Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

Visie en organisatie

Sportvereniging Herveld-Andelst, afgekort SVHA, is opgericht op 2 juni 1945 en heeft als clubkleuren groen – wit. SVHA is een lokale amateur voetbalvereniging met ruim 400 leden, 14 jeugdteams, 4 meidenteams, 3 zondag heren seniorenteams, 1 zaterdag dames en 1 zaterdag heren seniorenteam.

Visie
Onze leden, vrijwilligers en supporters moeten in een veilige omgeving plezier aan de voetbalsport kunnen beleven. Aandacht voor ontwikkeling van persoonlijke voetbalvaardigheden en teamprestaties moet zorgen voor sportieve en kwalitatieve ontplooiing van onze leden, teams en club.SVHA selectie

Wij willen een vereniging zijn waar leden, ouders en vrijwilligers zich prettig en gewaardeerd voelen, waar leden, supporters en sponsoren trots op zijn, waar iedereen respect voor elkaar heeft en gasten gastvrij worden ontvangen.

Ons motto: “sportieve prestaties en ontwikkeling met plezier, respect en trots”.

Doelstelling
SVHA heeft ten doel de bevordering van de sportieve belangen van haar leden op het gebied van de voetbalsport. Eenieder bij SVHA moet zo goed mogelijk en met veel plezier kunnen voetballen.

Sportieve doelstellingen:

 • ontwikkelen van voetbalvaardigheden van spelers (technisch en tactisch)
 • behalen en verbeteren van teamprestaties
 • nastreven van attractief en aanvallend voetbal
 • fair-play en respect
Organisatorische doelstellingen
 • gelijkgerichte organisatorische en voetbaltechnische aanpak
 • bijdragen aan opleiding en begeleiding van alle betrokkenen
 • ontwikkelen van een kwalitatief sterke jeugdopleiding
 • creëren van een optimale trainings- en spelsituatie (terrein en materiaal)
Sociale doelstellingen
 • bevorderen en waarborgen van plezier voor leden, ouders en vrijwilligers
 • heldere gedragsregels voor spelers, staf, ouders en toeschouwers
 • bevorderen van samenwerking met andere verenigingen, scholen en sociale instellingen
 • het zijn van een vereniging waar leden, supporters en sponsoren trots op zijn
Organisatie

Om eenieder bij SVHA zo goed mogelijk en met veel plezier te kunnen laten voetballen werken we bij SVHA vanuit een verenigingsorganisatie, welke volledig wordt ingevuld door vrijwilligers. Het gekozen bestuur streeft een duidelijke organisatie na, waarbij heldere communicatie met onze leden, vrijwilligers en sponsoren essentieel is. Een efficiënte en betrokken verenigingsorganisatie heeft een positief effect op de beleving en resultaten van onze spelers en de beleving van de voetbalsport door onze vrijwilligers.

svha-organisatie-diagram

De algemene ledenvergadering is het hoogste orgaan binnen de vereniging en wordt gevormd door alle SVHA leden. Het bestuur van de vereniging is door de algemene ledenvergadering gedelegeerd aan het algemeen bestuur, verantwoordelijk voor het beleid van de vereniging. De operationele taken die hieruit voortvloeien worden uitgevoerd door commissies en functionarissen binnen een drietal afdelingen. Voor iedere afdeling draagt een algemeen bestuurslid de verantwoordelijkheid.