Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

24 oktober 2014

Vitesse domineert, NEC tweede, dan pas Ajax, Feyenoord en PSV

Grappig onderzoek. Leuk om te delen. Deze week zijn we toch wat schaars in de meldingen dus dan moeten we het maar doen met dit soort leuke nieuwsfeitjes. Het onderzoek gaat hier om seizoenskaarthouders van verschillende clubs uit de Eredivisie woonachtig in de regio. Nou weten we allemaal dat wij gelegen zijn(lees: Herveld, Overbetuwe) in een Vitesse omgeving. Nou is het wel leuk om wat nummers hier bij te hebben.

herveldIn de regio(Regio is gemeten in: Andelst, Herveld en Zetten) waar het meeste van onze clubleden vandaan komen is het niet geheel verrassend dat dus Vitesse domineert. Zij zijn met 102 seizoenskaarten verreweg het meest populair in de regio. Dat de Arnhemmers slechts 20 kilometer verderop spelen moet hier zeker een grote rol in spelen. Op een 2e plek hebben we NEC uit Nijmegen. Zij vertegenwoordigen 18 seizoenskaarten, daarop volgt Ajax met 16 seizoenskaarten. Verder hebben we in de regio de volgende seizoenskaarten: Feyenoord (8), PSV(4), PEC Zwolle (2) en afsluitend met de Graafschap (1).

Bron: Tubantia