10 oktober 2016

SVHA ZA2 neemt pas in de slotfase afstand van OVC’85

Nog voor de wedstrijd begint lijkt de voorbereiding niet optimaal. Joris Roelofs en Jan Willem Jacobs hadden niet gemeld dat ze mee voetbalde. Hierdoor kwamen we mensen te kort en hebben we A junioren Jurrian Langelaar gevraagd mee te doen. Toen het tweetal toch kwam opdagen bleken er personele problemen te ontstaan, hier zo meer over. De ballen waren we vergeten en bij aankomst in Oosterbeek was er geen kleedkamer ruimte voor de groen/witte uit Herveld.

De wedstrijd dus. Belofte maakt schuld. Vorige week kregen een tweetal spelers bij SVHA in de rust slecht nieuw voor die week, maar met de belofte dat het deze week beters zou opleveren. Waar één van de twee hier niet mee kon leven bleef Joris Roelofs wel uiterst trouw aan de groep en kon hij vandaag zijn welverdiende basis plaats op eisen. Door het aantrekken van Jurrian Langelaar waren er ineens genoeg opties voor Heino Janssen. Heino besloot wel heel opportunistisch te zijn en zowel topscorer Ricardo Schrijver aan de kant te zetten als motor op het middenveld Manuel Steeg.

Goed wanneer de wedstrijd begint is het spelbeeld al snel duidelijk. SVHA heeft de bal en OVC’85 is eigenlijk een onmachtige ploeg die niet zo heel goed kan voetballen. Daarom besluiten een aantal krijgers maar wat te helpen in de beginfase. Rudie Doeze Jager die ongelofelijk zwak opent met een bal door de as van het veld ziet balverlies en met alle SVHA krijgers in het voorwaartse ligt er ineens enorm veel ruimte voor de OVC’85 aanvaller. Die zoekt Andre Janssen op en passeert deze eigenlijk vrij eenvoudig, waar de spits koelbloedig blijft voor de uitkomende Roy Kuiper schuift hij de bal in de verre hoek. 1-0….

Je zou zeggen dat hierna uit een ander vat getapt gaat worden, maar SVHA blijft het moeilijk houden. Meestal met zichzelf en met de goed keepende OVC’85 doelman. Meerdere kansen ontstaan dan voor SVHA. Met name voor Jurrian Langelaar die een keer de lat treft en de keeper. De jonge spelmaker was één van de weinig licht puntjes in de eerste helft. Wanneer er wederom knullig balverlies word geleden op het middenveld komt OVC’85 er wederom heel snel uit. Peter van Meel word in de 16 meter eenvoudig gepasseerd en de aanvaller schiet zijn inzet naar de verre hoek waar hij doelman Roy Kuiper de 2-0 ziet voorkomen echter val de rebound voor een OVC’85 speler die de bal controleert en volleyt richting de goal, daar staat een OVC’85 speler die de bal ongelukkig op zijn rug krijgt en de bal verdwijnt in de goal. De OVC’85 speler stond echter wel buitenspel, de verder uitstekend fluitende arbiter ziet dit helaas niet en telt 2-0………….

Frustratie en ongeloof heerst bij de groen/witte als ze na 25 minuten tegen een 2-0 achterstand aan kijken bij de hekkensluiter in de competitie. De kansen blijven wel ontstaan met Rudie Doeze Jager, Rik Jansen, Manuel Steeg en ook Jurrian Langelaar word nog eens gevaarlijk. De kansen regen van SVHA word beantwoord met een grotere kans voor OVC’85. Een voorzet van OVC’85 valt perfect op het hoofd van de OVC’85 aanvaller die de bal goed naar de grond kopt, gelukkig voorkomt Roy Kuiper de 3-0.

In de slotfase van de eerste helft lijkt SVHA toch de aansluiting te gaan vinden. Wesley van de Hurk draait goed en sterk weg maar word daarna gevloerd in de 16 meter. De arbiter geeft een strafschop en Rik Jansen loopt al naar voren. De rechtsback miste gelukkig nog nooit een penalty dus het lijkt een zekerheid te zijn voor de man met de goude trap. Het bleek alleen zó een wedstrijd te worden. Hij mist, verwoestend hard treft Rik de binnenkant van de paal en ziet zijn bal terug het veld in stuiteren, de rebound levert niks op…. rust….

