Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

23 september 2015

SVHA ZA2 trekt uiteindelijk aan langste eind tegen Wageningen

Vandaag staat de wedstrijd tegen Wageningen 3 op het programma. Het is prima voetbalweer en we spelen op kunstgras dus dat worden weer veel schaafwonden.

We starten met Joep van Hout in het goal en rechts achterin Rik Jansen, Peter van Meel, Andre Janssen in het centrum en Links Tom Lintsen. Het middenveld vanaf links Bernard Polman, Manuel Steeg, Ferdie Janssen en rechts Bart Willemsen. Voorin staan Ricardo Schrijver en Dennis van Meel.  In de wissel staan door verplichtingen met de B1, Rudie Doeze Jager en Heino Janssen en terug van weggeweest Tim Veldhorst. Afwezig zijn Wesley van de Hurk (licht geblesseerd), Joris Roelofs, Boris Ijkhout en Martin Ijkhout.

Het begin is goed van beide kanten met veel dreiging richting het goal, we scoren dan ook al snel door een goede steekpas van Ferdie Janssen naar Ricardo Schrijver die de bal netjes langs de keeper schiet 0-1, maar de vreugde is van korte duur als Wageningen door het slecht uitverdedigen de 1-1 maakt. Het spel gaat snel over en weer wanneer Ricardo de bal verliest lijkt Wageningen3 de aanval te kunnen inzetten, dit wordt tegen gehouden door goed verdedigingswerk en de counter gaat via de flanken naar Ferdie Janssen die de bal voorgeeft naar Ricardo Schrijver, hij volleyt de bal in één keer prachtig in het goal. 1-2.

Bernard Polman raakt geblesseerd en wordt vervangen door Tim Veldhorst, een minuut daarna valt Ferdie Janssen ook uit na een harde overtreding en wordt vervangen door Heino Janssen. De blessuregolf wordt alleen maar groter als Ricardo verkeerd terecht komt en zijn enkel verstuikt. Zijn vervanger is Rudie Doeze Jager. De voorsprong was ook verdiend op dat moment en het was wachten op de volgende goal, deze kwam al snel na een aanval door het midden komt de bal bij Manuel Steeg, sprint richting de laatste verdediger en wordt neergehaald en penalty. Deze wordt beheerst binnengeschoten door Rik Jansen 1-3.

Met nog 10 minuten te gaan lijkt er niets aan de hand. Wageningen krijgt een corner en de bal wordt verlengd en via een aanvaller binnengekopt 2-3. Ze lijken meer vertrouwen te krijgen na de aansluitingstreffer, na een ingooi komt de bal bij de speler van Wageningen loopt gemakkelijk door de verdediging heen zonder te worden lastig gevallen scoort hij de 3-3 in blessuretijd.

De tweede helft zijn er een aantal wisselingen binnen het team, Dennis van Meel wordt vervangen en in zijn plaats komt Ferdie Janssen die weer hersteld is na de harde overtreding. Tim Veldhorst gaat voorin voetballen en Ferdie op zijn vertrouwde plek rechtshalf. We hebben afgesproken om gelijk druk te zetten op de tegenstander en dat we kort op de man gaan staan. Dit heeft gelijk effect, want we krijgen direct een aantal kansen die niet verzilverd worden. Tim veldhorst en Ferdie Janssen maken veel gebruik van hun snelheid en de tegenstander heeft hier achterin veel moeite mee. Halverwege is het Tim Veldhorst die uit de rug van de tegenstander ontsnapt en zomaar 2 verdedigers uitspeelt en daarna ook de keeper omspeelt en zo knap de 3-4 maakt. De tegenstander krijgt ook een aantal kansjes, waarvan 2 uit een corner die knap uit het doel wordt gewerkt door Tom Lintsen. En Joep van Hout heeft hierna ook nog een paar knappe reddingen, maar zoals altijd valt dan aan de andere kant de goal.

Een tikkie takkie aanval! De bal wordt door Joep van Hout naar Tom Lintsen gespeeld die tikt de bal naar Bart Willemsen, hij houdt het overzicht en speelt naar Heino Janssen die geeft de bal aan Manuel Steeg, met buitenkantje voet naar Rudie Doeze Jager en sprint richting goal en is niet zelfzuchtig en geeft de bal mee aan de meegelopen Ferdie Janssen en laat de keeper kansloos 3-5. Eén van de gevaarlijke spelers van Wageningen is de spits die weinig kansen krijgt bij uitblinker Andre Janssen, maar na twee harde overtredingen vond de scheidsrechter het dan toch nodig om Andre Janssen een gele kaart te geven. De man meer situatie wordt direct goed uitgespeeld, na balverlies van Rik Jansen krijgt de aanvaller de ruimte om van buiten de zestien te schieten en laat deze niet onbenut 4-5.

Ze komen steeds meer opzetten maar hierdoor vallen er ook gaten achterin bij de tegenstander, de bal valt bij Manuel Steeg en ziet Tim Veldhorst vrijstaan, deze neemt hem prachtig mee zodat hij 1 op 1 met de keeper komt te staan en schiet zijn tweede van de middag erin 4-6. Nadat Andre Janssen weer het veld is ingekomen lijkt het vuur gedoofd te zijn bij Wageningen. Het was een matige wedstrijd met onnodige doelpunten tegen, maar met veel strijdlust  nemen we de 3 zwaarbevochten punten mee terug naar Herveld.

Volgende week spelen we om 15.00 uur thuis de zware wedstrijd tegen SCE4. Een team dat na 2 wedstrijden 3 punten heeft behaald en de eerste wedstrijd tegen Wageningen 4 keer rood kreeg. Laten we hopen op een sportieve wedstrijd met onze goede scheidsrechter Nico Paul.

GREEN WHITE ARMY STAND OUR GROUND!!!!!!