28 september 2016

SVHA ZA2 boekt ruime zege op RKSV Driel ZA2

HERVELD – SVHA ZA2 heeft de derde competitiewedstrijd van het seizoen afgesloten met een 4-0 overwinning op RKSV Driel ZA2.

De wedstrijd voor SVHA begint voortvarend. De ploeg creëert kans op kans, maar het probleem wat de eerste weken van de competitie al duidelijk zichtbaar was, is het benutten van de kansen. Ook deze wedstrijd is dat weer het geval. Mogelijkheden via Wesley van den Hurk, Ricardo Schrijver en Ferdie Janssen worden keer op keer slecht uitgespeeld, of er wordt gefaald in de afronding. Na een halfuur komt toch de verdiende 1-0 door topscorer Ricardo Schrijver die de keeper met een droge schuiver kansloos laat. SVHA blijft veruit de betere ploeg, terwijl RKSV Driel er maar enkele keren uit kan komen. De 2-0 tekent zich voor rust aan. Opnieuw is het Ricardo Schrijver die de keeper verschalkt. In de rust weet SVHA dat het een kans heeft om aan het doelsaldo te werken, maar dat het dan wel scherper moet zijn voorin. De tweede helft worden er weer enkele wissels doorgevoerd en dat was even zoeken voor SVHA in de tweede helft. Doelman Roy Kuiper is afwezig, net als André Janssen. Vandaar dat er met een paar wissels toch een compleet ander team stond dan de voorgaande weken. Ondanks dat, blijft SVHA de bovenliggende partij. De 3-0 valt een kwartier voor tijd. Opnieuw is het Ricardo Schrijver die samen met Ferdie Janssen op de goal af gaat en de bal in de vrije hoek schuift. De derde goal was overigens een assist van keeper Jan-Willem Jacobs (Pumba) die na zwaar blessureleed (iets met zijn knie ofzo) weer terugkeerde in het elftal. De laatste goal van de middag, welgeteld met het laatste balcontact komt op naam van allrounder Joris Roelofs. Hij had als opdracht meegekregen om in de spits te spelen en te scoren. Na een hoekschop van Ferdie Janssen (de eerste goede van de dag, want de rest werd genomen door Rik Jansen) en het verlengen van Rudie Doeze Jager komt de bal voor de voeten van Joris Roelofs die als een echte spits de 4-0 eindstand op het scorebord zet.

Spelersbeoordelingen:

Coach André Janssen (7): De coach die van de week ziek is geweest en dus niet achterin te vinden was. Viel op met goede aanwijzingen en goed wisselbeleid.
Jan-Willem Jacobs (Pumba) (7,5): Vorige week nog trainer, maar hield deze wedstrijd de ‘nul’ met een paar goede reddingen.
Rik Jansen (7): Speelde een goede wedstrijd, kwam niet in de problemen. Aanvallend minder opvallend dan vorig seizoen.
Peter van Meel (7): Sterk in de duels. Oja, kwam weer veel mee op.
Manuel Steeg (7,5): Stond vandaag in de verdediging en deed dit netjes. Op het middenveld kan hij offensief wat meer inbrengen dus dat werd enigszins gemist.
Boris IJkhout (7): Geeft altijd 100%. Werd door Peter van Meel en Manuel Steeg goed gestuurd en schakelde zijn man uit.
Ferdie Janssen (5,5): Heeft het nog niet dit seizoen. Krijgt kansen zat, maar mist scherpte.
Heino Janssen (7,5): Speelde net als vorige week weer goed. Belangrijke schakel in dit elftal.
Rudie Doeze Jager (8): Belangrijk met zijn twee assists. Had de controle op het middenveld.
Dennis van Meel (6,5): Speelde een degelijke wedstrijd en deed geen gekke dingen.
Ricardo Schrijver (8,5): Met drie doelpunten is hij duidelijk de MOTM! Zijn hattrick bracht SVHA langs Driel vandaag.
Wesley van den Hurk (5): Er ging echt niks in vandaag. Volgende week moet het beter.

Invallers:

Bernard Polman (7): Nuttige speler. Groeit met de week.
Joost van Kreel (6): Vecht voor een basisplaats, maar is op zoek naar de juiste vorm.
Joris Roelofs (6): Scoorde de 4-0 en dat was mooi voor hem. Verder was het geen sterke, maar ook geen zwakke invalbeurt van de allrounder.