Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

31 maart 2015

Voorbeschouwing SVHA 1 dit weekend 2 keer in 2 dagen.

We willen jullie graag helpen herinneren dat dit weekend ons eerste elftal niet op de zondag speelt. In verband met het lange paasweekend zal de formatie van Henk Stuivenberg aantreden op zaterdag 4-4-2015 en op 6-4-2015. Beide wedstrijden zullen gespeeld worden op Sportpark Jan van Baal. Ook komen beide tegenstanders uit Arnhem.

SVHA in vorm

De ploeg van Henk Stuivenberg is in de juist vorm. De groep wist ondanks de vele blessures, schorsingen en de verschillende afwezigen de afgelopen weken toch zeer goede prestaties neer te zetten. Zo ging het wel onderuit bij Eendracht Arnhem maar had de koploper hier alles voor nodig en passeerde de Arnhemmers pas in de slotminuten de Groen – Witte. De wedstrijd tegen Elistha was ook één om tevreden op terug te kijken. Al zal hier nog enigszins een zure nasmaak over heen hangen omdat de jonge groep eigenlijk meer verdiende. Bij Elistha ging SVHA wederom in de slotminuut onderuit. Dit keer een corner in de blessuretijd die de ploeg de das om deed.

Vorige week beloonde SVHA zichzelf door met goed spel Edesche Boys aan de kant te zetten. De ploeg uit Ede stond net als Elistha en Eendracht Arnhem wel boven de Hervelders maar had geen antwoord op het goede spel van Herveld. Op Sportpark Jan van Baal zagen wij hoe SVHA tot goede goals kwam(Ja, ook de eerste). De Groen – Witte strijders gingen met 3-1 winst van het veld.

Oranje vecht tegen zichzelf

Op zaterdag (4-4-2015 om 17:00) wacht het met zichzelf vechtende Oranje SC uit Arnhem. Oranje heeft het moeilijk de laatste weken en zagen de laatste 4 wedstrijden allemaal verloren gaan. De Arnhemmers wisten alleen de eerste wedstrijd na de winterstop te winnen van Loo(Lees: 2-1). Dat Oranje SC het moeilijk heeft bied nog geen garanties. Ondanks dat de Arnhemmers geen punten behaalde de laatste 4 wedstrijden ging het geen enkele keer kansloos onderuit. Het is dus van belang voor de groep van Henk Stuivenberg om geconcentreerd te werk te gaan en de goede lijn door te trekken.

  • Oranje  SC – Krayenhoff (1-3)
  • Oranje SC – WVW (1-2)
  • Oranje SC – Eendracht Arnhem (1-3)
  • Oranje SC – CHRC (1-2)
  • Oranje SC – Loo (2-1)

Oranje SC speelde al haar wedstrijden na de winterstop thuis. SVHA zal de eerste uitwedstrijd voor Oranje SC zijn in 2015. Oranje is door de tegenvallende prestatie de ploeg in het vizier. Het staat op een 10e plek, 1 boven SVHA met 14 punten uit 15 wedstrijden. Dat is zowel 1 wedstrijd als een punt meer dan SVHA. SVHA kan dus goede zaken doen om van de op een na laatste positie te vertrekken.

Arnhemia stabiel 

Als we puur op vorm af gaan lijkt Arnhemia een grotere hindernis te worden. De Arnhemmers die zichzelf buren mogen noemen van het eerder benoemde Oranje SC speelt dit seizoen degelijk. Het staat op een respectievelijke 6e plek met 25 punten uit 18 wedstrijden. In tegenstelling tot Oranje SC won Arnhemia wel regelmatig hun wedstrijden. Al zagen zij vorig weekend hoe WVW sterker was over 90 minuten en genoegen moesten nemen met 2-1 verlies wist het daarvoor wel te winnen van Valburg (3-1) en Krayenhoff (5-2). De wedstrijden daarvoor speelde het gelijk tegen CHRC(2-2) en Elistha(2-2).

  • WVW – Arnhemia (2-1)
  • Arnhemia – Valburg (3-1)
  • Arnhemia – Krayenhoff (5-2)
  • CHRC – Arnhemia (2-2)
  • Arnhemia – Elistha (2-2)

Wij hopen iedereen te verwelkomen op Sportpark Jan van Baal dit weekend. Het slecht weer houd nog wel even aan dus het zou kunnen dat de velden teveel belast worden door het weer. In dat geval vermelden wij dat jullie ook.