11 november 2015

SVHA verliest in slotminuut van UHC

Zondag 8 november stond de competitiewedstrijd SVHA 1 – UHC 1 op het programma. De wedstrijd begon om 14.00 uur in de middag. SVHA heeft na 8 wedstrijden 9 punten verzameld en UHC heeft na 8 wedstrijden 12 punten bij elkaar gespeeld.

Voor de wedstrijd tegen UHC sluiten de volgende 15 spelers aan bij de selectie: Sjoerd Veldhorst, Jeroen van Boldrik, Yosry Hassan, Jasper Visser, Jeroen Janssen, Jelmer IJkhout, Luc Dekker, Pim Mantel, Nelson Konu, Jordy van Gaalen, Elkjaer Rikken, Roy van de Vooren, Bart van Olderen, Twan Aarnink en Stijn van der Linden.

De opstelling ziet er als volgt uit: Sjoerd Veldhorst is de doelman. Jelmer IJkhout staat linksback, Jeroen van Boldrik staat rechtsback en het centrale duo achterin wordt gevormd door Yosry Hassan en Jeroen Janssen. Het middenveld bestaat uit Jordy van Gaalen, Elkjaer Rikken, Nelson Konu en aanvoerder Twan Aarnink. De voorhoede bestaat uit Roy van de Vooren en Luc Dekker.

SVHA begint onrustig aan de wedstrijd, de ploeg is zoekende. UHC neemt de overhand in de eerste minuten van de wedstrijd en drukt SVHA al snel naar achter toe. Dit leidt in het eerste kwartier voor gevaar voor het doel van Sjoerd Veldhorst, maar de doelman is alert op een aantal schoten van afstand.

Na ongeveer 20 minuten voetballen komt SVHA iets beter in de wedstrijd, maar tot echte mogelijkheden komt de ploeg niet. Aan de andere kant is het UHC dat via een handsbal van Jeroen van Boldrik goedkoop aan een strafschop komt. De strafschop wordt goed binnengeschoten door een speler van UHC, waardoor de uitploeg na 25 minuten spelen op een 0-1 voorsprong komt.

UHC blijft na de 0-1 fel op de man zitten, waardoor SVHA moeite heeft om aan voetballen toe te komen. Toch komt SVHA op gelijke hoogte. Een combinatie tussen Jordy van Gaalen en Roy van de Vooren belandt uiteindelijk weer voor de voeten van Jordy van Gaalen die op zijn beurt uit een uitstekende voorzet in huis heeft. Bij de tweede paal is het Luc Dekker die zijn rechtervoet tegen de bal zet en de ploeg van trainer Henk Stuivenberg op 1-1 zet!

Door deze goal groeit het vertrouwen bij SVHA en de ploeg gaat door. Een kleine tien minuten voor rust komt de ploeg op een 2-1 voorsprong. Na een goede onderschepping van Jelmer IJkhout komt de bal terecht bij Roy van de Vooren die met een puike pass Luc Dekker in stelling brengt. De rappe aanvaller neemt de bal mee en komt oog in oog met de keeper van UHC te staan en maakt geen fout, 2-1!

UHC probeert nog voor rust de gelijkmaker te forceren, maar daar slaagt de ploeg niet in. Na 45 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft. In de rust worden er geen wissels toegepast.

Na rust zijn beide ploegen in de beginfase aan elkaar gewaagd. UHC speelt iets offensiever t.o.v. de eerste helft, maar kansen blijven uit. SVHA beperkt zich tot verdedigen en hoopt er met een snelle uitval uit te komen. UHC blijft drukken en dit leidt na ruim een uur voetballen tot de gelijkmaker. Een voorzet vanaf de rechterkant lijkt aan alles en iedereen voorbij te gaan, maar uiteindelijk belandt de bal toch voor de voeten van een speler van UHC die de bal in het dak van het doel schiet, 2-2.

SVHA blijft ondanks de gelijkmaker van UHC geconcentreerd spelen. De ploeg uit Hernen drukt door, maar verder tot het strafschopgebied van doelman Sjoerd Veldhorst komt de ploeg niet. Zelf creëert de ploeg uit Herveld niet veel in de tweede helft.

Met nog 25 minuten op de klok komt Jasper Visser in het veld voor Jeroen Janssen.

UHC gaat voor de winst in het laatste deel van de wedstrijd. SVHA verdedigt het punt, maar moet opletten op de hoge ballen, omdat de spits van UHC bijna twee meter lang is en een aanspeelpunt is in de voorhoede.

In het laatste deel van de wedstrijd komen Bart van Olderen en Pim Mantel in het veld voor Jordy van Gaalen en Roy van de Vooren.

SVHA en UHC gaan de slotfase van het duel in. Beide ploegen hanteren de lange bal in de laatste minuten van de wedstrijd, in de hoop dat de bal een keer goed valt. SVHA is uit het niets dicht bij een 3-2 voorsprong, maar een inzet van Pim Mantel wordt gepakt door de keeper van UHC.

Aan de andere kant wordt de bal voor de laatste keer in het strafschopgebied van SVHA gepompt. De bal valt precies op het hoofd van een aanvaller van UHC, waardoor de ploeg vlak voor tijd op een 2-3 voorsprong komt. Verslagenheid bij SVHA, omdat er diep in blessuretijd toch nog wordt gescoord.

De ploeg komt de klap niet meer te boven en de scheidsrechter fluit na ruim 90 minuten voetballen voor het einde van de wedstrijd.

Man of the match (volgens de stemmers): Jordy van Gaalen

SVHA blijft door de nederlaag op 9 punten uit 9 wedstrijden steken. UHC wint en komt op 15 punten uit 9 wedstrijden. Zondag 15 november speelt SVHA de uitwedstrijd tegen DSZ. De wedstrijd begint ‘s middags om 14.30 uur. DSZ won afgelopen week met 1-2 van AAC-Olympia en heeft na 9 wedstrijden 5 punten.

Pupil van de week: Bente Feije mocht zondag met het eerste elftal het veld oplopen, maar dat was niet het enige wat SVHA voor hem in petto had. Bente mocht namelijk een doelpunt maken bij de keeper van de tegenstander (UHC) en hij kreeg een bal mee naar huis waar alle handtekeningen van het eerste elftal op stonden(!) Vanaf de zijkant zag Bente SVHA met 2-3 verliezen. Desondanks was het voor Bente een fantastische dag om niet te vergeten!