24 februari 2017

SVHA ZA2 boekt eerste overwinning na de winterstop

HERVELD – SVHA ZA2 heeft de dertiende wedstrijd van het seizoen afgesloten met een 1-3 overwinning tegen RKSV Driel ZA2.

Op voorhand lijkt SVHA de beste papieren te hebben om deze wedstrijd te winnen. Het verschil op de ranglijst bedraagt zes punten in het voordeel van SVHA. Het eerste duel tussen beide ploegen eindigde in een 4-0 overwinning voor SVHA.

Driel is in de beginfase niet bij machte om gevaarlijk te worden. SVHA heeft het meeste balbezit en dat resulteert in een paar gevaarlijke situaties voor het doel van de Drielse doelman. Na iets meer dan een kwartier voetballen komt SVHA op voorsprong. Middenvelder Rudie Doeze Jager lepelt de bal op fraaie wijze over de doelman, 0-1. SVHA neemt geen gas terug en verdubbelt de voorsprong na een halfuur. De buitenspelval bij Driel mislukt, waardoor Dennis van Meel en Jan-Willem Jacobs (Pumba) met z’n tweeën op de keeper afgaan. Laatstgenoemde ontvangt de bal van Dennis en schuift de bal binnen. Met een comfortabele 0-2 voorsprong gaan beide ploegen rusten.

Na rust komt Driel beter uit de kleedkamer. De ploeg is feller, terwijl SVHA nog niet wakker lijkt de tweede helft. Na een klein uur voetballen krijgt Driel een strafschop, die vervolgens wordt benut, 1-2. De aansluiting voor Driel is er, maar het echte geloof in een gelijkspel ontbreekt. Tien minuten voor tijd velt invaller Ferdie Janssen het vonnis over Driel, op aangeven van een andere invaller, Ricardo Schrijver. Met een 1-3 eindstand sluiten beide ploegen de wedstrijd af.