29 september 2014

Zeer matig Klavertje 3 wint van ONA’53

Ik heb het twee weken geleden verteld. Daarbij deed ik meteen de belofte dat ik niet iedere week zou gaan uitleggen waar het Klavertje nou voor stond. Mocht je om wat voor reden dan ook dit gemist hebben vind je hierrrrr terug wat het Klavertje betekend en waarom wij ons zo noemen. Zo dat gezegd te hebben vertegenwoordigde de krijgers van 3 deze week zich eerder op SVHA.nl. Aanvoerder Mark de Ruijter deed zijn verhaal en verklapte daarbij meteen de doelstelling voor SVHA 3 dit seizoen. Kampioen worden!

Tik, tak. Klokslag 10 uur. De strijd tegen kinderkanker(KIKA) is zojuist weer 10 euro rijker geworden want (weinig verrassend) Thibault Zegers en Vincent Jansen waren te laat wat betekend dat er 5 euro de man naar het goede doel gaat. Vorig jaar werd er door het Klavertje 3 ruim 400 euro opgehaald voor het goede doel en daar gaan we dit jaar vrolijk mee verder. Spoedig zal er officiële donatie gemaakt worden naar KIKA. Dit is dan natuurlijk terug te vinden op SVHA.nl.

De wedstrijd. Zucht… Ik speel nou iets meer dan een seizoen met deze jongens en zo leer je de spelers kennen. Wat zijn de sterkere punten en wat zijn de zwakkere punten. Ik ben er vandaag achter gekomen dat het grootste deel van het team een ondergrens had die ik nog niet had ervaren. Binnen 10 minuten stonden de spitsen van ONA’53 al tweemaal oog in oog met de doelman van Klavertje 3. Gelukkig voor de krijgers kwam de doelman hier twee keer als winnaar te boven, maar het was tekenend voor het ongelofelijk zwakke begin van de krijgsmacht van Angelo Mulder.

Pas na 25 minuten lijken de Groen / Witte wat grip te krijgen op de wedstrijd. Een goede individuele actie van aanvoerder Mark de Ruijter zorgt voor een 1-0 voorsprong. Zoals een aanvoerder zou moeten doen deed Mark dit ook. Pakte zijn ploeg bij de hand en maakt het verschil in het voordeel van de Herveldse ploeg.

Dan krijgt de wedstrijd een vervelende wending. Waar al een penaltie situatie voor beide teams tegen elkaar waren afgestreept en dus niet werden gegeven ontstond er een 3e situatie in de 16 meter van SVHA. De speler van ONA’53 krijgt inderdaad een lichte duw in de rug en gaat vervolgens heel gretig naar de grond. De scheidsrechter beoordeelde de valpartij te makkelijk en liet doorgaan. De counter die daaruit volgt word afgevlagd door de grensrechter. Echter was de scheidsrechter van mening dat het 100% geen buitenspel was. Doordat de afstand van de scheidsrechter en de bal een behoorlijk stukje was viel deze beslissing verkeerd bij de mensen van ONA’53. Bij Sebastiaan Markus niet want we vergeten bijna dat de wedstrijd gewoon door gaat. De spits die vorig seizoen nog ongelukkig was en dit hierbij de laatste keer is dat ik dit opgemerkt heb draait tot op heden een fantastisch seizoen. De spits rond koelbloedig af en zet 2-0 op het scoreboord. Tot woede van de ONA’53 spelers.

Na wat woordenwisselingen een cooling down van 15 minuten komen beide partijen weer het veld op. Er zijn zelfs ONA’53 spelers die de beslissingen allemaal wel kunnen begrijpen en het blijft hoe dan ook een emotie sport. Eerste de penaltie niet krijgen en vervolgens je verkijken op buitenspel zijn 2 situaties waar het maximale geëist word van je tolerantie vermogen. Omdat het een clubscheidsrechter betreft schieten dan tijdelijk alle stoppen even door. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat wij niet het zelfde hadden gereageerd. Al met al vervelend maar het kan wel is voor je de verkeerde kant opvallen en dat realiseerde ONA’53 ook en verschenen gewoon weer op het veld met goede moed.

