Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

29 september 2018

Vandaag een grote off-day voor JO11-1 tegen Arnhemse Boys

Vandaag (29-09-2018) stond voor ons Arnhemse Boys op het programma. Deze tegenstander hebben we al een keer eerder tegenover ons gehad. Toentertijd hadden we het ook al knap lastig tegen hen, maar wonnen wel met 8-1. Ik bereid ze dan ook voor om de tegenstander niet te onderschatten en dat ze er gewoon op moeten klappen.

Vervolgens is op het veld te zien dat sommigen nog niet helemaal wakker lijken te zijn; ballen worden niet zuiver gegeven en slap ingespeeld. Geen goed teken!

Als we dan eenmaal beginnen met de wedstrijd gaat het helemaal nog niet zo heel slecht. Er wordt goed overgespeeld, maar de laatste bal voor het goal komt net niet aan…tja, kan gebeuren! Maar, al weken op rij hebben we last van dat we niet kunnen scoren. Wordt nu toch wel tijd om wel te scoren!

Eindelijk krijgen we dan een goede bal één op één, die beheerst wordt afgemaakt. Hebben we het nu door? En gaan we eindelijk voetballen? Of wat gaan we doen?

Helaas is het antwoord hierop ‘nee’…Arnhemse Boys speelt ons makkelijk uit en schiet de 1-1 binnen. Jeetje, wat is dit!? Nog een kwartier te gaan. Gaan we nu eindelijk voetballen of…? Het eerste antwoord hierop blijkt dit keer gelukkig een ‘ja’, want de 1-2 wordt dan ook meteen gescoord. Zullen we hem dan toch over de streep halen? Helaas is het antwoord hierop weer ‘nee’. Door gewoon niet opletten, omdat er een jongetje van de tegenstander op de grond ligt waar een ander er gewoon doorheen kan lopen, maken zij de 2-2. Hierdoor raken we helemaal van slag en maken zij ook nog de 3-2.

Misschien een goede leer voor ons. Van de week zullen we dan ook nog harder moeten werken om er volgende week zaterdag weer te staan tegen SKV.