31 oktober 2016

Wedstrijdverslag 29 oktober 2016

Na het inhaalweekend van vorige week was het ook vandaag weer rustig met de wedstrijden op Sportpark “Jan van Baal”. De eerste wedstrijd werd afgewerkt achter de kleedkamers. De mini`s namen het daar op tegen de Mini`s van Candia `66 uit Rhenen. De bezoekers waren net wat groter en sterker dan onze mini`s en dit werd in de score uitgedrukt. Volgende week krijgen de Mini`s een nieuwe kans tegen de Mini`s van Dodewaard.

Op het 1e veld was het de JO11-1 die tegen Nijmegen JO11-1 moest voetballen. Een wedstrijd tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Na een snelle 0 – 2 achterstand stond het weer vrij snel 2 -2. Dit was tevens de ruststand. Ook na rust ging het gelijk op tussen beide ploegen. Uiteindelijk was het toch de ploeg in het groen dat aan het langste eind wist te trekken. Er werd een knappe 4 – 3 overwinning uit het vuur gesleept. Hoe anders was het op het 2e veld waar de JO9-3 het op moest nemen tegen ESA JO9-6. Bij rust stond het al 5 – 0 voor de thuisploeg. Na rust werd er nog een schepje bovenop gedaan wat resulteerde in een 13-1 overwining.

Op het middaguur was het tijd voor de voetbalshow van de JO13-1 in hun wedstrijd tegen DTS Ede JO13-2. Voor aanvang van de wedstrijd stonden beide ploegen in de middenmoot van de competitie. Degene die deze wedstrijd wist te winnen zou aanhangen bij de top en de verliezer zou toch wel een beetje afhaken. Aan het begin waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Dit was tot het moment dat de Herveldse ploeg wist op te schakelen naar een hogere versnelling. Duels werden gewonnen en er werd vlot gecombineerd. De ene aanval was nog mooier dan de andere. Aan het einde van deze voetbalshow stond er dan ook een zeer terechte 6 – 0 overwinning op het scorebord.

De dag werd afgesloten door de JO17-1. Het combinatieteam Victoria`25/SCD `33 JO17-1 was het bezoekende team. In de beker troffen beide ploegen elkaar ook al en toen werd er met
2 – 0 gewonnen. Net als voorgaande wedstrijd was de thuisploeg veel sterker dan de bezoekers. Maar, zoals helaas wel vaker bleek het verzliveren van de kansen een probleem. Bij rust stond het “slechts” 3 – 0 waar het toch zeker 7-0 had moeten zijn. Kort na de rust wisten de bezoekers ook tot scoren te komen. Het bleef echter vooral de ploeg uit Herveld-Andelst die kansen bleef krijgen. Ook na rust gingen er veel kansen niet in. Er werd nog 2 keer gescoord door de Herveldse ploeg, waardoor de wedstrijd met 5 – 1 werd gewonnen. Zeer positief om te zien dat de ploeg tot zoveel kansen weet te komen. Erg goed gevoetbald alleen de afwerking moet volgende keer wat beter. Maar al met al was het zeker een goede wedstrijd en een mooie overwinning.

De JO11-2 en JO13-2 moest deze dag alweer heel vroeg op pad. Helaas kwamen ze zonder punten terug. JO11-2 verloor met 9 – 6 van SML JO11-11 en JO13-2 ging met 6 – 2 onderuit tegen Lienden JO13-2.
De JO9-1 ging verder waar het twee weken geleden gebleven en dat was het winnen van wedstrijden met dubbele cijfers. Deze week was het GVA JO9-1 dat met 1 – 10 werd verslagen.

De MO11-1, MO15-1 en MO17-1 hadden vandaag allemaal een uitwedstrijd. De MO11-1 ging met 7 – 1 onderuit in Heteren tegen de MO11-1 van SDOO. Beter verging het de MO15-1. Zij wisten hun uitwedstrijd tegen AVIOS/DBV MO15-1 met 2 – 3 te winnen. De veel scorende MO17-1 moest vandaag naar Beuningen en kwam met een 0 – 5 overwinning en dus 3 punten terug naar Herveld.

JO15-1 kreeg vandaag de deksel op de neus in de uitwedstrijd tegen SDOO JO15-1. Ondanks dat de ploeg uit Herveld veel sterker was ging men met 4 – 2 onderuit. De JO17-2 had een hele makkelijke wedstrijd bij SML. Ze wonnen met 0 – 10 van SML JO17-5. Zaterdag 2 ging met 3 – 0 onderuit tegen SCP 2