12 november 2014

SVHA ZA2 slalomt speels langs onmachtig Kesteren

Afgelopen zaterdag staat de wedstrijd tegen het 7e geplaatste Kesteren op het programma. De tegenstander verscheen met 1 en later 2 A-spelers op het veld mede door vele afzeggingen. Vandaag spelen we met een aantal wijzigingen in het elftal, met Dylan Bisschop(Zon4) en Maarten Evers(Zon2) in de voorhoede namen we gelijk het heft in handen met als gevolg de ene kans na de andere.

De eerste goal viel na 20 minuten, een aanval vanaf links met de opkomende rechtsback Rik Jansen die een feilloze voorzet gaf op de inkomende Heino Janssen die deze hard binnen kopte en de keeper kansloos liet 0-1. Even later een overtreding in de 16, penalty! Onze keeper Michael Hijmans loopt heel zelfverzekerd van zijn strafschopgebied naar de andere kant, legt de bal neer op de stip kijkt de scheidsrechter aan, hij fluit en neemt de aanloop….. OVER!! Ze zijn de bal nog steeds aan het zoeken.

Manuel Steeg maakte hierna al gauw de 0-2 na een foute terugspeelbal op de verdediger. Vlak voor rust leed Kesteren balverlies en via 2 schijven kwam deze bij Ferdie Jansen die de bal koel voorbij de keeper schoot, ruststand 0-3. De tweede helft werd er volop gewisseld, Luuk schouten(Zon2), Cees Wiggelo en Rudie Doezejager kregen de kans. Er veranderde niet veel in de 2e helft, vele kansen werden niet benut. Een lage voorzet van Ferdie Jansen kwam terecht bij Manuel Steeg die zijn 2e van de middag maakte 0-4.

Het werd een slechte middag voor Cees Wiggelo die na zijn overtreding op de tegenstander het niet eens was met de scheidsrechter, die hierop reageerde en waardoor Cees helemaal door het lint ging met als gevolg een terechte rode kaart. De wedstrijd werd hierna wat grimmiger, een harde overtreding van achteren op Bernard Polman werd bestraft met slechts geel en viel geblesseerd uit. Zelfs met 10 man bleken we veel te sterk, Maarten Evers met een goede actie langs de zijkant en een goede voorzet op Ferdie Jansen die ook zijn 2e goal maakte.

Het slotakkoord kwam van Luuk Schouten en maakte de mooiste van de middag, een snoeihard schot van buiten de 16 in de kruising. Onze sterke verdediging hield voor de tweede keer de nul dit seizoen, dit mag ook weleens gezegd worden. Het opvallendste in deze wedstrijd was dat de spitsen niet één keer wisten te scoren. Aankomend weekend staan er beker -en inhaal wedstrijden op het programma.

Over 2 weken spelen we thuis tegen Dodewaard. Dodewaard behaalde 13 punten uit 8 wedstrijden. De ploeg won afgelopen weekend van Wageningen met 4-3. Komt allen kijken zaterdag 22 november op Sportpark Jan van Baal. We trappen af om 14.30 uur en entree is gratis.