19 oktober 2015

SVHA ZA2 al voor rust klaar met matig DFS

Zaterdag 18 oktober stond de competitiewedstrijd SV DFS ZA6 – SVHA ZA2 op het programma. De wedstrijd begon om 12.30 uur in de middag. SVHA heeft na 5 wedstrijden 12 punten verzameld en SV DFS heeft na 3 wedstrijden 3 punten bij elkaar gespeeld.

SVHA begint sterk aan de wedstrijd. SV DFS weet niet waar ze het zoeken moeten. Al vrij snel maakt SVHA het eerste doelpunt van de wedstrijd. Jan-Willem Jacobs en Ferdie Janssen staan aan de basis van het eerste doelpunt. Het is uiteindelijk Wesley van de Hurk die het doelpunt maakt, 0-1.

SVHA gaat door en maakt via Ferdie Janssen (a.k.a. Ferdetti) op prachtige wijze de 0-2. Niet veel later is het diezelfde Ferdie Janssen die aan de basis staat van het volgende doelpunt. Met een mooie steekpass bereikt hij Manuel Steeg die niet nadenkt en scoort, 0-3.

SV DFS is het spoor volledig bijster. De ploeg weet zich geen raad met het combinatievoetbal van SVHA. Dit blijkt uit het volgende doelpunt wat SVHA maakt. De keeper van SV DFS begaat een blunder en het is Ferdie Janssen die de bal in het doel wandelt, 0-4.

SVHA voetbalt vrolijk verder en via een voorzet van Ferdie Janssen is het Jan-Willem Jacobs die de volgende goal mag aantekenen, 0-5. Nog voor rust voert SVHA het tempo op. Via een droge knal van Ricardo Schrijver wordt het 0-6. Vlak voor rust pikt ook Wesley van de Hurk zijn tweede doelpunt van de wedstrijd mee op aangeven van Jan-Willem Jacobs, 0-7.

Na 45 minuten fluit de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft.

Na rust is alles anders. SV DFS herpakt zich in de tweede helft, omdat SVHA er te makkelijk over denkt. De taken worden niet meer uitgevoerd en SV DFS weet nog drie keer te scoren in de tweede helft. Twee strafschoppen en een velddoelpunt brengen de eindstand op 3-7.

Een prima resultaat voor de ploeg uit Herveld, maar de tweede helft was matig aan de kant van SVHA.

SVHA wint voor de tweede keer op rij en heeft na 6 wedstrijden 15 punten. SV DFS heeft door de nederlaag na 4 wedstrijden ‘slechts’ 3 punten. Zaterdag 31 oktober speelt SVHA de altijd lastige thuiswedstrijd tegen RKSV Driel ZA2. De wedstrijd begint ‘s middags om 15.00 uur. RKSV Driel ZA2 verloor afgelopen week met 1-6(!) van WAVV ZA2.