4 december 2022

Vrouwen 1 laat AVW in de kou staan

Het is 3 december en er staat weer een moeilijke uitwedstijd te wachten tegen AVW Uit Westervoort. Wij vertrokken naar Westervoort en kwamen op de A325 in de file, waardoor de wedstrijd – in overleg – wat later begon.

Het is 2 graden en er staat een frisse wind.

Wij begonnen de wedstrijd zonder reservespelers op de bank. Britt, die ook al een wedstrijd had gespeeld voor de MO17-1, kwam ons de tweede helft ondersteunen. Inge, vorige week geopereerd aan haar kruisbanden, kwam ons nog aanmoedigen in de rolstoel meegenomen door Evy en Anouk die beiden ziek waren.

Bijna zonder een goede warming-up begonnen wij aan de wedstrijd en binnen 5 minuten scoorde Kyra al de 0-1 binnen en nog geen 10 minuten later was het weer Kyra die de 0-2 scoorde. Na een paar goede reddingen van Mandy kwamen wij goed weg. AVW schoot dan ook veel op ons doel, maar deze ballen gingen vaak hoog over. Net voor de rust viel dan ook de derde goal door de hardwerkende Ellen en tikte de 0-3 aan.

Rust.

Na de rust zakte wij te ver in en dat leverde AVW een doelpunt op: 1-3. Mandy kwam uit haar doel en wilde de bal weer in het spel brengen, maar schoot toen tegen een speler van AVW en de bal belandde in het doel: 2-3. Na 65 minuten ging de hardwerkende Merel met een fraai afstandsschot en scoorde de 2-4. Daarna werd zij gewisseld i.v.m. haar lies; Britt was haar vervanger en Froukje kwam op haar plaats te spelen en dit leverde de bevrijdende 2-5 op.

Omdat Veerle geblesseerd is aan heer enkel waren wij genoodzaakt Kaylee in de verdediging te zetten en zij deed het geweldig samen met Hanna en Tekla. Kaylee wilde graag scoren en een doelpunt maken voor haar overleden opa, maar jammer genoeg was het haar niet gegund.