4 mei 2015

SVHA verliest weer de derby van Valburg

Zondag 3 mei stond de competitiewedstrijd SVHA 1 – SC Valburg 1 op het programma. De derby begon om 14.00 uur in de middag. SC Valburg staat voorafgaand aan dit duel op een 5e plaats in de competitie. De ploeg haalde tot dusver 32 punten uit 20 wedstrijden. Afgelopen zondag verloor de ploeg uit met 3-1 van WVW. SVHA staat na de overwinning van afgelopen donderdag op Loo op een 8e plaats in de competitie met 23 punten uit 20 wedstrijden. Het eerste duel tussen beide ploegen eindigde in een 2-0 overwinning voor SC Valburg. De laatste 3 edities tussen beide ploegen eindigde 3 maal in een overwinning voor SC Valburg.

Bij SVHA ontbreken topscorer Ali Saleh en Rogier Jansen vanwege blessures. Beide spelers liepen hun blessures op in het duel afgelopen donderdag tegen Loo. Jeroen van Boldrik is geschorst. SVHA treedt aan in een 3-4-3 opstelling. De opstelling ziet er als volgt uit: Jeroen Janssen, Twan Aarnink en Harm Ariese vormen de verdediging. Het viermans middenveld bestaat uit Jelmer IJkhout (rechts), aanvoerder Pieter Mantel en Elkjaer Rikken (midden) en Nelson Konu (links). De voorhoede bestaat uit Jesse Schreuders (links), Jules Merkus (spits) en Roy van de Vooren (rechts).

Voor aanvang van dit duel liep sportpark Jan van Baal aardig vol met toeschouwers. De pupillen van zowel SVHA als SC Valburg mochten met de spelers van beide elftallen hand in hand het veld op komen lopen. Op het veld werd er met confetti kanonnen geschoten, waar groene confetti uit kwam. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie ‘burenruzie’.

SVHA en SC Valburg beginnen beide ietwat gespannen aan de wedstrijd. Dit levert na nog geen 2 minuten spelen al de eerste mogelijkheid op voor SC Valburg. Een voorzet door miscommunicatie achterin bij SVHA kan niet worden binnengewerkt door de aanvaller van SC Valburg. SVHA is dus gewaarschuwd.

Na een kleine 10 minuten voetballen komt SC Valburg op een 0-1 voorsprong. Sjoerd Veldhorst wil de bal wegtrappen, maar de bal komt bij het wegtrappen tegen SC Valburg spits Wouter Meijs aan, en gaat zomaar het doel in, 0-1.

Een ongelukkig moment voor doelman Sjoerd Veldhorst.

SVHA herpakt zich in de komende 20 minuten van de wedstrijd. Het krijgt via Elkjaer Rikken (kopbal op de lat), en in de rebound Harm Ariese (redding keeper), kansen op de 1-1. Niet veel later krijgt ook Jesse Schreuders een kans op de 1-1. Hij ziet zijn inzet gekeerd worden de doelman.

In het laatste kwartier van de eerste helft valt er niet veel meer te genieten. De bal gaat vaak uit via de zijlijn, en beide teams zijn meer bezig met ingooien dan met voetballen.

De scheidsrechter fluit na 45 minuten spelen voor het einde van de 1e helft. Beide ploegen gaan met een 0-1 ruststand rusten. SC Valburg heeft weinig tot niets gecreëerd in de 1e helft, maar gaat wel met een 0-1 voorsprong de rust in.

In de rust komt Bart van Olderen in het veld voor Elkjaer Rikken, die teveel last heeft van zijn lies. Jules Merkus gaat op het middenveld voetballen, en Bart van Olderen komt voorin te spelen. Laatstgenoemde was afgelopen donderdag tegen Loo trefzeker met 2 doelpunten.

Na de rust gaat het direct mis voor SVHA. Een vrije trap wordt door SC Valburg snel genomen, en belandt op het hoofd van de aanvaller die de bal in de hoek van het doel stuurt, en daarmee Sjoerd Veldhorst kansloos laat, 0-2. Er zijn nog geen 50 minuten gespeeld, maar SC Valburg komt zonder kansen te creëren wel op een 0-2 voorsprong.

SVHA moet zich zien te herpakken, want er zijn nog een goede 40 minuten te spelen, en er kan nog van alles gebeuren. SVHA zet aan, en komt bijna met de aansluitingstreffer. Een afgeslagen corner komt terecht bij Jesse Schreuders die uithaalt, en zijn schot gepareerd ziet worden door de keeper van SC Valburg.

SC Valburg krijgt mogelijkheden om de 0-3 te maken, maar slaagt hier niet in. In de 25/30 minuten valt uit het niets de aansluitingstreffer voor SVHA. Een voorzet vanaf links wordt in het eigen doel gekopt door een verdediger van SC Valburg, 1-2.

Er is weer hoop bij de ploeg van Henk Stuivenberg. SVHA zet weer aan, maar tot echte mogelijkheden komt de ploeg niet, behalve een schot van de inmiddels ingevallen Leon Latta die naast gaat. SC Valburg blijft makkelijk overeind, en krijgt zelf mogelijkheden op de 1-3, maar verzuimt om te scoren.

In de laatste 5 minuten gaat SVHA alles of niets spelen, en gaat Harm Ariese als  ‘stormram’ mee naar voren. Hierdoor krijgt SC Valburg nog meer ruimte. Niet veel later valt de 1-3 voor SC Valburg. Sjoerd Veldhorst grijpt niet goed in bij een bal die makkelijk lijkt te pakken, en het is opnieuw Wouter Meijs die voor het doelpunt zorgt. Het feest is compleet voor SC Valburg, de teleurstelling groot bij SVHA.

SVHA probeert het nog wel, maar het is zichtbaar aangeslagen door het doelpunt. Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd, en verliest SVHA voor de 4e keer op rij, verdeeld over 2 seizoenen, van SC Valburg. SC Valburg verstevigt de positie op de ranglijst, en blijft op een 5e plek staan. SVHA blijft op een 8e plek staan.

Volgende week is de laatst wedstrijd van SVHA 1. Dan spelen zij tegen CHRC. CHRC kende dit weekend een goede wedstrijd. De ploeg had het eerder vrij lastig en zat in een moeilijke periode. Echter hield het dit weekend Elistha van winnen af en ging het zelfs zelf met de 3 punten huiswaarts. Hierdoor heeft Elistha het niet meer in eigen hand en lijkt Eendracht Arnhem bij Arnhemia kampioen  te kunnen gaan worden. De laatste wedstrijd staat in het teken van behouden van de 8e plek. SVHA kan niet meer stijgen maar bij winst van Edesche Boys bij Loo kan de formatie van Henk Stuivenberg nog wel 1 plek zakken.