27 oktober 2019

Vandaag heeft SVHA JO17-2 een leuke wedstrijd op het programma tegen Victoria ’25 SCD

Het zonnetje schijnt  nog op de late middag, want we moeten uit naar Afferden om 15:00 uur.
Eenmaal aangekomen lijkt het of de tegenstander al niet meer durft, er was geen teken van leven rondom de accommodatie en de kantine was dicht en donker. Toch komt er ineens iemand aanlopen die ons de kleedkamer wijst. Na eenmaal de opstelling bekend gemaakt te hebben en de tactiek  te hebben besproken is het tijd om naar het veld te gaan. Scherpe warming-up; iedereen is warm en heeft er zin in.
Na het eerste fluitsignaal zijn we hongerig, hoge druk van SVHA en de tegenstander kan alleen maar de lange bal geven die uiteindelijk weer bij ons in de voeten komt. Als we nu de eerste punten niet kunnen pakken gebeurt het niet meer. Na ontzettend veel goed uitgespeelde kansen missen we toch de scherpte om ze af te ronden, maar dan toch,  in de 34ste minuut breekt Menno door en legt hem af op Sjoerd die hem rustig binnenschuift: 0-1.
Over het tegendoelpunt hebben we het maar niet, maar na de rust goed besproken te hebben en een wissel doorgevoerd te hebben beginnen we weer aan de 2de helft. We zijn nog steeds dominant aan het voetballen, maar laten het na om de score verder uit te bouwen. Victoria komt wel steeds beter in de wedstrijd, maar verzaakt te scoren. In de 13de minuut van de tweede helft is het raak vanuit een corner waar we met de training op hebben geoefend. De corner word bij de eerste paal gelegd over de grond en Sjoerd loopt hem met een beetje goochelen binnen. 1-2 het spel gaat wel steeds meer op en neer, maar toch weten we voor elkaar goed te werken en mannetjes over te nemen. Nadat Menno een goede uitbraak had door een goede steekpass, legt hij de bal weer breed en schuift Arjan hem binnen: 1-3. De trainers  kijken elkaar aan en weten dat de punten  binnen zijn. De scheids laat nog wel een aantal minuten doorspelen maar SVHA verzaakt niet en weet zelf ook: dit worden onze eerste  drie punten. Nadat de scheids affloot was er wel een klein euforie momentje.
De eerste drie punten zijn binnen, eindelijk van de laatste plek af, dus we zijn mooi gestegen in de ranking.
Sem en Mats  bedankt voor het meedoen en de rest tot maandag. Dan gaan we er weer volle bak tegenaan!