22 september 2022

SVHA Vrouwen 1 zet een mooi resultaat neer in Redichem

Op dinsdagavond 6-9 2022 hebben we een bekerwedstrijd gespeeld tegen Redichem. Zij zijn afgelopen competitie kampioen geworden in onze klasse. Inge is nu de assistent trainster, waarmee ik vandaag veel overleg heb gehad.

Dit was onze tweede wedstijd. Se eerste was uit bij Beuningense Boys met eindstand 4-4.

Na een korte bespreking hebben we een warming-up gedaan: rekken, strekken en positiespel en op Mandy afwerken.

Wij spraken af weer vol presse voetbal te spelen, dus gelijk vol druk zetten op de tegenstander, omdat de tegenstander nog aan het slapen is.

19.00 uur is de aftrap. Wij spelen vol presse voetbal, gelijk vol erop en na 2 minuten van een mooie pass van Fred naar Kryra lag de bal al in de goal: 0-1.

Na een wissel van Evy waar Lotte op rechtsbuiten kwam te spelen speelde ze de bal naar Merel voor de 0-2 met een mooi afstandsschot.

Nu was Lotte zelf die tot scoren kwam; een linkspoot op de rechtsbuiten plaats en scoorde met een fraaie uithaal met links in de boven hoek: 0-3 en onhoudbaar voor de keeper.

Nog geen 2 minuten later kwam Frouke die tekende de 0-4 aan en de laatste minuut van de eerste deed de hardwerkende Ellen ook iets en tekende de 0-5 aan .

Rust

Ga zo door, maar op diverse plaatsen wel de spelers aangepast .

Na 4 minuten kwam Redichem terug na een hoge bal naar voren te hebben gespeeld. Dit hebben zij goed gezien en daaruit kwam de 1-5, waarna ook nog drie zeer goede reddingen van Mandy ,

Kaylee mocht even in de spits staan en zij scoorde dan ook met een mooie lob de 2-6.

De tegenpartij ging steeds met hoge en lange ballen spelen die achter onze verdedigen kwamen en daar hadden wij moeite mee. Evy deed ook haar verdedigerswerk en kwam diverse malen de verdediging  helpen; top, zo wil ik het ook zien.

Het werd in korte tijd 4-6, dus in overleg met Inge de spelers weer op hun vertrouwde plek gezet.

Het begon dan ook al best donker te worden, want zij hebben geen verlichting op dat veld.

Ellen kwam er weer in en Kaylee weer op de rechtsback positie gezet. Ook Ellen weer op haar vertrouwde plek en zij kreeg een mooie bal van Tekla aangespeeld en dus scoorde zij de 4-7.

Het was donker geworden en met nog 7 minuten te spelen floot de scheidsrechter dan ook af.

Wij kijken dan ook terug op een geslaagde wedstrijd. In de tweede helft kwam ook de conditie om de hoek kijken en dat is ook logisch. Wij zijn ook nog maar twee weken in training.

Geweldig gedaan Wij zijn trots op jullie!