Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

25 augustus 2014

Zondag 3 overklast selectie elftal OSC

Nog helemaal versleten en voldaan van de avond ervoor(Puik feestje Ernst, top!) lopen de krijgers van Zondag 3 het kunstgras veld van OSC op. De één besluit maar om te gaan liggen, de ander wandelt wat rond en een enkeling maakt zich op om daadwerkelijk een  warming up te doen. Intussen nog geen 50 meter naar de andere zijde van het veld, klinkt het gebrul van de hoofdtrainer van OSC 2. De mannen ogen wel fit en zijn bezig met een kleine partijvorm. Er worden niet bepaald kantjes vanaf gelopen en ik moet heel eerlijk zijn. Ik was onder de indruk en kreeg het gevoel dat we al 1-0 achter stonden.

Wanneer de wedstrijd begint is het duidelijk dat SVHA(zoals vorig seizoen zo vaak) het balletje simpel rond kan laten gaan. In het voorkeur systeem van aanvoerder Mark de Ruijter(4-4-2) komen steeds Wim en Martijn op het middenveld vrij. Hierdoor zijn de groen witte dominant en gevaarlijk. Tot frustratie van de brullende trainer die termen over het veld heen gooit als ‘Druk zetten!’. Het komische blijkt dan dat er daadwerkelijk 3 á 4 jongens van OSC luisteren naar hun trainer en druk gaan zetten, de overige 7 spelers vind het wel prima en blijven rustig staan waardoor deze 4 hardwerkende jongens van OSC keer op keer het bos in worden gestuurd tot vermaak van routine jongens Paul de Ruijter en Ernst Henzen die elkaar nog maar is lachend aan kijken als de zoveelste jaag poging van OSC geen enkele nut heeft.

Goed, leuk allemaal, maar voetbal draait om doelpunten maken. Werden er doelpunten gemaakt? Ja zeker! Na een klasse individuele actie van Wim Gerritsen besluit de middenvelder de kans niet zelf te verzilveren maar de kans te laten aan onze topscorer en spits Mark van Eldik, een koud kunstje voor de spits. 0-1 met een nog meer overspannen OSC trainer langs de zijkant.

Vooraf had trainer Angelo Mulder al gemeld dat dit beker treffen werd gezien als oefenwedstrijd en dus ook om verschillende tactieken uit te proberen. Zo ging er dus in de rust het één en ander om. 5 nieuwe spelers en een nieuwe formatie(4-3-3). Hoewel het niveau van de eerste helft niet werd gehaald bleven we toch de bovenliggende partij, niet meer zo dominant maar minstens dubbel zo effectief. En wie! Sebastiaan Markus de geplaagde aanvaller van vorig seizoen  heeft ditmaal maar 1 kans nodig om af te ronden, 1 op 1 met de doelman rond hij koelbloedig af.

Is er dan helemaal geen hoop voor OSC 2? Nou jawel, een slordigheidje op het middenveld zorgt voor balverlies. Een strakke voorzet die net van richting veranderd word beland achter de doelman. 2-1. OSC kon verder niet doordrukken mede ook doordat ze nogal ruzie kregen met de wat lastig fluitende arbiter. Het slotakkoord is  voor Bram Ariese, hij bepaald de eindstand op 3-1.

Een collectieve prestatie. In de 2e helft zijn er veel wisselingen gedaan, posities, spelers en formaties. Toch bleef de kwaliteit acceptabel en konden we toch een sterk OSC 2 van ons af houden. Veelbelovend mannen, top prestatie!

Laten we afsluiten met een brul van Roy Vermeulen: ‘HOPPPAAAAAAAAAA 3-1!’ Oja Vinnie, leuk dat je er bij bent, maar jij doet de volgende wedstrijd de klavertje 3 brul. Succes!

We zijn deze dag ook op bezoek geweest bij de sponsor, dit verslag volgt later!

Fotografie: Sven Oppel