Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

28 september 2022

SVHA Vrouwen 1 begint de competitie met een achterstand

Het was een regenachtige dag in Druten. De spelers van SVHA begonnen goed aan de wedstijd en dat leverde binnen 10 minuten een goal op door Kaylee: 0-1. Helaas moest daarna Merel het veld verlaten gevolgd door Evy; een grote aderlating.

De tegenpartij kwam vervolgens zeer snel terug met een lange bal en het werd 1-1. Kort daarna vielen de 2- en 3-1 en gingen de kopjes hangen. Net voor rust werd het zelfs nog 4-1.

Na de rust Tekla op de snelle rechtsbuiten speler gezet en Anouk op de linksback. Wij moesten ons eigen spel gaan spelen. Net zoals de tegenpartij dat deed. Veel hoge ballen vanuit hen en daarmee hebben wij de laatste tijd heel veel moeite (daar gaan wij dus ook op trainen).

Wij kwamen wel beter in het spel toen Froukje in het 16 metergebied onderuit werd gehaald, dus een 11-meter. Veerle schoot deze bal niet helemaal in de hoek en de keeper wist deze te stoppen. Enkele minuten later nog een mooi schot van Ellen, maar deze eindigde tegen de lat. Helaas, want het had ineens zomaar 4-3 kunnen zijn.

Wij zochten daarna meer de aanval op, dus iets meer druk naar voren en toen vielen de 5, 6 en ook de 7-1. De kopjes gingen hangen en we hadden ook geen wissels meer. Het veld was nat en zwaar, maar hiervan heeft ook de tegenpartij last.

Op maandagavond hebben wij de wedstrijd geëvalueerd en zijn bij onszelf te raden gegaan. Alle neuzen staan nu weer dezelfde kant uit en ikzelf had als trainer iets sneller moeten ingrijpen met omzettingen. Sorry hiervoor.

Aanstaande zaterdag zijn we vrij. De wedstrijd tegen ESA wordt woensdagavond 5 oktober om 20.00 uur gespeeld.