Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

13 april 2017

SVHA ZO2 snoept puntje weg bij subtopper AWC

HERVELD – SVHA Z02 heeft de vijftiende wedstrijd van het seizoen afgesloten met een 0-0 gelijkspel tegen AWC ZO4.

Met een soort ‘vreemdelingenlegioen’ waar Roda JC jaloers op zou zijn, moest SVHA de lastige uitwedstrijd tegen AWC spelen. Vier spelers uit twee verschillende elftallen waren bereid om ZO2 de helpende hand te bieden. Jan-Willem Jacobs (Pumba), Bernard Polman, Jelmer IJkhout uit ZA2 én Menno van der Lienden uit ZO4 waren de gastspelers. Met Eric van der Linden als interim-coach werd er gekozen voor een 4-4-2 opstelling.

Basisopstelling SVHA ZO2

Doelman: Jan-Willem Jacobs (Pumba)

Verdediging: Mees van Eldik, Jaro Pol, aanvoerder Luuk Schouten en Kees Breunissen

Middenveld: Menno van der Lienden, Leon Latta, Jelmer IJkhout en Joost van Zadelhoff 

Aanval: Sjoerd Veldhorst en Stefan van Elk

(Invallers: Bernard Polman en Noud Spaan)

De beginfase is voor SVHA, maar al snel neemt AWC het initiatief in handen. De behendige middenvelders van AWC komen soms gevaarlijk door en proberen met slimme balletjes hun medespelers vrij voor het doel te zetten. Het zorgt voor een paar mogelijkheden, maar echt uitgespeelde kansen krijgt de thuisploeg niet, omdat SVHA stug verdedigt. Naarmate de wedstrijd vordert is het spelbeeld duidelijk zichtbaar. AWC mag het spel maken, terwijl SVHA het compact houdt en er met een counter probeert uit te komen.

Na rust drukt AWC de Herveldse formatie steeds verder naar achter toe. De kansen komen voor de thuisploeg, maar het vizier staat niet op scherp. SVHA houdt met man en macht tegen, maar komt er zelf een paar keer gevaarlijk uit. AWC zet in de slotfase nogmaals aan en lijkt door een vermeende handsbal van Luuk Schouten een strafschop te krijgen. In eerste instantie geeft de scheidsrechter ook een strafschop, maar niet veel later herroept de scheidsrechter zijn beslissing. Enkele minuten later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kan SVHA een punt meenemen uit Wijchen.

*De woordgrap van de dag kwam op naam van Noud Spaan. Hij benoemde Menno van der Lienden tot Men(no) of the match.

Auteur: Jelmer IJkhout