Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

13 januari 2018

SVHA JO11-1 start 2018 matig tegen Kesteren

Het seizoen begint weer langzaam een start te maken. En na trainingen stond vandaag onze eerste oefenwedstrijd op het programma. Namelijk tegen Kesteren waar we eerder dit jaar met 3-1 van wonnen. Met het oog op de aanstaande 2e klasse kozen we er voor om te beginnen tegen een sterke 3e klasser, maar dat resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst bieden waren we al lang achter, zo ook vandaag..

Als de wedstrijd begint is het de eerste 5 minuten nog aardig wat de manschappen van Sven Oppel en Roy Kuiper laten zien, maar al gauw gooit de ploeg uit Kesteren de schoom van zich af en stopt het met ontzag hebben voor de promoverend 2e klasser. Kesteren krijgt het betere van het veldspel en de eerste echte kans is ook voor de Rood/Zwarte ploeg.

SVHA heeft het moeilijk, met voetballen, met de duels maar voornamelijk gewoon met zichzelf. We zijn niet in goede doen maar dat betekend niet dat we niet kunnen scoren. We trainen deze week op de omschakeling en hoe we gebruik kunnen maken van de ruimte voorin. Als we dan een lichtpuntje mogen aanhalen is dat absoluut de 1-0 van SVHA een goeie lange bal van Mart Vink in de loop bij Bart Winnemuller is perfect afgemeten, Bart kijkt opzij en ziet daar Tim van Lent goed voor zijn man komen, met een strakke voorzet loopt Tim verwoestend hard de bal binnen. 1-0.

Na de openingsgoal hopen we beter te gaan voetballen, maar het blijkt er gewoon niet in te zitten. Ook blijkt Kesteren het gewoon aardig te doen maar leveren wij zelf veel te makkelijk de bal in en maken we als team te vaak de verkeerde keuze. Toch komen we door een goede voorzet en een slimme spits genaamd Bart die knap bij de eerste paal komt en de bal naar de verre hoek kopt op 2-0. Totaal tegen de verhoudingen in maar we nemen het voor lief, het is namelijk bijna rust, kijken of we daar wat mee kunnen.

Net voor rust valt aanvoerder Jay Daniel uit met een tik op zijn knie. Met de zieke Dries Vonk Noordegraaf zitten we mager in de bezetting achterin en staan we behoorlijk te slapen de 2 minuten voor rust. Eerst dwaalt een bal over onze defensie waar niemand op in grijpt, die overigens de kleine Kesteren aanvaller fabuleus afmaakt (stifje) de 2-1 en nog geen 30 seconden later mag de Rood/Zwarte ploeg uit Kesteren een één – tweetje opzetten vrij combinerend door onze defensie en hop 2-2, niet onterecht maar zo onnodig. Rust.

Na rust is het ook al snel duidelijk dat het er niet in zit. De enige lichtpuntjes van vandaag zijn Tim en Isa van Anrooij die met haar mentaliteit en werklust weer enorm opvalt en Tim met zijn acties compleet de baas is over zijn linker kant. We komen dan zelfs op 2-3 achterstand als we voetbal staan te kijken.

We lijken dan eindelijk onze rug te rechten, met een goede aanval die gaat over verschillende spelers en uiteindelijk valt bij Bart die goed binnen schiet en de gelijkmaker scoort. Het lijkt heel even alsof de boel wakker schrikt maar niks lijkt minder waar. Ook onze uiterst betrouwbare doelman Stijn van Bergen gaat mee in het niveau van de rest van het team, een eenvoudig schot is normaal geen enkel probleem voor de doelman maar dit keer laat hij hem door de handen heen glippen en geven we de 3-4 cadeau en staan we weer achter.

Als ook de 3-5 valt lijkt de wedstrijd over en ik kan niks meer concluderen dat het meer dan terechte uitslag is. Lev van Hulst blinkt nog wel eenmaal uit aan het einde van de wedstrijd met een prachtige individuele actie en daarmee 3 á 4 spelers en daarna de keeper het bos in stuurt en 4-5 maakt. Dichter bij dat gelijkspel komen we niet, kortom vandaag net niet gewonnen, helaas was dat ons niveau vandaag, net niet.

Het zal beter moeten aangezien we volgende week oefenen tegen GVVV wat 1e klasse speelt. Met deze power, mentaliteit en drive gaan we het absoluut niet redden. We gaan dus deze week kei hard trainen om deze offday snel te vergeten en weer op niveau te komen, tot zaterdag, dan spelen we opnieuw om 09:00 thuis!