Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

6 februari 2018

SVHA JO11-1 naar halve finale KNVB beker na winst op Lienden

Na een goede overwinning vorige week op Excelsior stond vandaag de eerste echte wedstrijd op het programma. Namelijk het Lienden van ‘Hansie, Hansie’. Een ploeg die we al tweemaal eerder tegen kwamen dit seizoen voor een oefenwedstrijd (4-0 winst) en voor de competitie (4-1 winst). Vandaag dus voor de beker in het knock-out systeem.

Als de wedstrijd begint op het prachtige nieuwe soort kunstgras van Lienden is het al snel duidelijk dat SVHA scherp en goed begint. De ploeg uit Herveld domineert het veldspel in Lienden en geeft de jonge manschappen geen enkele tijd om mee te voetballen. SVHA is dominant aan de bal, speelt vrij en goed naar elkaar terwijl Lienden wat echt geen onaardige ploeg is er helemaal niet aan te pas komt. SVHA wordt in de begin fase al meerdere malen gevaarlijk via een aantal corners, maar als dan een afgeslagen corner bij Tim van Lent terecht komt schiet de jonge pupil verwoestend hard zijn inzet langs de keeper, een dik verdiende, 0-1!

SVHA speelt goed. Onze verdedigers Raoul Siefkes en Jay Daniel zijn hier absoluut een belangrijke factor in. Ze durven beide ver van de eigen goal te verdedigen maar daardoor is er wel aansluiting. Wanneer we de bal verliezen veroveren we deze door ons spel weer snel terug. Het brengt ook risico met zich mee en alhoewel Lienden nog geen enkele keer dreigend werd is er ditmaal met 1 prachtige steekpass een 1 op 1 geforceerd. De Lienden aanvaller lijkt alles goed te doen, maar ontbreekt in de afronding, de bal gaat naast.

Er is geen enkele reden tot zorgen want SVHA blijft maar tot kansen komen. Vele schietkansen, een fantastische Lienden doelman en 2 maal de lat en de paal brengen redding. De enige zorg die SVHA zich lijkt te hoeven maken is dat het niet de tegenstander in de wedstrijd laat komen door zelf niet te scoren. Dat gebeurd ook niet want als het ook via Tim van Lent 2-0 wordt lijkt de wedstrijd al vroegtijdig beslist te worden. 0-2.

Al helemaal als Raoul eerst nog de meest alerte is bij een corner en de 0-3 binnen tikt, even later is het deze zelfde Raoul die uit een afgeslagen corner van een geweldige afstand zijn bal enorm hard richting de goal ramt. Hij scoort prachtig in de hoek onhoudbaar voor de Lienden doelman. 0-4 en we gaan rusten.

Na rust lijkt het spelbeeld het zelfde. We spelen iets minder energie maar de kansen blijven komen voor ons. Lienden zet er het minimale tegenover en word nauwelijks nog gevaarlijk. Via een vrije trap van een behoorlijke afstand schiet de Lienden speler hard, heel hard, maar de inzet wordt knap gepakt door onze doelman Stijn van Bergen.

Als dan opnieuw Tim de lat treft lijkt de jonge dribbelaar er moedeloos van te worden. Dit is al de 3e keer dat Tim het ijzer vind en niet het net. Echter is ditmaal het treffen van de lat meteen de assist van onze spits Bart Winnemuller. Die had namelijk nog niet gescoord en doet dat nu in 2 instanties. 0-5.

In de slotfase soleert opnieuw Bart naar zijn treffer, ditmaal doet de aanvaller het helemaal zelf en rond de bal uiteindelijk laag in de hoek af. De keeper en verdediging lijken kansloos en daarmee komt SVHA vandaag door geweldig spel niet in de problemen. 0-6.

Een dikke pluim naar Jay die vandaag niet alleen verdedigend fantastisch was maar aan de bal zo bepalend was voor ons spel. Iedere bal speelde onze laatste man goed in naar een middenvelder, flank of spits. Het zorgde samen met zijn maatje Raoul achterin voor enorm veel druk naar voren en mede door het ver voorruit verdedigen maakte dit een collectieve prestatie, met de 2 treffers van Raoul en het fantastische spel van Jay was vandaag de verdediging in aanvallend en verdedigend opzicht de beste van het veld!

Aankomende dinsdag oefenen we alweer! Ditmaal tegen Driel JO11-1. Deze jongens degraderen net uit de 1e klasse en zullen dus gebrand zijn op een goed resultaat. Het feit dat deze ploeg in de eerste klasse heeft gespeeld zegt wel dat dit een uitstekende ploeg is met genoeg kwaliteit. We zullen dus weer heel goed moeten zijn met ze alle, alleen dan kunnen we winnen van deze sterke 2e klassser!

Dinsdag om 18:30 trappen we af,  tot dan!