Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

14 september 2015

SVHA ZA2 pakt eerste 3 punten tegen Trekvogels

Na 3 verloren bekerwedstrijden tegen AVIOS 2(5-3), UHC 2(1-4) en SCP 3(4-3), lijkt het erop dat we nog niet klaar zijn voor de competitie.

Dit seizoen zijn we helaas een aantal spelers kwijtgeraakt, Michael Hijmans, Jan Willem Jacobs, Cees Wiggelo en Roy Hendriksen speelt bijna geen wedstrijd meer ivm de verhuizing naar Amsterdam. Maar daar in tegen zijn Bart Willemsen, Joris Roelofs, Tom Lintsen, Joep van Hout( allen van Zat3) en 2 spelers waarvan 1 oude bekende, Wesley van de Hurk en onze nieuwe spits Ricardo Schrijver erbij gekomen.

Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen Trekvogels 6 op het programma, deze tegenstander zijn we al vaker tegen gekomen, een team met veel(oud) ervaring. We starten vandaag met Joep van Hout in het goal, achterin als vanouds van rechts naar links Rik Jansen, Peter van Meel, Andre Janssen en Martin Ijkhout. Het middenveld staat met vanaf links Tom Lintsen, het centrum met aanvoerder Heino Janssen en Manuel Steeg en rechts Ferdie Janssen en voorin Dennis van Meel en Wesley van de Hurk. Wissels zijn Bart Willemsen, Joris Roelofs en Boris Ijkhout en Rudie Doeze Jager.

De wedstrijd begint en we moeten nog wel wennen aan elkaar omdat we nooit in deze opstelling gespeeld hebben en dat is in het begin wel te zien. Veel passes die over 2 meter niet aankomen en slecht coachen. Dit resulteert in een paar kleine kansen voor de Trekvogels, een schot dat half wordt gehouden door Joep en knap van de lijn weggewerkt wordt door Peter van Meel. De wedstrijd gaat redelijk gelijk op en lijkt met 0-0  de rust in te gaan, maar vlak voor rust maakt Manuel Steeg na een mooi aanval via Andre Janssen en een goede voorzet van Rik Jansen 1-0.

Na rust beginnen we met een aantal wijzigingen, Bart Willemsen voor Andre Janssen (last van bovenbeen), Boris Ijkhout voor Tom Lintsen en Rudie Doeze Jager voor de moe gestreden Dennis van  Meel. Het begin is uitstekend met een doelpunt van Rik Jansen na een assist van Manuel Steeg.  Na een paar misverstanden van onze zijde wordt een aanval van Trekvogels goed afgerond door de spits 2-1. Meteen hierna wordt de bal goed onderschept door Ferdie Janssen en speelt gelijk naar Heino Janssen die Manuel Steeg vindt achter de verdediging en de keeper simpel omspeelt 3-1, de wedstrijd lijkt hiermee beslist.

Mede door strijd krijgen we veel kansen, één daarvan komt bijna van de voet van Rudie Doeze Jager die met een fantastische beweging de verdediger het bos in stuurt en wordt vastgehouden, penalty. Deze wordt benut door penalty en vrije trappen specialist Rik Jansen 4-1. Even daarna een aanval over de flanken komt de bal bij Rik Jansen die de bal naar de vrijstaande Wesley van de Hurk speelt en snoeihard de bal laag in de hoek schiet 5-1. Het  laatste woord is aan Ferdie Janssen die de bal simpel binnenkopt na een subliem lobje van Wesley van de Hurk over de doelman 6-1. Een dikverdiende en toch wel eenvoudige overwinning na 3 nederlagen.

We staan op de 2e plek en volgende week spelen we om 14.30 uur uit tegen Wageningen 3 die de eerste wedstrijd ook wonnen met 4-0 tegen SCE 4. Dus een tegenstander om rekening mee te houden.