25 september 2017

SVHA JO11-1 met verzorgt en goed spel langs sterk Kesteren

Vandaag stond de eerste competitie wedstrijd op het programma. Na eigenlijk moeiteloos door de beker heen te zijn gekomen wisten we op voorhand dat Kesteren een sterke ploeg heeft. Niet alleen speelde een groot deel van de huidige JO11-1 al eind vorig seizoen tegen Kesteren, ook hadden de Kesterenaren het goed gedaan in de beker. De ploeg haalde zelfs een keer met 14-0 uit.

Nog voor de aftrap is te zien dat er 2 fanatieke ploegen op het veld staan. De warming up van beide ploegen ziet er goed uit. De beleving van de beide ploegen zijn een recept voor een goede confrontatie tussen de manschappen van trainer Roy Kuiper en deze van Kesteren.

Als we aftrappen is duidelijk dat SVHA iets betere van het spel heeft. Het durft meer te voetballen en probeert door elkaar aan te spelen vooruit te komen. De mannen uit Kesteren geven volledig gas terug wat er voor zorgt dat SVHA het moeilijk heeft maar nauwelijks iets weg geeft. De eerste 2 kansen zijn voor Tim van Lent die 2 keer vrij komt links van de goal en besluit uit te halen. De jonge spelmaker ziet zijn inzet 2 keer rakelings naast verdwijnen.

Kesteren heeft ook voetballend vermogen in huis maar Jay Daniël speelt by far een geweldige wedstrijd. Hij is ontzettend sterk in zijn duels en verliest er geen één. Wacht het juiste moment af om in te stappen en is steeds zijn toch goede tegenstanders te snel af. Het is de wedstrijd waar je niet omkomt van de kansen. SVHA heeft wel veel druk naar voren en dwingt de keeper een aantal keer tot redden maar de verschillende inzetten gaan recht op de keeper. Ook de vele corners van SVHA worden niet het maximale uit gehaald.

Toch is het SVHA dat op 0-1 voorsprong komt. Het is zeker geen beauty maar in een scrimmage valt de bal uiteindelijk voor Bart Winnemuller die raakt schiet en de absoluut verdiende voorsprong voor SVHA neer zet. 0-1!

Na de openingstreffer lijkt Kesteren direct iets terug te doen, de aanvaller ontsnapt aan de aandacht van onze verdediging maar Stijn van Bergen met een absoluut knappe 1 op 1 plukt de bal klemvast (!) van de voeten van de Kesteren aanvaller. De aanvaller gaat hard naar het gras terwijl de doelman een moedige ingreep verrichte. Het veldspel blijft in het voordeel van SVHA. De 2e goal lijkt een replica van de eerste. Opnieuw vanuit de scrimmage voor de goal maakt Bart zijn 2e. Enerzijds kun je stellen dat we wat gelukkig voor staan andere kant kun je zeggen dat we het afdwingen dat we steeds op hun helft spelen en in hun doelgebied actief zijn. 0-2 en het is rust!

In de rust gaat de trainer voor wat omzettingen. Tim van Lent gaat in de spits spelen en het spel systeem verranderd. Stijn krijgt de opdracht alle ballen lang te spelen. Er staat een vervelend laag zonnetje en daarbij schuiven de Kesteren verdedigers ver op waar er dus veel ruimte achter de defensie ligt. Met de snelheid van Tim (en Mart Vink) willen we hier gebruik van maken. Het is belangrijk voor de rest van de groep dat ze opschuiven en de eventuele 2e bal winnen.

Dat deze groep goed kan voetballen bleek al, maar dat ze deze opdracht uitstekend uitvoeren begin 2e helft maakt mij een trotse trainer. We hangen iets verder achteruit met 3 verdedigers en bij iedere onderschepping gaat de bal naar Stijn en lang er over heen. Dit resulteert voor het eerst in de wedstrijd echt in grote kansen. Mart schuift zijn inzet laag en hard net voorlangs terwijl Tim tweemaal de doelman treft in zijn sprint. Dries Vonk Noordegraaf schiet zijn inzet uit de 2e lijn hard op de keeper en krijgt Isa van Anrooij net geen voet tegen de bal die voorlangs schiet. In deze fasé is het mooi om te zien hoe SVHA durft op te schuiven en meermaals gevaarlijk word door ballen die er over heen vallen maar ook wanneer de enorm lange laatste man van Kesteren de bal wel onderschept dat de 2e bal vaak voor Lev van Hulst of Dries is.

In de 2e helft geven we nauwelijks iets weg. Raoul Siefkes speelt een dijk van  een wedstrijd. Dries brengt het voetbal achterin terwijl Jay als een echte leider achterin alles neer zet. In deze zelfde fasé hadden we echt afstand moeten nemen van Kesteren en met 3 á 4-0 weg moeten lopen. Dit gebeurd niet en we treffen een oude voetbalwet. Kesteren laatste man haalt aan van een meter of 30-35 en schiet hard en hoog raak over Stijn heen, een mooie goal, maar helemaal uit het niks.. 1-2.

In deze periode krijgt SVHA het wat moeilijker. Voor het eerst in de wedstrijd gaat Kesteren geloven in een resultaat. Toch blijft SVHA ondanks de toenemende druk eigenlijk uit de problemen wat eenvoudige doelpogingen worden gekeerd door Stijn of op tijd verdedigd. Toch krijgt Kesteren een vrije trap op slechts enkele meters van de goal. De inzet van Kesteren gaat maar net mis. SVHA krijgt nu niet meer zoveel kansen toch dwingt het in de omschakeling een corner af. Die wordt genomen door Lev, die uitstekend voorgeeft en daar de instomende Bart vind die verwoestend hard raak kopt en met nog een paar minuten te gaan de wedstrijd lijkt te beslissen. 1-3.

In de slotfase wisselen we Jay om iedereen toch weer aan het spelen te krijgen. Zoals ik al zei was Jay vandaag absoluut de beste van het veld. De absentie van onze aanvoerder wordt duidelijk gemist en we geven in de slotfase nog 3 goeie kansen weg aan Kesteren. Stijn grijpt hier in alle pogingen uitstekend in en zorgt dat de aansluitingstreffer niet komt en Jay dus niet opnieuw er in hoefde te komen. De wedstrijd eindigt in 1-3 waarmee we absoluut verdiend winnen, over de hele wedstrijd enorm weinig weg gegeven en gescoord op de juiste moment, misschien is dat het enige verwijt dat we na rust niet definitief de trekker over halen.

Bart dus met zijn hattrick. Op zijn verjaardag doet hij zichzelf dit cadeau, gefeliciteerd Bart!

Aanstaande zaterdag spelen we thuis om 10:30 tegen ONA’53. ONA’53 ging dit weekend onderuit met maarliefst 7-1 tegen DTS uit Ede. ONA’53 heeft het moeilijk en won zowel in de competitie als in de beker nog niet. De mannen zullen dus gebrand zijn op een goed resultaat tegen ons. Als wij met dezelfde beleving, passie en onze opdrachten spelen dan moeten wij hier van winnen, maar alleen met jullie massale support, wederom mijn dank voor vandaag en ik hoop weer op een trouw en grote aanhang aanstaande thuiswedstrijd. Nogmaals dus om 10:30.

6ed4cab6-52ba-4e28-bf74-fd8c81368a8a