Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

19 mei 2024

Vrouwen 1 kampioen!

Gisteren zijn wij als team kampioen geworden in de 4e klasse van het vrouwenvoetbal. Gisteren sloten we na 13 (!) overwinningen op rij het seizoen af met één wedstrijdpunt voorsprong op onze geduchte concurrent SCW’23 VR1 uit Heelsum. ’s Middags had SCW’23 zelf met 5-0 gewonnen, dus moesten wij zelf ook winnen voor het kampioenschap. Ondanks een uiterst zorgvuldige en beheerste voorbereiding, begonnen de meiden met de nodige gespannenheid aan de wedstrijd.

Het duurde lang voordat er gescoord werd: 0-1 door Tessa Bouwman. Na een prachtige knal van linksback Tekla Latta stond de 0-2 op het scorebord en viel de spanning grotendeels weg. Daarna waren er diverse scoringskansen en uiteindelijk werd door een penalty na een handsbal in het strafschopgebied de eindstand bepaald: 0-3 door Kaylee van Stekelenburg. De 0-4 viel weliswaar ook nog, maar werd na overleg met de grensrechter afgekeurd op buitenspel.

Na het laatste fluitsignaal barste het feestgedruis los en werden spelers en de vele meegereisde supporters uit Herveld-Andelst getrakteerd op een megagroen rookgordijn en gehos en gespring door de spelers. Het kampioenschap is de beloning voor een mooi en zeer spannend seizoen, met nu tevens promotie naar de 3e klasse in de A-categorie van KNVB regio Oost.

vlnr bovenaan beginnend:

• Achterste rij: Inge Wiggelman (verzorger), Daan van Ooijen (trainer/coach), Gilles de Jager (teammanager), Isabel van Deursen, Suus Vink, Tessa Bouwman, Frédérique de Jager, Joëlle Veens, Rob van Kempen (assistent trainer), Mandy van Leeuwen, Froukje van Dijken, Merel Willemsen, Julie Hermans, Lotte Buis, Harry van Stekelenburg (teammanager) en Kaylee van Stekelenburg
• Voorste rij: Nienke van Zetten, Isa van Anrooij, Lisa van Kempen, Ellen Wiggelman, Tekla Latta, Hannah van Selm, Janneke Peters, Kyra van Cleef en Mariska Remie. (Afwezig: Veerle Schreuders (zij is ‘helaas’met vakantie deze weken…)

Foto’s: Dané van Cleef