9 november 2015

SVHA ZA2 legt WAVV in tweede helft over de knie

Zaterdag 7 november stond de competitiewedstrijd SVHA ZA2 – WAVV ZA2 op het programma. De wedstrijd begon om 14.30 uur in de middag. SVHA heeft na 7 wedstrijden 18 punten verzameld en WAVV heeft na 7 wedstrijden 12 punten bij elkaar gespeeld.

SVHA had voor deze wedstrijd een selectie van maar liefst 18 man(!) Hierdoor was de bank dus aardig bezet met wisselspelers.

Nu de wedstrijd!

SVHA begint matig. Er worden veel fouten gemaakt, onderling is er veel gemopper en positioneel staat het niet goed. WAVV begint fanatiek. De ploeg uit Wageningen komt daarom ook verdiend op een 0-1 voorsprong. SVHA is van slag, waardoor het voetballend gezien niet het spel op de mat kan leggen van de afgelopen weken. Tien minuten voor rust komt SVHA toch op gelijke hoogte. Een voorzet van Martin IJkhout kan bij de tweede paal knap worden afgerond met een volley door Manuel Steeg, 1-1! Niet veel later komt WAVV alweer op voorsprong, 1-2.

Met een 1-2 tussenstand zoeken beide teams de kleedkamer op. Voor SVHA is dit een moment om bij te komen en elkaar de waarheid te zeggen.

SVHA begint sterk aan de tweede helft. SVHA krijgt genoeg kansen om de stand gelijk te trekken, maar verzuimt om dit te doen. Toch komt SVHA op gelijke hoogte. Het is opnieuw Manuel Steeg die met een prachtig afstandsschot de bal in de verre hoek schiet, 2-2! Na de gelijkmaker wordt WAVV wat agressiever, waardoor het ouderwets vechtvoetbal wordt. WAVV krijgt de mogelijkheid om voor de derde keer in deze wedstrijd op voorsprong te komen, maar een inzet wordt van de lijn gehaald door Peter van Meel.

Met nog tien minuten op de klok zet SVHA alles op alles om de overwinning uit het vuur te slepen. WAVV beperkt zich tot verdedigen. Wesley van den Hurk is inmiddels in de ploeg gekomen en krijgt de bal aangespeeld. Met een goede voorzet bedient hij Ferdie Janssen die op de goede plek staat en de 3-2 binnenloopt! In de laatste minuut van de wedstrijd krijgt SVHA nog een penalty. Rik Jansen gaat achter de bal staan en schiet beheerst binnen, 4-2! Direct daarna fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

SVHA wint voor de vierde keer op rij en heeft na 8 wedstrijden 21 punten. WAVV blijft door de nederlaag op 12 punten uit 8 wedstrijden steken. Zaterdag 14 november speelt SVHA de altijd lastige uitwedstrijd tegen SCH ZA5. De wedstrijd begint ‘s middags om 15.00 uur. SCH ZA5 won afgelopen week met 1-4 van SV DFS ZA6.