Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

11 november 2014

Tweetal Elsweide extra schorsing na wedstrijd SVHA

ARNHEM – 2 spelers van voetbalvereniging Elsweide (zondag 5F) zijn door de tuchtcommissie aanvullend geschorst voor hun rol bij de ongeregeldheden tijdens en na afloop van het duel tegen SVHA.

Huseyin Akdeniz kreeg voor het slaan en spugen naar een tegenstander een aanvullende schorsing tot 15 november 2015. Koray Ucer moet tot 1 november 2015 toekijken wegens het beledigen en bedreigen van de arbiter.

​Elsweide is, aldus voorzitter Mesut Tasci, inmiddels in beroep gegaan tegen de boete, die club kreeg opgelegd. De tuchtcommissie van de KNVB besloot vanwege de gebeurtenissen de nog lopende voorwaardelijke straf om te zetten in een definitieve en nam Elsweide uit de competitie. Tegen dit deel van de uitspraak is geen beroep mogelijk.

De uitsluiting betekent ook dat alle spelers die op het wedstrijdformulier stonden tot 1 augustus 2015 voor geen enkel team in actie mogen komen. De competitiewedstrijd op 5 oktober in Arnhem kende een grimmig karakter. De thuisclub beëindigde het duel met 9 man na rode kaarten voor Akdeniz en Ucer, maar won wel met 4-2. Arbiter Meijer verliet na afloop het sportpark onder politiebegeleiding. Trainer Henk Stuivenberg van SVHA sprak later over bedreiging en intimidatie van de zijde van Elsweide.

Bron: Gelderlander

Wedstrijdverslag: SVHA 1 geeft wedstrijd uit handen in hectische slotfase bij Elsweide