Na de rust komt dan eindelijk topscorer Ricardo Schrijver in het veld. SVHA lijkt zoekende en zeker in de afronding komt de ploeg uit Herveld tekort. Er is dus vraag naar de productiviteit van de aanvalsleider van SVHA. De jonge aanvaller heeft met onvrede en frustratie de eerste helft moeten toekijken en begint net zo zwak als de rest van het elftal. De eerste balcontacten van Ricardo Schrijver zijn meteen schoten, maar verre van gevaarlijk. Het lijkt er op zo een middag te worden.

Dan komt er een periode met 80-20% balbezit voor SVHA, er ontstaat geen enkele kans meer voor OVC’85 maar SVHA blijft slordig en onmachtig. Niemand wil de bal echt hebben en waar in de eerste helft nog regelmatig kansen ontstonden moet SVHA het nu doen met wat mogelijkheden. Zowel de tijd als de moed tikt weg en het lijkt er op dat SVHA gewoon met 2-0 gaat verliezen.

Met nog 10 minuten te gaan is er een goede cross pass van Ricardo Schrijver van de linkerkant van het veld naar de rechterkant. Ondanks dat het een goede bal is, is die lang niet makkelijk voor Rik Jansen. De bal stuitert op randje 16 binnen waar de rechtsback de bal weet te controleren maar de bal stuitert nog wel wat hoog op, Rik besluit de bal uit de volley te nemen en schiet vernietigend hard raak en daar is dan 10 minuten voor tijd eindelijk de aansluiting, dan toch nog een puntje? 2-1.

Het bleek een startsein voor een beter SVHA. De ploeg schakelt een versnelling hoger, en waar ik eerder al benoemde dat OVC’85 echt geen goede ploeg is kwam nu ook snel naar boven. Als iedereen hier zijn niveau weet te halen win je hier gewoon met 6 á 7-0 maar het bleek anders. Een opnieuw goede inbreng van Ricardo Schrijver gaat de verder prima keepende doelman onderdoor. Daar staat Rudie Doeze Jager die met een boog bal in de verre hoek kopt, en dat nog geen minuut na de aansluiting treffer, dan toch nog de winst? 2-2.

Enkele minuten voor tijd, een kleine 5 minuten na de gelijkmaker is er opnieuw SVHA dat goed combineert. Rik Jansen en Jurrian Langelaar combineren goed naar de 16 van de tegenstander. Rik Jansen betrekt Ricardo Schrijver in deze combinatie. Die op zijn beurt opnieuw het overzicht goed behoud. Hij ziet Jurrian Langelaar goed zijn vrij gelopen. Een steekbal ze de jonge middenveld vrij voor de goal. Bij aanname hoor je Rudie Doeze Jager al juichen, de pupil van Rudie moet echter nog wel scoren, dat doet hij ook met de binnenkant van de voet hard in de verre hoek, onder luid gebrul van heel SVHA eindelijk de voorsprong. 2-3!!!!!

SVHA komt geen enkele keer mee in gevaar. De verdediging staat de 2e helft als een huis en doelman Roy Kuiper krijgt op wat terug speel ballen na niks meer te doen. Het slotakkoord is voor Manuel Steeg die met een goede individuele actie zichzelf goed vrij speelt op rand 16. De aanvallende middenvelder lijkt eerst te gaan schieten maar bedenkt zich op het laatste moment en zet Wesley van de Hurk vrij voor de goal. Die blijft op zijn beurt rustig en plaatst heel eenvoudig de beslissing op het scoreboord tevens scoort de aanvaller nu 2 wedstrijden op rij wat heerlijk moet zijn voor het zelfvertrouwen. 2-4!

SVHA komt dus goed weg in Oosterbeek, het maakte zichzelf enorm moeilijk. Het bleef daarna nog even gezellig in de kantine. En zou Rudie nou wel of niet geweten hebben dat er gefilmd werd? Volgende week opnieuw een hekkensluiter. Ditmaal Overasseltse Boys die vandaag met 16-0(!!!!!) verloren van koploper Woezik.

Daarover gesproken. Woezik. Wat een stelletje lafbekken zijn dat daar in Wijchen. Vorig jaar ongeslagen kampioen geworden in de huidige klasse, maar van promoveren niks willen weten. Gewoon blijven in je competitie en na 5 wedstrijden, 15 punten hebben, 40 voor en 2 tegen. Chapeau hoor jongens, knap gedaan, gefeliciteerd alvast met het kampioenschap. Jullie zijn de op één na grootste lafbekken op of rondom de voetbal velden. De grootste zijn die dit hebben toegelaten.

