29 oktober 2018

SVHA ZA2 stoot Kesteren ZA3 van koppositie

HERVELD – SVHA ZA2 heeft de vierde competitiewedstrijd van het seizoen afgesloten met een 5-1 overwinning op Kesteren ZA3.

SVHA begint sterk aan de wedstrijd. Er worden veel kansen gecreëerd, maar de scherpte ontbreekt in de afronding. Dennis van Meel, Ricardo Schrijver en Ferdie Janssen krijgen mogelijkheden om de score te openen, maar verzuimen dit te doen. Toch komt SVHA op voorsprong. Een voorzet van Rogier Jansen wordt in eigen doel gewerkt door een verdediger van Kesteren. Na het openingsdoelpunt wordt het spel van SVHA slordig. De ploeg geeft veel ruimtes weg en daar maakt Kesteren handig gebruik van. Tien minuten voor rust komen de bezoekers op 1-1. Vlak voor rust komt SVHA met een snelle uitval toch weer op voorsprong. Jordy van Gaalen heeft een prachtige solistische actie in huis waarmee hij Ricardo Schrijver vrij voor de doelman van Kesteren weet te zetten. Laatstgenoemde faalt niet, waardoor SVHA met een 2-1 voorsprong gaat rusten.

De tweede helft staat in contrast met de eerste helft. Er worden veel fouten gemaakt en de ruimtes op het veld worden groter en groter. In het eerste kwart van de tweede helft krijgt Kesteren kansen op de gelijkmaker, maar door goed keeperswerk van Joep van Hout en een bal die met kunst- en vliegwerk van de doellijn wordt gehouden door Bart Willemsen behoudt SVHA de voorsprong. Een paar minuten later valt het doelpunt aan de andere kant. Ricardo Schrijver schiet op aangeven van Rudie Doeze Jager knap raak. Hierna loopt SVHA verder weg van Kesteren. De vierde treffer komt op naam Jordy van Gaalen die een goede wedstrijd opluistert met een doelpunt. Hij kopt op aangeven van Rogier Jansen de 4-1 binnen. Het slotakkoord is voor Heino Janssen die op aangeven van Rudie Doeze Jager met een prachtig afstandsschot de 5-1 eindstand op het scorebord zet.