22 april 2015

SVHA/Excelsior A1 verkijkt zich op WVW en brengt titelkansen in gevaar

Gisteren stond op Sportpark Jan van Baal de wedstrijd tussen SVHA/Excelsior A1 tegen WVW A1 op het programma. De A1 van trainer Roy Swartjes kent tot op heden een goed seizoen echter verloor het 10 dagen geleden wel van Orion A3(red. 2-1). Vandaag kreeg SVHA/Excelsior de kans om het gat weer te vergroten naar 5 punten. De wedstrijd begon dan ook meteen explosief maar rommelig. Binnen enkele minuten stond het al 2-1 voor de Herveld/Zettense ploeg. De mannen spelende vandaag in het groen waren heer en meester in de eerste helft en verzuimde alleen verder uit te lopen dan slechts 3-1 voor rust.

Na rust had SVHA/Excelsior het moeilijk. De ploeg kwam niet echt  meer in het goede spel terug. WVW dat wat opportunistischer ging spelen komt dan ook uiteindelijk langszij wat heel duur puntverlies betekend voor SVHA/Excelsior. De ploeg die af leek te gaan op een kampioenschap moet nu nog alle zeilen bij zetten. SVHA/Excelsior heeft nu 3 punten voorsprong op achtervolger Orion A5. Orion A5 speelde een wedstrijd minder en scoorde tot op heden slechts 1 keer minder dan onze jongens. Orion A5 en SVHA/Excelsior kregen net zoveel doelpunten tegen.

Orion A5 speelt aankomend weekend tegen hekkensluiter AWC wat al 22 doelpunten tegen kreeg in 7 wedstrijden. De jongens van Orion A5 kunnen dus gaan werken aan hun doelsaldo in de wedstrijd die zij nog tegoed hebben op SVHA/Excelsior. De laatste wedstrijden gaat SVHA/Excelsior naar Spero en Millingen toe. Beide teams dat mee draaien in de middenmotor. Orion A5 gaat zijn laatste wedstrijden(buiten AWC dus) naar Quick 1888 wat het ook moeilijk heeft en speelt in de laatste speelronde tegen Orion A3. Orion A5 en Orion A3 zitten bij elkaar in de competitie, als de club het besluit om een akkoordje te gooien is SVHA/Excelsior op voorhand al kansloos. Als Orion A3 zich niet wil laten weg spelen door het lager ingedeelde Orion A5 dan kan het nog spannend worden. Zoals eerder benoemd liet SVHA/Excelsior ten slotte ook punten liggen tegen de 3e geklasseerde A3 van Orion.

Wij hopen dat de combinatie SVHA/Excelsior nog het kampioenschap kan pakken. Het was vandaag heel duur puntenverlies en al had menig speler zich het anders voorgesteld. Gelukkig hebben we de foto’s nog.