2 mei 2016

SVHA verliest van Batavia en ziet kans op periodetitel slinken

Zondag 1 mei stond de competitiewedstrijd SVHA 1 – Batavia 1 op het programma. SVHA heeft na 23 wedstrijden 25 punten verzameld en Batavia heeft na 23 wedstrijden 44 punten bij elkaar gespeeld. De eerdere ontmoeting tussen beide ploegen dit seizoen eindigde in een 1-2 overwinning voor SVHA.

Voor de wedstrijd tegen Batavia sluiten de volgende 15 spelers aan bij de wedstrijdselectie: Sjoerd Veldhorst, Boris Boerstoel, Nelson Konu, Elkjaer Rikken, Ronald Evers, Twan Aarnink, Jeroen van Boldrik, Jelmer IJkhout, Jules Merkus, Jordy van Gaalen, Luc Dekker, Bart van Olderen, Roy van de Vooren, Jasper Visser en Wesley Ebbeng.

De opstelling ziet er als volgt uit: Sjoerd Veldhorst is de doelman. Ronald Evers staat linksback, Jules Merkus staat rechtsback en het centrale duo achterin wordt gevormd door aanvoerder Twan Aarnink en Jeroen van Boldrik. Het middenveld bestaat uit Jelmer IJkhout, Nelson Konu en Elkjaer Rikken. De voorhoede bestaat uit Jordy van Gaalen (links), Bart van Olderen (spits) en Luc Dekker (rechts).

Beide ploegen beginnen voortvarend aan de wedstrijd. SVHA krijgt via Luc Dekker en Ronald Evers kansen om op voorsprong te komen, maar het geluk ontbreekt in de afronding. Batavia voetbalt iets makkelijker dan SVHA, maar moet het vooral hebben van vrije trappen vlak bij het doel van Sjoerd Veldhorst. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd, maar in de slotfase van de eerste helft komt Batavia toch op voorsprong. De zoveelste vrije trap voor Batavia wordt beheerst binnengeschoten door Colin Heikens. In de slotminuut van de eerste helft verdubbelt Batavia de voorsprong. Een diepe pass komt terecht bij Roel Hendriks die Sjoerd Veldhorst verschalkt met een schot in de verre hoek. Vlak daarna fluit de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft.

Na rust gaat de thuisploeg op zoek naar de aansluitingstreffer. Een kleine tien minuten na rust lijkt SVHA terug in de wedstrijd te komen als het een strafschop krijgt. Aanvaller Bart van Olderen gaat achter de bal staan, maar ziet zijn schot gepareerd worden door de doelman van Batavia. Een paar minuten na de gemiste strafschop krijgt SVHA de deksel op de neus wanneer Roel Hendriks met een kopbal Batavia op een 0-3 voorsprong zet. Hiermee lijkt de wedstrijd gespeeld. Batavia wordt door de ruime marge wat nonchalant achterin en geeft opnieuw een strafschop weg. Ditmaal neemt aanvoerder Twan Aarnink zijn verantwoordelijkheid, maar ziet hij zijn schot op de paal belanden. De strafschop moet worden overgenomen, aangezien er spelers te vroeg doorliepen. Zijn tweede poging wordt wederom gekeerd door de doelman van Batavia die zich ontpopt tot een heuse penaltykiller. Een kwartier voor tijd komt Batavia op 0-4 via Dennis Kaldenberg. In de slotfase (geloof het of niet) krijgt SVHA opnieuw een strafschop. Nelson Konu gaat achter de bal en schiet de strafschop wel binnen en redt hiermee de eer voor SVHA. Na 90 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

SVHA blijft door de nederlaag op 25 punten uit 24 wedstrijden steken. Batavia wint en komt op 47 punten uit 24 wedstrijden. Zondag 8 mei speelt SVHA de thuiswedstrijd tegen Unitas’28. De wedstrijd begint ‘s middags om 14:30 uur. Unitas’28 won afgelopen week met 1-2 van DSZ en heeft na 24 wedstrijden 27 punten.

Pupil van de week: Thomas Wouters mocht zondag met het eerste elftal het veld oplopen, maar dat was niet het enige wat SVHA voor hem in petto had. Thomas mocht namelijk een doelpunt maken bij de keeper van de tegenstander (Batavia) en hij kreeg een bal mee naar huis waar alle spelersnamen van het eerste elftal op staan(!) Vanaf de zijkant zag hij SVHA met 1-4 verliezen. Voor Thomas was het desondanks een fantastische dag om niet te vergeten!

Auteur: Jelmer IJkhout