5 april 2017

SVHA ZA2 wint en schuift door naar middenmoot

HERVELD – SVHA ZA2 heeft de zeventiende wedstrijd van het seizoen afgesloten met een 6-2 overwinning op SCP ZA2.

Vandaag stond de wedstrijd tegen SCP ZA2 op het programma. Van tevoren werd op een lastige pot gerekend. De uitwedstrijd was vrij kansloos verloren gegaan. Ook in eerdere onderlinge wedstrijden was SVHA niet vaak succesvol. Na de nederlaag van vorige week in Randwijk had SVHA wel wat goed te maken. De warming-up verliep erg matig en beloofde dus niet veel goeds voor de wedstrijd. Nadat het eerste fluitsignaal klonk, bleek SVHA toch erg scherp te zijn. De eerste helft werd de beste tot nu toe dit seizoen. Alle duels werden gewonnen, er werden veel kansen gecreëerd en nauwelijks kansen weggegeven. De 1-0 viel al snel en kwam op naam van Ricardo Schrijver. Een mooi schot van ongeveer twintig meter belandde in de bovenhoek. Na een minuut of 25 volgde ook de 2-0. Na een vloeiende combinatie tussen o.a. Rik Jansen en Ferdie Janssen komt de bal uiteindelijk bij Ricardo terecht. Met een knappe volley weet hij de doelman te verschalken. De eerste helft bleef prima lopen en de 3-0 volgde. Het was dit keer Wesley van den Hurk die een afgevallen bal eenvoudig binnen kon schieten. Nog voor rust werd het 4-0. De derde goal van de middag namens Ricardo, die alleen op de keeper afging en koel bleef. Vlak voor rust was het na voorbereidend werk van Peter van Meel en Ferdie, Dennis van Meel die nog een niet te missen kans leek te krijgen, maar hij schoot voor een leeg doel tegen de lat. Een 5-0 ruststand bleek dus iets te mooi, maar de 4-0 ruststand die op het bord stond was ook onverwacht. In de rust werd er als doelstelling voor de tweede helft gesteld dat we de ‘0’ vandaag moesten houden. De tweede helft zou SCP wat beter in de wedstrijd komen en ging het meer gelijk op. Als snel viel de 4-1. Een vrije trap werd voor keeper Jan-Willem Jacobs (Pumba) onhoudbaar binnengeschoten. De marge was nog groot, maar al binnen een kwartier in de tweede helft zou ook de 4-2 volgen. Dit moest SVHA wakker schudden. D.m.v. wat onopvallend tijdrekken van doelman Jan-Willem (Pumba), probeerde SVHA de tegenstander wat uit hun spel te brengen na de vroege tegengoals in de tweede helft. SVHA bleef wel mogelijkheden creëren. Heino Janssen kreeg een grote kans, maar hij verzuimde om er 5-2 van te maken. Even later was het wel raak. Na goed verlengen van Ricardo was het Rudie Doeze Jager die mooi af kon ronden en toch de 5-2 maakte. De laatste goal zou de mooiste van de middag worden. Kersverse aankoop Rogier Jansen was het die de bal onderkant lat in de kruising krulde. Hierna was het de scheidsrechter die gelijk voor het einde floot. Wellicht iets te vroeg, maar de wedstrijd was inmiddels al gespeeld.