26 april 2016

Veerkrachtig SVHA verslaat AVIOS en mag dromen van periodetitel

Zondag 24 april stond de competitiewedstrijd AVIOS 1 – SVHA 1 op het programma. SVHA heeft na 22 wedstrijden 22 punten verzameld en AVIOS heeft na 22 wedstrijden 33 punten bij elkaar gespeeld. De eerdere ontmoeting tussen beide ploegen dit seizoen eindigde in een 1-0 overwinning voor SVHA.

Voor de wedstrijd tegen AVIOS sluiten de volgende 13 spelers aan bij de wedstrijdselectie: Sjoerd Veldhorst, Nelson Konu, Ali Saleh, Ronald Evers, Twan Aarnink, Jeroen Janssen, Jeroen van Boldrik, Jelmer IJkhout, Jules Merkus, Jordy van Gaalen, Luc Dekker, Bart van Olderen en Wesley Ebbeng. (Tijdens de warming-up moest Jeroen Janssen afhaken met een liesblessure.)

De opstelling ziet er als volgt uit: Sjoerd Veldhorst is de doelman. Ronald Evers staat linksback, Jules Merkus staat rechtsback en het centrale duo achterin wordt gevormd door aanvoerder Twan Aarnink en Jeroen van Boldrik. Het middenveld bestaat uit Jelmer IJkhout, Nelson Konu en Ali Saleh. De voorhoede bestaat uit Jordy van Gaalen (links), Bart van Olderen (spits) en Luc Dekker (rechts).

SVHA begint zwak aan de wedstrijd. De ploeg heeft moeite om de bal in de ploeg te houden en helpt AVIOS hiermee in het zadel. De beginfase is voor AVIOS, al voetbalt de thuisploeg matig en moet het elftal het vooral hebben van opportunisme. Na tien minuten voetballen krijgt de thuisploeg een vrije trap op de rand van de 16 meter na een overtreding van Ronald Evers, die daarvoor geel ontvangt. De vrije trap wordt vervolgens in de muur geschoten, maar belandt volgens de scheidsrechter op de hand/arm van Ronald Evers. De scheidsrechter geeft na de vermeende handsbal een penalty aan AVIOS, wat tot onbegrip leidt bij SVHA, maar vooral bij Ronald Evers die wat roept richting de scheidsrechter en zijn tweede gele kaart krijgt. De penalty wordt vervolgens binnengeschoten door een speler van AVIOS, waardoor de thuisploeg op een 1-0 voorsprong komt. Na een klein kwartier staat SVHA op achterstand en moet het met tien man verder. Het gat op de linksbackpositie wordt opgevuld door Jelmer IJkhout die een linie zakt. Datzelfde geldt voor Jordy van Gaalen die naar het middenveld terugzakt. Verrassend genoeg heeft SVHA na de rode kaart het betere van het spel, maar moet het waakzaam zijn voor de omschakeling van AVIOS. Toch komt SVHA een kwartier voor rust op gelijke hoogte. Bart van Olderen trekt na een goede actie de bal strak voor op Luc Dekker die zijn voet tegen de bal zet en de 1-1 mag aantekenen! In het laatste deel van de eerste treft AVIOS de buitenkant van de paal. Na 45 minuten fluit de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft.

Na rust komt de thuisploeg al vroeg op voorsprong. De rechtsbuiten van AVIOS geeft de bal voor, deze wordt nog onderschept door Sjoerd Veldhorst, maar komt (ongelukkig) in de voeten van een speler van AVIOS terecht die simpel binnen kan tikken, 2-1. SVHA toont veerkracht en blijft het betere van het spel houden naarmate de wedstrijd vordert. Inmiddels is Wesley Ebbeng binnen de lijnen gekomen voor Jordy van Gaalen. Jules Merkus schuift een linie door, waardoor Wesley Ebbeng rechtsback komt te voetballen. De beloning voor het harde werken valt een halfuur voor tijd. Na goed doorzetten van Jules Merkus belandt de bal bij Bart van Olderen die de bal achter de doelman in het doel schiet, 2-2! AVIOS blijft komen en lijkt via een schot (onderkant lat) op voorsprong te komen, maar de bal heeft de lijn volgens de scheidsrechter niet gepasseerd. Ook Bart van Olderen krijgt een grote mogelijkheid op de 3-2, maar hij stuit op de keeper van AVIOS. De slotfase breekt aan en SVHA zet nog een keer alles op alles. Een uitgespeelde SVHA-aanval komt uiteindelijk terecht bij Luc Dekker die de bal prima meeneemt, oog in oog met de keeper van AVIOS komt te staan en de 2-3 achter de doelman schiet! Grote vreugde bij alles en iedereen van SVHA, maar de overwinning is nog niet binnen. AVIOS probeert in de absolute slotfase nog iets te forceren, maar SVHA houdt (redelijk) eenvoudig stand. Na ruim 90 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kan SVHA drie punten bijschrijven!

Man of the match (volgens de stemmers): Jules Merkus

SVHA komt door de overwinning op 25 punten uit 23 wedstrijden. AVIOS verliest en blijft op 33 punten uit 23 wedstrijden steken. Zondag 1 mei speelt SVHA de thuiswedstrijd tegen Batavia. De wedstrijd begint ‘s middags om 14:00 uur. Batavia won afgelopen week met 3-2 van hekkensluiter AAC-Olympia en heeft na 23 wedstrijden 44 punten.

Auteur: Jelmer IJkhout