast en enkele minuten later red Stijn van Bergen fantastisch op de vrije inzet van GVVV.

SVHA lijkt het een beetje kwijt. We krijgen nauwelijks nog kansen en onze leeftijdsgenoten van GVVV zijn helemaal los. Opnieuw een goeie goal over de zijkant laat duidelijk zien dat dit echt geen slechte ploeg is. Waar we zelf nalieten in de eerste helft te scoren, zijn de jongens in het blauw dodelijk effectief. 1-3.

Toch laat SVHA de kopjes niet hangen. Waar we vorige week tegen onszelf voetbalde spelen we vandaag gewoon echt goed. In de fase na rust is onze tegenstander gewoon beter. Het is zo, maar we voetballen dapper, willen met de juiste intentie blijven voetballen en dat gaat lonen zo een 10 minuten voor tijd.

In deze fase wordt SVHA eindelijk weer wat beter en begint het weer kansen te krijgen. Eerst nog een kleine schiet kans van Bart en even later begint Tim van Lent steeds meer zijn kansen te krijgen over de linkerkant. Zo een 5 minuten voor tijd schiet Tim zijn inzet langs de GVVV doelman en vinden we weer aansluiting. 2-3!

Nu zet SVHA echt druk en is het gewoon beter dan GVVV. We krijgen nog 2 fantastische kansen op de gelijkmaker via tweemaal Tim, eerst schiet de jonge dribbelaar zijn bal naar de verre hoek die fantastisch gepakt word door de GVVV doelman en een minuut later komt een strakke, harde en goeie voorzet voorlang de goal, Tim mist de bal met de punt van zijn schoen op een haar na, als Tim de bal had geraakt was dit de 3-3 geworden.

De wedstrijd gaat verloren maar tegen deze sterke tegenstander uit de eerste klasse mogen we zeker trots zijn. Tuurlijk hebben we een fase na rust gehad waar we echt even overklast werden maar daarentegen hebben we zelf ook uitstekend kansen gemist in de eerste helft om de score uit te breiden. Met het feit dat we op het einde nog de grootste kansen krijgen was een puntje niet eens heel onverdiend geweest.

We blijven echter kritisch en volgende week wacht alweer een nieuwe wedstrijd. Ditmaal tegen Excelsior Zetten onze buren. Excelsior is ongeslagen kampioen geworden in de 3e klasse en promoveert net als ons naar de 2e klasse. We zullen weer goed moeten zijn om onze buren te verslaan maar met de juist mindset gaan we er weer voor.

Bedankt voor alle support, graag tot zaterdag weer om 09:00!