19 februari 2018

SVHA JO11-1 overklast leeftijds genoten van Excelsior

Nadat we eerder in de voorbereiding al eens oefende tegen de jongens van Excelsior Zetten en deze wonnen met 4-2. Stond vandaag de wedstrijd opnieuw op het programma. Ditmaal voor de punten in de 2e klasse. Beide ploegen promoveerde uit de 3e klasse (Excelsior werd ongeslagen kampioen) en liet in de eerdere oefenwedstrijd al zien over kwaliteit te beschikken. Vandaag moesten we het doen zonder Tim van Lent, echter kwam de lang afwezige (door ziekte) Dries Vonk van Noordegraaf weer terug bij de groep, welkom terug Dries!

Wanneer de wedstrijd begint, start de JO11-1 gewoon weer in de vertrouwde 2-3-1 opstelling. De ploeg uit Herveld krijgt de aftrap en laat de bal goed rond gaan, van kant naar kant, zoekend naar een opening bij de ultra defensieve opstelling van de Zettenaren. Er is een volle minuut voor nodig voordat Excelsior voor het eerst aan de bal komt in de wedstrijd. SVHA speelt geduldig, elkaar aan en laar de bal van voet tot voet bewegen. Het zorgt voor een groot veld overwicht van de Hervelders. Tot grote kansen komen blijkt moeilijk. Excelsior staat met hun defensieve tactiek gewoon ook goed. Het is moeilijk echt doorkomen maar toch is de eerste echte kans voor SVHA, Bart Winnemuller treft de bovenkant van de lat.

Steeds meer lijkt SVHA kleine kansjes te krijgen. Het veldspel is in handig van SVHA, Excelsior zoekt wanhopig de lange bal in de hoop dat de kundige spits eens wat laat zien. Jay Daniel en Raoul Siefkes hebben totale grip op deze jonge man en het lijkt wachten op de goal voor SVHA. Isa van Anrooij ziet haar bal net naast gaan en de inzet van zowel Bart als Lev van Hulst worden gekeerd door de doelman.

Het is juist in deze fase waar SVHA moet scoren, maar lijkt niet tot hele grote kansen te komen. Dit zorgt langzaam voor wat hoop bij de Rood/Zwarte ploeg. Het kruipt steeds meer uit haar schulp en begint kansen te krijgen. Ook de Zettense ploeg treft een keer de lat (afstandschot) en vind eenmaal Stijn van Bergen met een goede redding (afstandschot) op zijn pad. Ook wordt Excelsior met de snelle corner variant gevaarlijk. SVHA vergeet net af te ronden via Bart Winnemuller. Het spelbeeld blijft het zelfde, SVHA domineert aan de bal, maar Excelsior begint gewoon beter in de wedstrijd te komen.

Juist op dit moment is het dat SVHA (dan ook terecht, maar op juiste moment) toe slaat. Dries wordt goed vrijgespeeld aan de linkerkant van het veld. De tot voor kort nog zieke Dries bekroont zijn rentree met een goal. Tot uiterste vreugde van Dries zelf en zijn vader die met een luide kreet blij is zijn zoon weer op het veld te zien. 0-1!

Vlak na de openingstreffer is er een moment dat Excelsior met meer man voor de bal speelt. Dat hadden we nog niet gezien vandaag, dit leidt meteen (door goed druk zetten van Dries en Lev) tot een bralverovering en Lev steekt Bart perfect weg. Onze spits prikt de bal letterlijk langs de uitkomende Zetten goalie op en drukt het veldspel ook uit in de score. 0-2!

In de rust is het zichtbaar dat SVHA voelt beter te zijn, de trainer waarschuwt zijn jongens dat juist voor de goal we minder begonnen te spelen, en dat Excelsior goed genoeg is om daar direct van te profiteren. We zullen dus scherp weer na rust moeten beginnen.

Na rust is het veld overwicht minder groot, maar duidelijk is nog steeds dat de Hervelders een stuk beter zijn. Dat Excelsior beter voor de dag in de 2e helft komt heeft vooral te maken met de minder defensieve instelling. Er spelen meer spelers voor de bal waardoor Excelsior soms de bal gewoon langer vast kan houden. Toch komt SVHA opnieuw tot scoren. Door een goed uitgespeelde aanval spelen we Bart helemaal vrij, de aanvaller moet zich nog wel even ontdoen van een verdediger maar op zijn beurt slalomt hij door de defensie en schiet raak. 0-3!

Als dan enkele minuten later Mart Vink via een goeie individuele actie nog eerst de keeper ziet redden op zijn inzet (prachtige redding!) is het enkele minuten later wel raak voor de rechter flank speler. Mart schiet zijn (lijkt houdbare) bal naar de doelman, die er op zijn beurt enorme moeite mee heeft en de bal zelf in de goal frommelt. 0-4!

In de laatste 10 minuten is het slordig, dat komt door beide ploegen, vooral om Excelsior een alles of niet tactiek hanteert. Dat zorgt voor kansen voor de Zettense ploeg. Zo raken ze via een prachtig schot de buitenkant van de paal, schieten ze net over Stijn heen en vinden ze deze zelfde Stijn nog een keer op hun weg. Ook scoort Excelsior uit een counter (afgeslagen corner) nog een keer vandaag via dé spits van Excelsior. 1-4.

Doordat Excelsior meer drukt ontstaan er ook levensgrote kansen voor SVHA. Bart mist een 1 op 1 en ziet ook een afstand schot gestopt worden. Isa kopt haar bal net naast terwijl Lev zijn bal rakelings voorlangs schiet. Tot slot is het opnieuw Bart die zijn bal net over ziet gaan die hij hard richting de kruising zag gaan. In de laatste fase had dus Excelsior echt nog wel een keer kunnen scoren maar hadden wij dat zeker ook moeten doen. De slordige fase houd in de laatste paar minuten op en SVHA controleert de wedstrijd opnieuw waarna de Zettense arbiter de wedstrijd tot een einde brengt. 1-4 winst in de eerste wedstrijd in de 2e klasse!

Aankomende zaterdag spelen we tegen Driel JO11-2, eerder in de voorbereiding verloren we nipt met 2-3 van Driel JO11-1. We spelen om 10:00 uit in Driel.