Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

28 december 2015

Zondag 3 januari 2016: Houthakkersdag bij SVHA!

Aankomend weekend staat de jaarlijkse houthakkersdag weer op het programma waarbij verschillende teams strijden voor de felbegeerde titel. Vorig jaar ging Zondag 1 met de titel aan de haal. Natuurlijk staan er ook dit jaar weer veel bekende onderdelen als het spijker slaan, hout zagen en touwtrekken op het programma. We verzamelen deze dag om 10:00 uur en starten om 10:30 uur met het buitenprogramma. Hierna verplaatsen we de strijd naar de kantine waar de soep en broodjes klaar staan als bodem voor het vervolg van het programma. De winnaar zal rond 16:00 uur bekend worden gemaakt. Ook dit jaar is er weer een loterij waar allerlei mooie prijzen mee te winnen zijn!

Deelnemende teams:

– Zondag 1 (Winnaar 2015)
– Zondag 2
– Zondag 3 (Winnaar 2014)
– Zondag 4
– Zaterdag 2 (Winnaar 2013)
– A1
– Vrouwenelftal

Teams uitgelicht:

Zondag 1

De winnaar van vorig jaar, om maar meteen met de deur in huis te vallen. Zondag 1 is er op gebrand de titel te prolongeren. De ploeg zal alles uit de kast moeten halen om de andere teams voor te blijven. Er wordt ook deze editie veel verwacht van het team van trainer Henk Stuivenberg. Het elftal doet het in ieder geval goed bij de bookmakers, maar kan dit elftal de hoge verwachtingen waarmaken…? We gaan het zien…

Zondag 2

Het elftal wat normaliter in de schaduw van zondag 1 staat is zeker een kandidaat om rekening mee te houden. De ploeg beschikt over een goed collectief met een aantal fysiek sterke spelers. De kansen van zondag 2 worden minder hoog ingeschat bij de bookmakers dan zondag 1, maar mocht zondag 2 de titel niet kunnen pakken is er geen man overboord. De ploeg van trainer Fred Schuurman gaat dan na winterstop vrolijk verder om in de competitie de titel te behalen. Ook prima toch?

Zondag 3

De winnaar van de editie van 2014. U vraag zich af: Alweer zo lang geleden? Het is inderdaad alweer bijna twee jaar geleden dat deze ploeg houthakkersdag won. Zondag 3 (ook wel Klavertje 3 genoemd) richtte zich vorig seizoen volledig op het kampioenschap dat met goed voetbal werd binnengehaald. Het team beschikt over de nodige ervaring en fysieke kracht wat uitstekend van pas kan komen tijdens houthakkersdag. De bookmakers geven zondag 3 een goede kans om de titel in de wacht te slepen.

Zondag 4

Zondag 4 is een elftal met als motto: ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.’ Het team draait matig in de competitie, maar daar smaakt het bier na de wedstrijd niet minder om. Tijdens houthakkersdag is het een graag geziene gast en doet het elftal vol overtuiging mee aan de spellen. Kan zondag 4 dit jaar een gooi doen naar de titel…? De bookmakers zien zondag 4 als een underdog. De rest van de ploegen is dus gewaarschuwd!

Zaterdag 2

Het enige seniorenteam dat op de zaterdag voetbalt. Zaterdag 3 won in 2013 houthakkersdag, maar daar teert de ploeg allerminst op. Met goed voetbal en veel doelpunten staat de ploeg momenteel op een eerste plaats(!) in de competitie. Dat kan verder geen enkel seniorenteam zeggen van zichzelf. Met uitspraken als ‘LET’S GET READY TO RUMBLE’ en ‘GREEN/WHITE ARMY STAND OUR GROUND’ begint de ploeg vol zelfvertrouwen aan houthakkersdag aankomende zondag. Volgens de bookmakers is zaterdag 2 een pittige tegenstander die hoge ogen gaat gooien en grote kans maakt op de titel. We zullen zien…

A1

De jonge honden van de A1 werden onlangs nog kampioen in de 3e klasse. Met gemiddeld de jongste leeftijd zit het met de jeugdigheid wel goed, aangezien de jeugd de toekomst heeft. Allemaal leuk en aardig, maar het gaat om houthakkersdag. Ook dit elftal zal allerlei snode plannen hebben om de titel naar zich toe te trekken. Qua fysieke kracht zal het team zijn meerdere moeten erkennen in de seniorenteams, maar het voetballend vermogen van dit elftal mag niet worden onderschat. Bescheiden als ze zijn, plaatsen ze zichzelf niet in een favorietenrol. De bookmakers zien het elftal als een spreekwoordelijke ‘vreemde eend in de bijt’, maar dat weerhoudt de mannen er niet van alles te geven tijdens houthakkersdag. De bookmakers hebben in ieder geval een zwak voor dit elftal en bestempelen de ploeg als taai/stug. Het zal voor de rest van de teams geen makkie worden om de A1 van zich af te schudden.

Vrouwenelftal

Ach, en dan hebben we nog altijd het sympathieke maar uiterst fanatieke vrouwenelftal. Met de charmes zit het in ieder geval goed, maar dit team laat zeker niet met zich sollen! Het elftal doet het prima in de competitie waar het uitstekend voetbal laat zien onder trainer Daan van Ooijen. Vanwege de fysieke kracht van de mannen is de grote vraag: Kunnen de vrouwen de aanval van mannen afslaan? Als het ze lukt om deze aanval af te slaan, is de kans op de titel groot. De bookmakers zijn het er in ieder geval over eens: Dit elftal gaat de titel pakken!

We maken er een gezellige en sportieve dag van met z’n allen! Tot zondag 3 januari!