Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

30 april 2015

Trotse trainers SVHA D1 zien ploeg winnen van UHC

Zaterdagochtend 25 april stond de wedstrijd SVHA D1 – UHC D1 gepland. Deze ochtend was de weersvoorspelling niet heel best, maar tot het begin van de wedstrijd, leek de temperatuur mee te vallen. Voorafgaand aan deze wedstrijd wist de stand ons te vertellen dat de geel/blauwe mannen uit Bergharen en Hernen op de 5e plek stonden, terwijl onze mannen op de 4e plek te vinden zijn. Inmiddels staan onze mannen met maar één punt boven de directe tegenstander. Voordat ik verder ga met mijn verhaal wil ik één moment van het vorige verslag corrigeren: de tweede goal kwam niet tot stand door een fantastische assist van Okke maar van Paul.

De laatste wedstrijd tegen Woezik D2 werd gemakkelijk gewonnen met 4-1, waarbij het aantal doelpunten nog aanvaardbaar voor de Wijchense mannen is gebleven. Zoals in het vorige verslag naar voren kwam, is dit de wedstrijd die zou bepalen welk team er op de 4e plek zal eindigen. Nog geen maand geleden werd er in Hernen verloren met 2-0, waarbij onze mannen eigenlijk recht hadden op minimaal één punt. Voor de wedstrijd werd door trainer Leroy medegedeeld dat bij winst, de 4e plek veiliggesteld zal worden. Hierbij gaf Leroy aan dat het hierdoor voor kon komen dat sommige spelers wat minder zouden spelen, maar deze spelers ter compensatie volgende week tegen Aquila D1 lekker in de basis mogen starten. Vlak voordat de wedstrijd begon gaf leider Jos nog aan dat dit de wedstrijd van het seizoen was en onze mannen de gemaakte progressie beloond moet worden met het behalen van de beoogde 4e plek. Onze middenvelder Julian had helaas nog last van zijn opgelopen blessure, waardoor spelen vandaag niet haalbaar was. De volgende opstelling kwam hierdoor tot stand: Milan, Joost, Maikel, Ian, Hylke, Mark, Okke, Paul, Frank, Rick en Paliek.

Om 10.00 uur begon dan eindelijk de voorafgaand spannende wedstrijd, waarbij ik het volgende graag wil vermelden: de tegenstander in kwestie, was deze ochtend om welteverstaan om 8.50 uur al op sportpark Jan van Baal te vinden. Jaa, u leest het goed: om 8.50 uur al. Door dit tijdstip kan er in ieder geval geconcludeerd worden dat de mannen inmiddels goed wakker zijn en over voldoende scherpte beschikken om deze pot te knallen als leeuwen.

Genoeg randzaken, laten we het hebben over de wedstrijd. Nadat er werd afgetrapt zagen wij al gauw dat beide partijen wilde winnen om het seizoen mooi af te sluiten. De eerste echte grote kans werd meteen omgezet in een mooi doelpunt. Een fraaie pass van Paul, jaa zeker, weer die Paul, die door zijn kapsel ook wel bekendstaat als ‘Mike van de Hoorn’, werd fraai en erg nonchalant afgemaakt door Paliek, door te schieten met de rechterbuitenkant. Na deze 1-0 werd een aanval van UHC gepareerd door Ian, die hierna een fantastische pass gaf naar voren, die terecht kwam bij de rappe Frank. De keeper van UHC kwam uit zijn goal, maar Frank was sneller en omspeelde de keeper, om hem vervolgens mooi in te schieten. Enfin, het staat 2-0, maar de winst is er nog niet. Dat blijkt meteen als uit het niets de nummer 7 van UHC door een fantastische solo ervoor zorgt dat de aansluitingstreffer tot stand komt. Deze speler speelde met gemak vier groene mannen uit en ziet vervolgens de linksvoor loei vrij staan, die hem koel afmaakt. We gaan de rust in met een 2-1 stand.

In de rust werden de jongens geïnstrueerd om gewoon lekker door te ballen, door de punten in Herveld te houden. Wel werd iedereen op scherp gezet en werd het systeem wat voor de rust al was aangepast aangehouden. Spits Rick kreeg de taak om de goed spelende nummer 7 van UHC aan te pakken. De coaches spraken hun vertrouwen uit en waren ervan overtuigd dat de winst zeker haalbaar zal zijn.

De tweede helft was vooral knokken, de boel tegenhouden en meer fysieke duels aangaan in plaats van vol tikken. UHC ging opzoek naar de 2-2 die maar niet viel. Maar wij bleven kansen creëren, wat resulteerde in de 3-1 voorsprong. Na een corner van Paliek, bleef de bal hangen in het vijf meter gebied, waar er dus sprake was van een helse scrimmage. Deze scrimmage werd gewonnen door SVHA die de 3-1 maakte door Paul. De mannen wisten dat de buit nu binnen was! UHC deed haar best om alsnog de aansluitingstreffer te maken. Die hing zeker in de lucht, maar onze keeper Milan wist met beestachtige reddingen de schoten te pareren. De laatste tien minuten speelde ze zelfs één-op-één achterin waarbij wij moeite hadden om hiermee om te gaan. Aanvoerder Okke gaf dit aan, waardoor de spits Paliek werd teruggeroepen om te helpen op het middenveld. Dit werkte waardoor het 3-1 bleef en de scheidsrechter een einde maakte aan de wedstrijd.

Hoppa de winst was binnen, onze talenten zijn vierde geworden in deze competitie. Voor een tweede klasse competitie is dit zeker een fantastische eindplaats, waarbij de gemaakte progressie het geheime wapen is geweest. Na de wedstrijd werd dit gevierd door met zijn allen frietjes, frikandellen en kroketten de eten, om de verloren calorieën weer eraan te eten. De trainers zijn erg trots op jullie!