Dat SVHA nog steeds niet in goede doen was door o.a. zwakke passing, weinig strijd, te weinig druk en vooral de gemakzucht kan ONA’53 profiteren. Alhoewel het zelf nog niet de doelman wist te passeren riep het ditmaal hulp in van voorstopper Paul de Ruijter. Aangezien Paul helemaal geen onvriendelijke jongen is was hij ook niet te beroerd om de tegenstander een handje te helpen door de bal van richting te veranderen en daarmee de doelman te passeren. 2-1. En rust!

De tweede helft moest het anders. Meerdere spelers hadden gesproken in de rust en dus wisten de mannen dat het anders moest. Dat vervolgens als collectief er niks aan gedaan werd was verontrustend. De spelers van ONA’53 komen binnen enkele minuten alweer 1 op 1 met de doelman te staan, die dit keer de inzet naast ziet gaan, er zijn 3 vrije trappen op de 16 van SVHA in het voordeel van ONA’53 waarvan 1 van de 3 noodzakelijk weg getikt moet worden door de doelman. De spelers van ONA’53 telde de ingeschoten bal al maar moest het juichen staken.

IMG_3545Soms heeft SVHA 3 een tegentreffer nodig om weer scherp te worden. Het lijkt wel of de jongens zich eerst boos moeten maken voordat ze weer kunnen voetballen. Nou die tegentreffer kunnen ze krijgen. Een corner word niet helemaal goed verwerkt door de keeper waardoor alle spelers van SVHA mis koppen. De speler van ONA’53 mag de bal aannemen en binnenschieten. Langs Wim Gerritsen op die de paal stond te dekken. Even over Wim Gerritsen en een paal dekken. Ik deel hiernaast een foto(klik voor groot voorbeeld) van vorig seizoen waar Paul de Ruijter een kopduel aan gaat in eigen 16, waar de doelman alert reageert op wat er gebeurd en paaldekker Wim Gerritsen doet ook zijn werk… Geintje natuurlijk, Wim kon niks doen aan deze tegentreffer die overigens bij deze situatie een stuk alerter bij de paal stond ;-). 2-2.

Het staat dus weer 2-2 en niet geheel onverdiend. In tegenstelling. SVHA is voor haar kunnen veel te slordig en ONA’53 heeft gewoon voldoende kansen gehad op de gelijkmaker. Dat wat ik eerder zei over boos maken. Het bleek ook vandaag weer van toepassing. Een prachtige voorzet van Thomas de Bruijn(die net papa is geworden, gefeliciteerd!) word prachtig binnen gelopen door Egon den Hartogh. Wat mij betreft voor SVHA het beste moment uit de wedstrijd.

De wedstrijd is nu wel beslist. Zo voelt het ook. ONA’53 kan deze tik niet verwerken en word ook nauwelijks nog gevaarlijk. In tegenstelling de kansen beginnen te ontstaan voor SVHA 3 om de wedstrijd definitief te beslissen. In de laatste minuten is het onze spits Sebastiaan Markus weer. Die ik overigens nog een super Tiebreak zag verliezen afgelopen vrijdag de eindstand bepalen op 4-2. De spits gaat hiermee Mark van Eldik voorbij op de topscorers lijst(4 om 3).

Volgende week spelen voor het wedstrijdritme maar weer een keer niet. Drama planning van de KNVB dit. We spelen onze volgende wedstrijd op 12 oktober. Dan wederom weer thuis we spelen dan tegen DIOSA 3 om 11:00. Het zal dan beter moeten maarja, 12 oktober dat is een dag na de Nacht van(heb jij al kaarten?) en aangezien de hele organisatie in ons elftal zit zal iedereen er niet best aan toe zijn die dag. Makkie dus voor DIOSA 😉

Fotografie: SVHA – ONA’53 seizoen 2013/2014 – Niet wedstrijd gerelateerd.