Vanaf volgende week schrijf Ferry Nijs het verslag weer, bedankt voor het lezen!

CIJFERS

Roy Kuiper – 6,0

Met een bepalende redding op de 3-0 was de doelman heel belangrijk. Echter was de doelman kansloos bij de 1-0 en kwam de rebound op de 2-0 vanaf de keeper ongelukkig recht in de voeten van een OVC’85 speler.

André Janssen – 6,0

Speelde een degelijke wedstrijd. Liet zich wel eenvoudig passeren bij de 1-0 maar bleef verder stabiel. Kreeg een makkelijke middag verder toen na een uur spelen de al niet hele goede Turkse spits naar de kant ging voor ja, iemand die er helemaal niks van kon.

Peter van Meel – 6,0

Voetbalde onrustig, was ook schuldig aan de 2-0 waar Peter vorige week juist liet om teveel met de bal te lopen had de laatste man er deze week weer iets te veel zin in. En dat met uitstekende voetballers voor je neus.

Rik Jansen – 6,5

Voetbalde in de eerste helft zoals iedereen zeer ongelukkig, miste ook nog is zijn eerste penalty ooit. Herpakte zich goed in de tweede helft en was gebrand om zijn fout goed te maken. Met Jurrian voor zijn neus een prima koppel waar Rik ook nog de aansluitingstreffer produceerde had hij ook een groot aandeel in de 2-3.

Boris IJkhout – 6,5

Was verdedigend weer top. Boris moet alleen niet voetballen. Wilde dat eerste helft te veel doen en leed daardoor ook twee keer knullig balverlies wat tegen betere tegenstanders je gewoon een tegentreffer kost. Echter de 2e helft had Boris goed door wat die moest doen en speelde goed.

Jurrian Langelaar – 7,5

Veruit de beste man van het veld. Met een individuele passeer actie haal je iets in huis wat we alleen in de vorm van Ricardo hadden. Echter maakte de jonge spelmaker veel acties, zocht de combinatie en scoorde uiteindelijk beheerst de 2-3 wat de winst betekende.

Rudie Doeze Jager – 6,5

Speelde een draak van een eerste helft, was slordig aan de bal en kon niet lekker in zijn eigen spel komen. Veroorzaakte ook de 1-0 achterstand. In de tweede helft bleek Rudie de enige die de bal op eiste en vanuit daar kon er gevoetbald worden.

Joris Roelofs – 4,5

Speelde misschien wel zijn slechtste helft ooit. Leed enorm veel balverlies. Ik heb welgeteld 1 goede kaats geteld van Joris. Joris speelde maar 1 helft (waar zo een beetje iedereen dit cijfer scoorde).

Bernard Polman – 5,5

Was ziek en kreeg ook nog is vroeg in de wedstrijd een akelige tik te verwerken. In de tweede helft was Bernard onzorgvuldig in de passing en haalde hij absoluut niet zijn niveau van de laatste weken. Dat Bernard niet lekker was, was duidelijk te zien.

Wesley van de Hurk – 6,0

Was in de eerste 15 minuten actief aanwezig in de combinatie met Jurrian. Veroorzaakte een terechte penalty en had ook nog is recht op een tweede in begin 2e helft. Ook tekende de aanvaller uiteindelijk de beslissing, maar was toch grote delen van de wedstrijd compleet onzichtbaar.

Dennis van Meel – 6,0

Werd weinig gevonden toen hij in de spits stond. Offerde zichzelf uiteindelijk op door in een dienende rol te gaan spelen aan de linkerkant wat ook nog is heel erg naar behoren werd gedaan.

— WISSELSPELERS —

Manuel Steeg – 5,5

Viel in de eerste helft gefrustreerd in door zijn wisselbeurt. Raakte dan ook geen skippybal. Ook in de tweede helft kwam Manuel maar moeilijk aan de bal en had voor zijn doen veel balverlies. Pas na de aansluiting treffer ging Manuel goed voetballen.

Ricardo Schrijver – 7,0

Was duidelijk ontevreden met zijn wisselbeurt. Viel ook begin van de tweede helft dramatisch in door veel zelf te doen. Na 10 minuten herstelde de aanvaller zich en begon andere spelers te bedienen. Gaf uiteindelijk 3 assist en had een aandeel in de 4e goal.