12 november 2018

SVHA ZA2 slaat mooie slag door winst op concurrent DIO’30 ZA2

HERVELD – SVHA ZA2 heeft de zesde competitiewedstrijd van het seizoen afgesloten met een 4-2 overwinning op DIO’30 ZA2.

In de eerste helft is DIO’30 de betere ploeg. De bezoekers hebben de overhand, maar creëren weinig grote kansen. Verder dan een paar afstandsschoten komt het elftal niet. SVHA staat positioneel goed, waardoor beide ploegen de kleedkamer opzoeken met de brilstand op het scorebord.

In de tweede helft komt SVHA beter voor de dag. Er is meer rust aan de bal wat na een uur resulteert in een voorsprong. Rudie Doeze Jager stuurt met een lepe pass Ricardo Schrijver weg die op wilskracht de bal voorbij de doelman weet te werken. Vervolgens probeert SVHA verder afstand te nemen van de tegenstander. Het is echter de uitploeg die via een kopbal vanuit een vrije trap op gelijke hoogte komt. Een domper voor SVHA waarbij het bekende ”nu wij weer” al snel over het veld scandeert. Niet veel later wordt daar gehoor aan gegeven. Een uittrap van Joep van Hout komt terecht bij Ricardo Schrijver aan de andere kant van het veld. Ricardo Schrijver twijfelt niet, raakt de bal vol met links en scoort de 2-1. Vreugde aan de kant van SVHA, maar deze vreugde is van korte duur. Een discutabel moment bij de aftrap resulteert in een vrije trap voor DIO’30. De ploeg kan de bal direct het strafschopgebied in pompen, waardoor er een scrimmage ontstaat. Hierdoor moet verdediger Peter van Meel aan de noodrem trekken en de bal met de hand van de doellijn halen. De scheidsrechter kan niets anders doen dan een strafschop toekennen aan DIO’30. De strafschop wordt feilloos ingeschoten, waardoor de stand weer gelijk wordt getrokken, 2-2. Een paar minuten later komt het hoogtepunt van de wedstrijd. De verdediging van DIO’30 werkt de bal weg en deze komt rond de middenlijn terecht bij Rudie Doeze Jager. De middenvelder twijfelt niet, haalt direct uit en ziet de bal prachtig in het doel verdwijnen. Wederom grote vreugde bij de mannen van SVHA. Om René van der Gijp te citeren: ”Lekker man, niks mis mee”. Daarna verdedigt SVHA met man en macht de voorsprong. Dit resulteert in de laatste minuten zelfs in de 4-2. Rudie Doeze Jager vindt Ricardo Schrijver die de bal beheerst achter de doelman van DIO’30 weet te werken. Na 90 minuten fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kan SVHA drie zeer kostbare punten bijschrijven.