24 mei 2022

Wat een bijzondere laatste wedstrijd voor JO13-1

Zaterdag 21 mei stond voor de jo13 de laatste competitiewedstrijd op het programma. Vooraf wisten we dat dit best wel eens een zware pot moest worden, want SCE stond namelijk gedeelde 3e en wij op plek 2.

In ons achterhoofd was er nog een klein kansje dat als Aquila zou verliezen wij nog boven hen eindigen. Voor ons zat er maar één ding op: gewoon de wedstrijd winnen en hopen.

Stuk voor stuk hadden ze er allemaal zin in. Na een goede warming- up begonnen we aan de wedstrijd. Er werd de eerste 20 minuten dan ook goed gevoetbald. Er werd gedaan waar we goed in waren en dat was de afspraak. Zo stonden we ook binnen 20 minuten 3-0 voor. Helaas werd er daarna wat makkelijk over gedacht en krijgen we de bal niet goed weg. Helaas valt dan ook de 3-1 uit de lucht. Totaal onnodig. Kort daarna is het rust en worden de puntjes op de ï gezet. Blijven door voetballen en prik snel de 4-1 erin, want als we hem tegen krijgen kan het nog wel eens spannend worden.

Vol goede moed starten we aan de tweede helft. We deden wat er afgesproken wordt en zo staat het ineens 5-1… wie had dit verwacht… nou wij kunnen vertellen wij als staf niet. Helaas begon de tegenstander wat te mopperen tegen elkaar en op elkaar en eindigt  SCE de laatste 5 minuten met 9 man. Onze spelers keken dan ook erg verbaast dat er spelers gewoon uit het veld liepen… want onderling was het gewoon een sportieve wedstrijd van beide kanten. Uiteindelijk weten wij nog 1 doelpunt te maken en is de eindstand 6-1.

Wat hebben we toch een prachtig half seizoen gedraaid met deze spelers. We gingen na de winterstop een klasse hoger en hadden eigenlijk verwacht ergens middenmoot te eindigen, wat best knap zou zijn… maar wie had er nu verwacht gewoon 2e in de 2e klasse. Complimenten aan de spelers die altijd 200% inzet toonde zowel op training als bij de wedstrijd. Wij kunnen zeggen dat het een geslaagd seizoen was geweest. Op naar de 3 toernooien die we nog mogen spelen in juni 💪🏻 ⚽️.

Om vervolgens op te gaan naar een nieuw seizoen met een kleine extra supporter langs de lijn, want Lisa en Danny verwachten een meisje. Gefeliciteerd!!