20 juni 2021

Wedstrijdverslag MO17 – KNVB Regiocup Jeugd ’21

Vandaag de afsluitende wedstrijd van MO17 voor de regiocup uit bij de Beuningse Girls.
Wat kunnen we zeggen over de 1e helft, slordig, onrustig, weinig echt voetbal gezien. Niet dat we het niet probeerden maar het lukte van beide kanten niet. De ruststand was dan ook 0-0. De 2e helft zouden we meer moeten laten zien. Daar kwam niets van terecht omdat onze tegenstander vanuit een corner de 1-0 scoorde. Meteen daarna werd onze verdediging geklopt en volgde de 2-0. Wat een domper maar we lieten ons niet kennen. Gaven gas en konden elkaar beter vinden in het veld.
Na een snelle spelhervatting kon Lisanne haar sprintje weer trekken en mooi afronden 2-1. Kort daarna zorgde een mooie pass van Froukje ervoor dat Lisanne haar kunstje kon herhalen 2-2. Spanning helemaal terug in de wedstrijd. Jammer genoeg konden we niet profiteren van een vrouw meer situatie toen een tegenspeelster met geel naar de kant moest. Niet veel later werd het 3-2 maar we gaven de moed niet op. Uit een hoge bal van achteruit die werd verlengd kon Lisanne de gelijkmaker maken 3-3. Een vrije trap van Manuela op de rand van de 16 ging helaas net over. Wat jammer, daar was de winst dichtbij.
Eindstand 3-3 en in dit geval dus penalties. De zenuwen werden ons teveel, na 3 benutte penalties gingen de laatste 2 mis. Gelijkspelen en dan toch verliezen, dat voelt niet fijn.
Vandaag wil ik nog 1 speelster speciaal vernoemen. In coronatijd voor het eerst gaan voetballen en nu pas de 3e wedstrijd in je leven spelen, dit dan doen of dat je er al jaren staat……echt knap wat je doet Aafke 💪🏻👍🏻we zijn heel blij met zo’n aanwinst in het team. Fijn dat we nog een paar wedstrijden hebben kunnen spelen. Nu vakantie en dan volgend seizoen weer knallen.