7 november 2016

Wederom fantastisch spel SVHA 4

SVHA – De maand November is aangebroken en het 4e elftal mocht aantreden voor de lastige uitwedstrijd bij NEC. Vorig jaar werd hier immers nog met 1-0 verloren. Echter heeft coach Harry misschien wel de succesformatie gevonden, aangezien er vorige week met ruime cijfers van de koploper Aquilla werd gewonnen (8-1). Na het verzamelen bij de kantine in Herveld verplaatsten we ons met eigen vervoer richting Nijmegen. Daar aangekomen heerste er een ontspannen sfeer in de kleedkamer, ouderwets werden er grappen gemaakt. Ditmaal vooral over de voetbalschoenen. Luc Eberson had ’s ochtends nog de schoenen van Germ Veens kunnen regelen. Helaas bleek bij het passen in de kleedkamer dit toch niet de juiste maat te zijn. Aangezien Tim net nieuwe schoenen had gekocht kon Luc het oude paartje van Tim wel gebruiken. Tim had immers felgroene met roze schoenen aangeschaft. In andere kleuren was zijn maat er namelijk niet. Dit kwam toch wel op wat commentaar van het team te staan. Maar hierover straks meer. Nadat iedereen zijn tenue aangetrokken had en de spiertjes waren ingesmeerd met spierzalf zijn we begonnen aan de warming-up. Er was van een aantal spelers al snel aandacht voor het kleine veld naast ons; hier trainde namelijk de selectie van de profs van NEC1. De bal ging snel rond bij de profs en het leek ons dan ook wel een goed plan om dit zelf ook toe te gaan passen tijdens de wedstrijd. In de welbekende 4-4-2 opstelling zette Harry het team klaar voor de aftrap en ving de wedstrijd aan. SVHA nam al snel het heft in handen en liet de bal soepeltjes rondgaan. Wanneer SVHA dan toch de bal verloor werd er collectief druk gezet en de bal weer snel heroverd. Dit tot tevredenheid van de coach Harry die het team voor elkaar zag werken. Vooral de back Marcel blonk hier vandaag in uit door de spits 90 minuten lang geen enkele ruimte te gunnen. Na al een aantal gevaarlijke uitbraken die steeds net het eindstation niet bleken te bereiken kwam SVHA er dan toch goed uit. Het middenveld speelde hierin weer een hoofdrol vandaag en de bal bereikte dit keer de spits Tim, deze schoot de bal keurig in de goal en zo was het ijs gebroken 0-1. NEC voelde steeds meer de druk van SVHA komen en kon hier steeds minder goed onderuit voetballen. De ballen werden steeds snel onderschept en dan werd er door SVHA weer aan een nieuwe aanval gebouwd. Lex won nu de bal voor zich aan de linkerkant, wederom door goed druk te zetten met behulp van de links-back Mark. Lex gaf een scherpe voorzet richting de tweede paal. Hier waar de verdediger en de keeper allebei niet zeker waren geloofde Dylan er nog in. De bal raakte zijn knie en via de voet van de verdediger belande deze in de goal. SVHA was weer op dreef en langzaam kwam het besef dat dit wel weer eens een mooie uitslag zou kunnen worden. De uitstekend spelende Olaf van der Lienden kreeg de bal net buiten de 16 in de voet, door een mooie dribbel tussen het halve middenveld en verdediging van NEC door rondde hij hem keurig af en bepaalde de stand op 0-3. Met nog 10 minuten te spelen bleef SVHA er vol voor gaan. Een lange de bal richting Dylan valt over de verdediging heen en hij komt oog-in-oog te staan met de keeper. Na eerst slecht in te schieten valt de bal alsnog via de keeper voor de voeten van Dylan en werkt hij de 0-4 tegen de touwen. De scheidsrechter fluit voor rust. In de kleedkamer voert Harry een aantal wissels door. De van een blessure terugkerende Maarten van Muijen vervangt Mark op de links-back positie. Luc Eberson komt op de linkshalf positie te spelen voor Lex. En Willem vd Kolk lost Dylan af in de spitspositie. Bart van Brandenburg had voor rust al de plaats van Olaf als rechtshalf overgenomen. Harry zette iedereen in de rust ook nog even op scherp; deze wedstrijd was nog niet afgelopen. De aanvoerder Jan van Wely hamerde nog maar eens op de belangrijke fase na rust. Daar het eerste kwartier goed doorkomen en vooral de 0 achterin houden. De tweede helft ging van start, SVHA bleek slordig om te gaan met balbezit en raakte de bal op eigen helft al vaak weer kwijt. NEC bleek gelukkig niet al te best in vorm en de kansen bleven hierdoor nog even uit. De tweede helft was al een aantal minuten verstreken en NEC kreeg het kleine beetje geloof in een resultaat terug. Ze begonnen brutaler de aanval te zoeken en wonnen de meeste duels. Prompt leidde dit tot een schitterend schot van de aanvoerder van NEC. Keeper Michiel Latta stond goed gepositioneerd in de goal en zag de bal uiteenspatten op de lat. Binnen 2 minuten weer een snoeihard schot van een speler van NEC, wederom op de lat. SVHA was wakker en begon weer te voetballen. Tim kreeg de bal na een goede uitbraak voor zijn voeten en schoot de bal hard en hoog in, 0-5. Willem die de op voor hem nog onbekende positie in de spits speelde kreeg niet veel later de bal ook in de 16 van de tegenstander voor zijn voeten. Na hard werken en vele duels om de bal te hebben gewonnen werd de bal via de verdediger en daarna weer via Willem in het doel gewerkt. Harry besloot Tim te wisselen en bracht Lex weer terug in het veld, ditmaal op de spitspositie. Direct zette Lex druk op de back van NEC die op zijn beurt een slechte terugspeelbal richting de keeper verzorgde. Een hard werkende Willem was eerder bij de bal en rondde koeltjes af, stand 0-7. Er vonden nog 2 wissels plaats. Dylan kwam in het veld voor Harm Spronk, die samen met zijn broer Henry het middenveld domineerde en uitstekend speelde. Mark kwam in de plaats voor Wilco van Vlaanderen als voorstopper in de ploeg. Achter deze wissel zit een verhaal en een prima gedachtegang van coach Harry. Michiel Latta heeft dit jaar nog niet de 0 weten de behouden. Dit steekt onze doelman toch wel, en ook een aantal spelers laten dit regelmatig aan de doelman weten. Vorige week leek het 8-0 te worden tegen Aquilla desalniettemin dat Wilco van Vlaanderen een volstrekt onnodige penalty veroorzaakte in de slotminuten van de wedstrijd. Latta bleek kansloos op de goed ingeschoten pingel en dus 8-1 en weer niet de 0. Om dit soort praktijken vandaag te voorkomen en ook onze keeper zelfvertrouwen te laten tanken haalde de coach Wilco er dus af. De in de ploeg gekomen Dylan ging diep vanuit het middenveld, iets wat Henry Spronk goed opmerkte en met een prachtige bal Dylan 1-op-1 met de keeper zette. Na een mooi stiftje vorige week dacht Dylan hetzelfde nogmaals te herhalen. Makkelijk vangballetje voor de keeper. Enkele minuten later liet Lex zien hoe een 1-op-1 situatie dient uitgespeeld te worden. Hij speelde rustig de bal langs de keeper en schoot de bal goed in, 0-8. SVHA4 lijkt de vorm te hebben gevonden na 2 prima resultaten. Volgende week een uitwedstrijd tegen AVIOS/DBV 3. Maar uiteraard eerst de zondag afsluiten met de 3e helft in de kantine.