19 oktober 2016

SVHA ZA2 scoort erop los en haalt dubbele cijfers

HERVELD – SVHA ZA2 heeft de zesde competitiewedstrijd van het seizoen afgesloten met een 11-2 overwinning op Overasseltse Boys ZA3.

SVHA begint zwak aan het duel. Goede combinaties zijn ver te zoeken, er is geen diepgang en iedereen is een stapje te laat in de duels. Toch komt het eerste doelpunt al vroeg tot stand. De eerste basisplaats voor Jan-Willem Jacobs (Pumba) levert de 1-0 op. Na voorbereidend werk van Ricardo Schrijver komt de bal voor zijn voeten en met een schuiver en matig keeperswerk verdwijnt de bal in het doel. De 2-0 komt er snel achteraan. De aangever is wederom Ricardo en op vergelijkbare wijze maakt Jan-Willem (Pumba) zijn 2e doelpunt. Dat zijn tevens de hoogtepunten van de doelpuntenmaker. SVHA denkt er wel even overheen te lopen, maar beter wordt het voetbal niet en dit levert zelfs de aansluitingstreffer van de bezoekers op. Een vrije trap waarbij een speler uit Overasselt vrij kan inschieten, 2-1. Met een kleine voorsprong zoeken beide teams de kleedkamer op. In de rust valt er aardig wat te bespreken voor SVHA. Er moet meer energie in de wedstrijd komen en de aanval moet meer worden gezocht. Er worden wat wissels doorgevoerd aan het begin van de tweede helft. Wesley, Joris, Ferdie en Bernard komen de ploeg versterken.

SVHA komt stukken beter uit de startblokken in de tweede helft. De thuisploeg maakt het spel en het wordt eenrichtingsverkeer richting het doel van Overasseltse Boys. Er komen nog een paar namen op het scorebord. De eerste is Manuel Steeg die op aangeven van Ricardo de 3-1 mag aantekenen. Al snel volgt de 4-1 van Ferdie Janssen. Manuel gooit de bal in de zestien meter, de keeper laat de bal los en Ferdie kan eenvoudig binnenlopen. Daarna is het de beurt aan topscorer Ricardo die de 5-1 binnenschiet op aangeven van Bernard Polman. De 6-1 betekent wordt gemaakt door Ricardo, ditmaal op aangeven van Manuel. Ook de 7-1 wordt gemaakt door Ricardo, die daarmee een zuivere hattrick maakt binnen korte tijd. (Al was er bij een goal wat twijfel of de bal de doellijn volledig was gepasseerd.. niet dus..) Hierbij kwam de assist van Wesley van den Hurk. Laatstgenoemde mag even later zelf aanleggen voor een strafschop en schiet de 8-1 achter de doelman. De 9-1 komt uit een vrije trap van Ferdie, die namens afwezigheid van Rik Jansen achter de bal mocht gaan staan. De bal wordt bij de tweede paal binnen gewerkt door Manuel. De 10-1 komt op naam van Ricardo, die samen met Ferdie op het doel van de tegenstander afgaat. Laatstgenoemde legt de bal panklaar voor Ricardo. Doordat Heino Janssen er bij SVHA geblesseerd af is, Manuel een gele kaart heeft ontvangen en ook de wissels al aan het douchen zijn, staat SVHA nog maar met negen man. Mede daardoor komt er nog een doelpunt voor de tegenpartij, 10-2. Uiteindelijk is het slotakkoord voor Martin IJkhout die op aangeven van Ricardo de bal mag binnen schuiven. Als afsluiting kunnen we toch wel zeggen dat de tweede helft vrij aardig was met een erg matige tegenstander.

Cijfers

Roy kuiper – 5,5

Speelde niet zozeer slecht, maar is de eerste keeper die mag vissen tegen Overasseltse Boys.

Boris IJkhout – 7,5

Een sterkhouder deze wedstrijd, voerde zijn verdedigende taak perfect uit.

André Janssen – 5,5

Speelde niet zijn beste wedstrijd dit seizoen. Kreeg een gele kaart voor een licht vergrijp en dit zorgde voor een tegendoelpunt.

Martin IJkhout – 7,0

Verdedigend deed hij het prima. Daarbij maakte hij de 11-2.

Dennis van Meel – 6,5

Deed alleen de eerste helft mee. Werd te weinig gevonden door een ondermaatse eerste helft.

Rudie Doeze Jager – 5,5

Speelde alleen de eerste helft. Kon geen vuist maken op het middenveld.

Manuel Steeg – 7,0

Twee doelpunten, dan is het al snel goed. Was alleen de tweede helft goed net als andere spelers.

Heino Janssen – 7,5

De belangrijke schakel op het middenveld. Haalt wekelijks zijn niveau.

Jan-Willem Jacobs (Pumba) – 6,0

Twee doelpunten, maar verder vraag je jezelf af waar hij was op het veld.

Ricardo Schrijver – 7,5

Hij schoot ze er makkelijk in vandaag. Vier treffers erbij voor hem.

Ferdie Janssen – 7,0

Viel sterk in na twee weken afwezig te zijn geweest. Mag ook wel eens komen trainen trouwens.

Wesley van den Hurk – 6,0

Kreeg zijn goal dankzij een penalty. Had er graag meer gemaakt.

Joris Roelofs – 6,5

Na vorige week kon het alleen maar beter gaan. Als voorstopper speelde hij vandaag verdienstelijk.

Bernard Polman – 6,0

Stond linkshalf en rechtsback in de eerste helft. Een gewoon wedstrijdje van hem.

*Extra vermelding*: Aan het eind van het voetbalseizoen zal de speler van het jaar bekend worden gemaakt aan de hand van cijfers (de AVS Cup). De prijs is een luxe tuintafel die wordt gesponsord door Jan-Willem Jacobs (Pumba), een gewaardeerd lid van ons elftal.

Auteurs: Ferdie Janssen & Jelmer IJkhout
Fotografie: Miranda Janssen