Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

21 december 2022

SVHA Vrouwen 1 zijn winterkampioen!!

Er stond weer een lastige wedstrijd op het programma voor de winterstop en dat was tegen
de meiden van ESA uit Arnhem.

De opstelling is doorgenomen, Anouk gaf aan dat zij ziekwas en daarom waren we genoodzaakt om Evy terug te zetten op de rechtsback. Tijdens de voorbespreking hadden wij met elkaar afgesproken om de eerste 10/15 min. aan te zien wat ESA gaat doen. Tijdens de warming-up gaf Veerle aan dat zij wel wat minuten wilde maken na haar enkelblessure, zij was onze rots in de branding, geweldig gedaan!

Het is in Herveld 0 graden Celsius en om 12:15 uur klinkt het fluitje van de scheids. De wedstrijd gaat
beginnen. Er is meteen veel druk te zien op de helft van de tegenpartij en dit kwam voor de
meiden van SVHA dan ook goed uit. Het was Ellen die aan de linkerkant twee speelsters voorbij
passeerde en schoot de bal in de verre hoek: 1-0 in de 5e minuut. In de 26e minuut moest
Merel helaas het veld verlaten, Froukje kwam op haar plaats te staan. Vrijwel vlak daarna
kwam de tegenpartij aan de bal door een fout van SVHA en scoorden zij de 1-1. ESA heeft
de wedstrijd even in handen, een sterk middenveld en ze kregen vaak onze 2e bal te pakken.
Hierdoor scoorden zij de 1-2.

Froukje en Kaylee hebben geruild van plek en dit pakte goed uit voor SVHA, want Froukje schoot de bal met een laag schot in het doel, 2-2! Een mooi moment voor de rust. Evy, die last kreeg van haar teen, werd gewisseld voor Hanna. Jiska kwam links buiten te staan, waardoor Kyra een plekje naar achter zakte. Jiska heeft de tegenstander goed uit hun spel gehaald. Zij speelde een goede storende factor! Kaylee pikte de bal op het middenveld op en passeerde een aantal meiden van ESA. Een fraai afstandsschot in het doel! In de 65e minuut staat SVHA met 3-2 voor. Mandy had erg goede reddingen en zij hield ons dan ook echt in de wedstrijd. Op het middenveld ontstond er een gevecht om de bal, een speelster van SVHA en een speelster van ESA vielen beiden, de scheids liet dit doorspelen. Ellen pikte snel de bal op, sprintte naar het doel en dan kun je al wel raden wat zij daar gaat doen: 4-2 SVHA! De tegenpartij was woedend op de scheids die niet floot voor deze ‘overtreding’, in hun ogen gezien. ESA begon met 5 speelsters voorin te spelen; dit moesten wij even verwerken. Hierdoor viel helaas de 4-3.

In de 83e minuut kreeg Kaylee kramp, de meiden van ESA schoten te hulp, dank hiervoor. De tijd ging door. Er kwamen 4 extra speelminuten bij. Daarna kwam gelukkig het verlossende fluitje van
Herman: einde wedstrijd. SVHA wint van ESA met 4-3! De tegenpartij was niet meer in hun mum en een handje was teveel gevraagd. Een mooie 1ste plek voor de dames van SVHA voor de winterstop.

Namens de trainer, Leo, iedereen bedankt voor het mooie eerste deel van het seizoen en alvast fijne feestdagen gewenst. Op naar een mooi voetbalseizoen in 2023!