23 maart 2015

Vormdip SVHA 3 blijft aan tegen Ewijk

Na de winst op SDOO lijkt de ploeg van Angelo Mulder het helemaal kwijt te zijn. De ploeg behaalde 2 weken geleden een verdiende en goede winst op directe concurrent SDOO. Echter sinds dien hangt er een soort van gemakzucht over de ploeg. Vandaag in en tegen Ewijk ging het ook weer mis. Een schandalig slechte eerste helft zorgde voor een 1-0 achter stand. Een goede 2e helft met een spervuur aan kansen konden de stand niet doen veranderen. Nadat SVHA nog langszij was gekomen verloren de krijgers wederom in de slotminuut.

Om 12 uur trappen we af op het Sportpark van Ewijk. De ploeg spelende in Groen – Wit treden aan met de volgende 11. In de goal zoals altijd Roy Kuiper. Het centrum was vandaag Sander Spanbroek en Wim Gerritsen. Op de flanken starten vaste rechtsback Wieger van der Spek en op links Ernst Henzen. Het middenveld is bezet door aanvoerder Mark de Ruijter en Martijn Markus. De 2 worden bijgestaan door Thomas de Bruijn op links en Vincent Janssen op rechts. In de voorhoede gaan vandaag Roy Vermeulen en Bas van Brandenburg voorop. Topscorer Mark van Eldik is geblesseerd en kijkt toe.

Als de wedstrijd begint dan is het helemaal niet zo slecht. De eerste 10 minuten proberen de mannen uit Ewijk druk te zetten op SVHA. SVHA voetbalt zich hier kundig onderuit. Dit resulteert in een goede vrije trap van Mark de Ruijter en een afstandspoging van Roy Vermeulen. Ook gaat Bas van Brandenburg alleen richting de doelman. Echter kan de snelle Bas worden ingehaald door de verdediger van Ewijk die net op tijd het schot van Bas van richting weet te veranderen.

Na deze 10 minuten gaat het helemaal mis. De Groen / Witte brengen zichzelf in problemen door foute keuzes en inspeel passes. De goed druk zettende groep van Ewijk profiteert gretig van het slordige spel van SVHA. Ieder balverlies wordt direct omgezet met een levensgevaarlijke omschakeling. De behendige aanvallers van Ewijk komen tot veel dreiging maar de voorzetten worden gepakt door Roy Kuiper en de schoten worden gekraakt door de defensie. Echter blijft de druk aan en Ewijk raakt zelfs de paal. Het team wankelt en komt niet onder de druk uit. Het goede spel van de eerste 10 minuten is nergens meer te vinden.

5 minuten voor rust slalomt de kundige aanvaller langs verschillende spelers in de defensie. De spits schiet nota bene tussen de benen van de SVHA verdediger door in de bovenhoek. De bal laat de keeper kansloos en SVHA kijkt tegen een verdiende achterstand aan. 1-0.

In de rust worden verschillende omzettingen gedaan. Bram Ariese vervangt Vincent Janssen, Egon den Hartogh komt er in voor Roy Vermeulen terwijl Wim Gerritsen geblesseerd achter blijft in de kleedkamer. Ernst Henzen neemt zijn positie in het centrum over. De laatste man word vervangen door Edwin IJkhout die op links gaat voetballen.

In de 2e helft staat er een heel ander SVHA. De ploeg is mede door het enthousiasme van Bram en Edwin veel fanatieker. De druk word gezet op Ewijk en de ploeg langs de Waal heeft daar duidelijk geen antwoord op. Verschillende kansen worden gecreëerd door Egon zelf en ook krijgt Bram Ariese een kans 1 op 1 met de doelman die hij helaas mist. Ewijk blijft wel levensgevaarlijk met de ballen achter de defensie. En schiet nog eens hard en hoog in de korte hoek. Roy laat zich niet verrassen en verwerkt één van de weinige krachtinspanningen van Ewijk tot hoekschop.

Als Bram Ariese goed voor ze man komt na een voorzet vanaf de linkerkant kan hij uitstekend in tikken. Een prachtige goal al vond de grensrechter het wel nodig deze te beoordelen als buitenspel. Mijn inziens een foute beslissing. Op één van de foto’s in het onderstaande fotoverslag zie je hoe Bram voor zijn man komt. Helaas beoordeelde de grensrechter en scheidsrechter anders. Als we uit een vrije trap dan toch tot scoren komen doet zich vermoeden dat SVHA toch de winst gaat pakken. De ploeg is veel frisser, feller en beter dan Ewijk in de 2e helft. Een goede vrije trap van Martijn Markus krult om de keeper in het goal. 1-1.

Gek genoeg na de 1-1 verslapt de groep weer. De ploeg loopt achteruit waar het eigenlijk al de hele 2e helft vooruit aan het lopen was. Ewijk krijgt verschillende mogelijkheden. Een inzet van dichtbij word nog door Roy Kuiper gepakt en verschillende schoten worden gekraakt door het goede optreden van de laatste linie. SVHA word nog wel gevaarlijk. Met name Edwin IJkhout die zichzelf 2 keer vrij voor de keeper zet weet niet te scoren.

Als dan Thibault Zegers nog voor de laatste 5 minuten mag komen opdraven dan gaat de ploeg 1 op 1 spelen. Thibault Zegers vervangt Sander Spanbroek. Op zoek naar de winst. Op zoek naar de 3 punten. Zoals vaker dit seizoen is de slotfase van SVHA zijn minste periode gebleken. Zowel bij SDOO uit als Woezik uit gingen de krijgers van SVHA 3 in de slotminuut onderuit. Vandaag bleek niet anders. De aanvaller van Ewijk dribbelt identiek aan zijn eerste treffer langs de 16 van SVHA. De aanvaller dreigt verschillende keren te schieten, vervolgens doet hij dat dit maar raakt hij hem niet goed. De bal krijgt een raar rollertje mee. Tergend langzaam stuitert de bal langs Roy Kuiper op die er geen hand tegen kon krijgen. De 2-1 valt de kant van Ewijk op. De scheidsrechter floot niet veel later voor het eindsignaal.

Zeer teleurstellend resultaat en waar de mannen van SVHA net begonnen te geloven in een kampioenschap doet deze nederlaag geloven dat we niks meer in eigen hand hebben. De groep zal weer terug moeten naar de basis. Iets waar we al eerder terug naar zakten dit jaar. Laten we maar gewoon lekker gaan ballen en het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Onverklaarbaar genoeg verloor ONA’53 vandaag ineens van Victioria, verloor het goede DSZ ineens bij Driel uit. Driel dat de week daarvoor ook al SDOO aan de kant zetten. Om maar even aan te geven dat in deze competitie iedereen kan winnen en verliezen. Onze aanstaande tegenstander. Driel zit dus in een goede vorm. De eerste wedstrijd tegen Driel was een waanvertoning van de mannen uit Driel. Zij zullen ongetwijfeld uit zijn op revanche. Iets waar SVHA geen boodschap aan heeft. Wij moeten winnen, hoe maakt even niet meer uit, alleen de winst telt.

Wellicht dat het volgende week lukt met 12 vikingen. OOOORAHH!!

Fotografie: Martin Markus