Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

26 maart 2015

SVHA ZA2 met ongrijpbare Ferdie Janssen langs Excelsior Zetten

Vandaag staat de uitwedstrijd tegen Excelsior Z. op het programma. De heenwedstrijd eindigde in een makkelijke 6-1 overwinning. Met Jan Willem Jacobs en de herstelde Dennis van Meel erbij in de spits proberen we net zo aanvallend te spelen als in de eerste wedstrijd.

Net aan de wedstrijd begonnen krijgen we het achterin al moeilijk met een paar hachelijke momenten voor Tim Veldhorst, maar we laten ons niet van de wijs brengen, met een rush langs de zijlijn geeft Ferdie Jansen een strakke voorzet en schiet de aanvoerder van Excelsior de bal ongelukkig in het eigen doel 0-1.

Even later krijgt Peter van Meel de bal en geef een “prachtige pass” over dertig meter aan Ferdie Jansen die koelbloedig de 0-2 binnenschiet. Rond de 25e minuut is er wederom een voorzet van Ferdie Jansen en schiet dezelfde aanvoerder tegen de eigen lat. Echter is deze keer is Manuel Steeg er als de kippen bij en schiet de bal  strak in de hoek  0-3.

Excelsior lijkt maar geen vat te krijgen op de snelle Ferdie Jansen die na een pass van Rik Jansen de bal bij de achterlijn over de vrouwelijke keepster heen schiet en de goalgetter Dennis van Meel bereikt 0-4, dit is ook tevens de ruststand.

Na de rust zijn er verschillende wijzigingen in het elftal bij Excelsior en krijgen we een hele andere 2e helft te zien. Bij ons is Rudie Doeze Jager ingevallen voor de moe gestreden Dennis van Meel en Roy Hendriksen voor Bernard Polman. We beginnen slap en achterin krijgt Peter van Meel de bal die deze slordig verspeelt en zo is het een koud kunstje voor de spits om te scoren 1-4.

We krijgen de bal maar moeilijk voorin met veel te veel lange ballen die niet aankomen en zo de spitsen nauwelijks bereiken, maar na het slappe begin van ons staat de achterhoede met Boris IJkhout, Peter van Meel, Andre Janssen en Rik Jansen als een huis en dit mag ook wel eens gezegd worden. Mede daardoor kan ik kort zijn en is de verder verloop van de wedstrijd saai met weinig kansen van beide kanten.

De man van de wedstrijd is vandaag zonder meer Ferdie Jansen met 3 assists en 1 goal!

We staan nu op vierde plek en spelen volgende week om 15.00 uur thuis tegen Kesteren(8e)

GREEN WHITE ARMY STAND OUR GROUND!!!!