Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

19 oktober 2014

SVHA ZO3 op fantastisch dag door in de beker ten koste van Spero

Zo het was even geleden, maar we zaten ook nog in de beker. In het kick-off weekend werd deze wedstrijd al eens afgelast en vandaag moesten we hem inhalen. Spero kwam met veel vertrouwen richting Herveld want zij hadden niet alleen met 7-2 van OSC gewonnen(wij 1-3 gewonnen) maar ook hadden zij vanmiddag aan een gelijkspel genoeg om door te bekeren. Vandaag stond de wedstrijd onder leiding van KNVB scheidsrechter B. Pinas die en uitstekende wedstrijd floot en onze grensrechter was Frits Kuiper. Onze dank Frits!

Sebastiaan Markus en Paul de Ruijter voetbalde vandaag niet mee. Sebastiaan liet de wedstrijd vrijwillig aan zich voorbij gaan en Paul had vandaag andere dingen te doen. Niet geheel verrassend als je afgelopen training je verslapen heb op dat lekkere bankie en dan ook nog vergeet af te bellen. Paul zag de bui al aankomen en besloot niet het zelfde lot als T te ondergaan vorige week. Over T gesproken, hij was vandaag op tijd. Wat hij was zelfs de 1e.

Zo de administratie gehad, kunnen we beginnen aan het wedstrijdverslag. Ik merkte vooraf aan veel jongens dat ze toch wat ontzag hadden voor de Elstenaren. En Spero stelde opzich niet teleur. De ploeg kon zeker leuk voetballen en er zaten met veel positiewisselingen best wat leuke momenten bij. Zo kon het ook af en toe zelfs de Herveldse ploeg lastig maken, maar al met al was het spelbeeld wel weer het zelfde. SVHA heeft de bal en bepaald de wedstrijd.

De verdediging stond ook vandaag als een huis wat voor de gelegenheid maar weer is helemaal om was gegooid. Sander Spanbroek was vandaag echt uitblinker die vandaag de druk op de positie als voorstopper nog maar is op voert. Aan de linkerkant stond Edwin IJkhout. En ik ga niet iedere week in de herhaling vallen, maar ik benoem het nog één keer. De ongelofelijk drive die Edwin heeft is bewonderend. Non-stop kunnen blijven gaan. Edwin heeft ook een behoorlijke snelheid wat zorgt voor, en daarom begin ik over Edwin vandaag, brommer geluiden vanaf de bank. Als Edwin weer aan één van ze welbekende rushes begint hoor je vanaf de bank de mannen de brommer nog even doorschakelen.

De prima presterende linkerkant zorgt ook voor het eerste grote gevaar. Een afgemeten voorzet komt bij Roy Vermeulen terecht die de bal niet tussen de palen krijgt. SVHA bleef beter en gevaarlijker en komt na 20 minuten dan ook verdiend op 1-0 voorsprong. Wederom komt de bal van de linkerkant en Bas ‘de Kogel’ van Brandenburg neemt de bal aan. Waar iedereen wacht op het schot, neemt Bas rustig ze tijd. Als Bas heeft gezien wat de bedoeling van de keeper is schiet hij rustig de bal in het hoekje. 1-0.

Het is zichtbaar dat Spero zich irriteert aan het feit dat het niet aan voetballen toe komt. Het maakt zich boos en dit lijkt ook te helpen. Eerst krijgen ze wat een klein kansjes waarna ze vervolgens een vrije schietkans hebben van 16 meter. Doelman Roy Kuiper lijkt zich te verkijken op het schot en ziet de bal achter zich verdwijnen. 1-1.

Spero lijkt het nu uitgevonden te hebben en willen doordrukken. Een verre ingooi van Spero beland bij de aanvaller van de Elstenaren. Hij schiet op goal maar ziet zijn inzet gekeerd worden. Dit tot zichtbaar en hoorbare frustratie van laatste man Wim Gerritsen die de groep hiermee op scherp zet. De krijgers van het Klavertje 3 herpakken zich hier ook weer en nemen in korte tijd snel afstand van Spero. Eerst een schietkans voor Roy Vermeulen die zijn inzet nog gekeerd ziet worden door de doelman waarna Mark van Eldik de rebound alsnog benut. 2-1.

Het 3e doelpunt van SVHA is er één om als spits trots op te zijn. Nee het is geen omhaal, geen volley of een schot van 30 meter. Nee simpel weg gewoon goed naar de eerste paal lopen door middel van een loopactie en een afgemeten voorzet binnen tikken. 3-1.

In de tweede helft komen de krijgers niet meer in de problemen. Buiten wat dreiging en mogelijkheden onderneemt Spero geen enkel schot meer op de goal. Kansen voor SVHA zijn er nog wel zat. Vincent Jansen mist 1 op 1 met de keeper, Mark van Eldik wederom voor open goal, een terugspeelbal situatie word net gemist en schoten van verschillende spelers op goal mogen allemaal niet de score vergoten. Het zat er verder niet meer in en de wedstrijd eindigt waar we in de rust mee gingen thee drinken. 3-1.

Na de wedstrijd klonk meermaals het ‘Lang zal hij leven’ wat zorgde voor meerdere meters in het heerlijke zonnetje. Kortom een mooie dag waar we door bekeren(Tegen Roda’28 uit) en waar vervolgens met het hele team even nagenoten kan worden van de verdiende overwinning. Mannen het was een heerlijke middag!

Volgende wedstrijd is een toppertje hoor. We spelen dan namelijk uit bij SDOO. SDOO verspeelde in de vorige speelronde voor het eerst punten. Betrouwbare nieuwsbronnen leren ons dat de Herentenaren het grootste gedeelte met 10 man speelde. Ook leert ons dat hun topscorer hierdoor geschorst is tegen ons. SDOO lijkt tot nu toe de directe concurent te worden voor het kampioenschap. De mannen spelend in rood / wit getuigen van veel scorend vermogen en ook veerkracht. Zo stond het bij Woezik nog 4-0 achter en wist het uiteindelijk te winnen. SDOO wist vandaag te winnen van MASV met 4-3. Kortom respect voor de aankomende tegenstander maar wij gaan uit van onze eigen kracht. Volgende week de eerste uitwedstrijd om 10:00 trappen af op Sportpark Bretagne.