2 november 2015

SVHA vindt aansluiting dankzij zege op UCHTA

Zondag 1 november stond de competitiewedstrijd SVHA 1 – UCHTA 1 op het programma. De wedstrijd begon om 14.00 uur in de middag. SVHA heeft na 7 wedstrijden 6 punten verzameld en UCHTA heeft na 7 wedstrijden 5 punten bij elkaar gespeeld.

Voor de wedstrijd tegen UCHTA sluiten de volgende 14 spelers aan bij de selectie: Sjoerd Veldhorst, Jeroen van Boldrik, Yosry Hassan, Jasper Visser, Jeroen Janssen, Jelmer IJkhout, Luc Dekker, Pim Mantel, Nelson Konu, Jordy van Gaalen, Elkjaer Rikken, Roy van de Vooren, Menno Lintsen en Stijn Teunissen.

De opstelling ziet er als volgt uit: Sjoerd Veldhorst is de doelman. Jelmer IJkhout staat linksback, Jeroen van Boldrik staat rechtsback en het centrale duo achterin wordt gevormd door aanvoerder Yosry Hassan en Jasper Visser. Het middenveld bestaat uit Jordy van Gaalen, Elkjaer Rikken, Nelson Konu en Luc Dekker. De voorhoede bestaat uit Roy van de Vooren en Stijn Teunissen. SVHA treedt dus aan in een 4-4-2 formatie, waar het de voorgaande wedstrijden aantrad in een 4-3-3 opstelling.

SVHA begint matig aan de wedstrijd. UCHTA heeft de wedstrijd in de eerste minuten aardig onder controle, maar komt niet tot mogelijkheden. SVHA heeft moeite om het spel te maken en komt moeizaam aan voetballen toe. Doelman Sjoerd Veldhorst is genoodzaakt een aantal keer de lange bal te hanteren, maar hier komen geen kansen uit voort.

Het is matig van beide kanten. Er gebeuren in het restant van de eerste helft weinig noemenswaardige momenten, waardoor de scheidsrechter na 45 minuten voor het einde van de eerste helft fluit.

In de rust vervangt Jeroen Janssen de lichtgeblesseerde Elkjaer Rikken. Aanvoerder Yosry Hassan schuift door naar het middenveld, waardoor Jeroen Janssen centraal achterin komt te voetballen.

Na rust is het iets beter aan beide kanten. De vrije man wordt makkelijker gevonden, maar tot echte kansen leidt dit niet voor beide ploegen. Met nog een halfuur te spelen lijken beide ploegen op jacht te gaan naar dat ene doelpunt dat in deze wedstrijd voldoende zou moeten zijn voor de drie punten. Het is niet de wedstrijd van het goede voetbal en de grote kansen, maar spannend is het wel, omdat het met nog 20 minuten te spelen nog steeds 0-0 staat.

Nelson Konu kan met nog een kwartier op de klok niet meer verder en wordt vervangen door Menno Lintsen, die hiermee zijn debuut maakt.

De krachten lijken weg te vloeien bij beide ploegen, maar SVHA zet nog een keer aan. Jeroen van Boldrik krijgt de bal toegespeeld van Menno Lintsen. De rechtsback geeft een prachtige pass op Luc Dekker die het strafschopgebied binnen kan snijden en de bal op Stijn Teunissen legt. De debutant haalt uit en ziet zijn inzet achter de doelman in het doel verdwijnen, 1-0!

Vlak na deze goal komt Pim Mantel in het veld voor Jeroen van Boldrik.

Met nog 10 minuten te spelen lijkt SVHA alsnog de winst te pakken in een duel dat op 0-0 leek af te stevenen. UCHTA probeert het nog wel, maar SVHA staat de hele wedstrijd al compact te verdedigen, waardoor UCHTA geen vuist kan maken in de slotfase.

Vlak voor tijd komt de bal via een goede pass van Stijn Teunissen bij Luc Dekker die op snelheid ligt. Laatstgenoemde komt oog in oog met de doelman van UCHTA te staan. Met een boogballetje in de linkerhoek verschalkt hij de doelman, waardoor SVHA op een 2-0 voorsprong komt! Dolle vreugde bij de ploeg uit Herveld, omdat de drie punten nu wel heel dichtbij zijn.

De laatste luttele minuten van de wedstrijd gebeurt er weinig meer. Na ruim 90 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kan SVHA drie punten bijschrijven!

Man of the match (volgens de stemmers): Jasper Visser

SVHA komt door de overwinning op 9 punten uit 8 wedstrijden. UCHTA verliest en blijft op 5 punten steken. Zondag 8 november speelt SVHA de thuiswedstrijd tegen UHC. De wedstrijd begint ‘s middags om 14.00 uur. UHC won afgelopen week met 5-1 van AAC-Olympia en heeft na 8 wedstrijden 12 punten.

Pupil van de week: Noud van Maanen mocht zondag met het eerste elftal het veld oplopen, maar dat was niet het enige wat SVHA voor hem in petto had. Noud mocht namelijk een doelpunt maken bij de keeper van de tegenstander (UCHTA) en hij kreeg een bal mee naar huis waar alle handtekeningen van het eerste elftal op stonden(!) Vanaf de zijkant zag Noud SVHA een 2-0 overwinning uit het vuur slepen. Als klap op de vuurpijl mocht hij de spelers van SVHA allemaal een hand geven na afloop. Voor Noud was het een fantastische dag om niet te vergeten!