10 oktober 2022

SVHA Vrouwen 1 heeft de eerste punten binnen; en hoe!

Dit weekend speelden Vrouwen 1 tegen Jonge Kracht Vrouwen 1. Het was een schitterende voetbalmiddag met een mooi nieuw kunstgrasveld en een zeer mooie accommodatie.

Na het verlies in onze eerste competitiewedstijd hebben wij het systeem veranderd in een 4-3-3 systeem met twee centrale verdedigers en de links- en rechtsback die hoger zijn gaan staan. Merel moest met de punt naar achteren spelen, aangevuld met twee middenvelders en drie spitsen. Vandaag ook geen vol presse voetbal spelen; laat de tegenstander maar komen en dan in de omschakeling een doelpunt maken.

Tijdens het uitleggen, de wedstrijdbespreking, de warming-up en het inlopen begon de wedstrijd om 15.15 uur in het zonnige Huissen met 16 graden. Al na twee minuten was het raak, maar de goed fluitende scheidsrechter gaf buitenspel aan. Ellen was weer op dreef en creëerde zelf haar kansen: 0-1 en 0-2 in respectievelijk de 9e en 20ste minuut. Merel in haar nieuwe rol ging ook mee naar voren en tekende de 0-3 aan: top! Jonge Kracht komt vervolgens met een mooie uitval in de 27ste minuut en maakt het 1-3. Gevolgd door Ellen in de 40ste minuut die haar hattrick maakt: 1-4 met de rust.

Tijdens de rust heeft Harry op de grond in de kleedkamer met pionnen het systeem verder uitgelegd. Na wat te drinken hebben gekregen begon de tweede helft en was het wederom Ellen die haar vierde doelpunt scoorde: 1-5, geweldig gedaan. Omdat wij maar één wissel hebben kregen wij hulp van MO17-1 speelsters Lisanne en Noor (trainers bedankt hiervoor).

Wij hebben Lisanne ingebracht als links buiten en zij tekende de 1-6 aan. De eerste goal van de jonge speelster met een mooi schot. Noor heeft ook haar eerste minuten gemaakt; geweldig gedaan.

SVHA heeft er nog zin in en…hoe kan dit nu? Kaylee als centrale verdediger rukte in haar eentje helemaal uit naar voren en scoorde de 1-7. Het was nog niet genoeg. De 1-8 kwam in de 61ste minuut met een mooi schot in de rechter bovenhoek van Froukje. Meteen erna viel de 1-9 wederom van onze Froukje in de 62ste minuut. De gifbeker was nog niet leeg, want toen viel ook de 10e goal, mede mogelijk gemaakt door de snelle Kaylee en misschien was het ook wel (deels) een eigen doelpunt.

Maandag weer lekker trainen. Fijn Weekend!