3 februari 2015

SVHA verliest oefenwedstrijd van MEC’07 met 1-3

Zondag 1 februari stond de oefenwedstrijd SVHA 1 – MEC’07 1 op het programma. De wedstrijd begon om 14.00 uur in de middag. De wedstrijd werd gespeeld op het kunstgrasveld van Excelsior Zetten. MEC’07 komt net als SVHA uit in de 5e klasse. De ploeg staat in de competitie op een 5e plaats. SVHA trof deze ploeg al in de voorbereiding van dit seizoen. Het werd destijds 1-1.

Bij de ploeg uit Herveld waren Jules Merkus en Twan Aarnink afwezig. Door de afwezigheid van Twan Aarnink begon Jelmer IJkhout op de rechtsbackpositie. Harm Ariese en Jeroen Janssen vormden wederom het centrale duo achterin net als in de wedstrijd tegen SCD’33.

In de beginfase gaan beide ploegen redelijk gelijk op. Er zijn wat mogelijkheden over en weer, maar niet echt grote kansen. Naarmate de wedstrijd vordert komt MEC’07 iets beter in de wedstrijd. Dit leidt ook tot een goede mogelijkheid. Een schot van de aanvaller van MEC’07 belandt op de paal, en niet veel later eindigt een poging van de aanvaller van MEC’07 net naast het doel van Sjoerd Veldhorst.

SVHA heeft in de 1e helft moeite om het spel te maken. Door een aantal positiewijzigingen (Pieter Mantel rechts centraal op het middenveld, Rogier Jansen rechtsbuiten, Nelson Konu links centraal op het middenveld, Jelmer IJkhout rechtsback) is het team zoekende.

Na iets meer dan 20 minuten spelen komt MEC’07 op een 0-1 voorsprong. Door balverlies bij SVHA komt MEC’07 er binnen een aantal seconden snel uit. Vlak voor het strafschopgebied moet Jelmer IJkhout een overtreding maken om het schot van de aanvaller van MEC’07 eruit te halen. De scheidsrechter geeft een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De vrije trap wordt vervolgens buiten bereik van doelman Sjoerd Veldhorst in het doel geschoten.

SVHA moet zich zien te herpakken, en dit lukt ook, want 5 minuten later is het alweer gelijk. Jelmer IJkhout heeft de bal aan de rechterkant van het veld en speelt Harm Ariese in die de bal prima klaarlegt voor zichzelf en met een vlammend schot van ongeveer 20 meter de doelman van MEC’07 verschalkt.

Lang kan SVHA niet van de gelijkmaker genieten, want een paar minuten later is het alweer 1-2. SVHA krijgt een corner tegen, die in eerste instantie goed wordt verwerkt door Sjoerd Veldhorst. De tweede corner wordt halflaag voorgegeven en binnen geschoten door de aanvaller van MEC’07. Het is de zoveelste corner die SVHA tegen krijgt, en er in gaat. Met een 1-2 achterstand gaat SVHA de rust in.

In de rust wordt er door trainer Henk Stuivenberg aangegeven dat we de gevaarlijkste aanvaller van MEC’07 de nummer ‘6’ geen ruimte moeten geven, aangezien alle ballen op hem gespeeld worden. Fred Schuurman (sinds kort de nieuwe trainer van SVHA 2) is ook aanwezig tijdens de wedstrijd en zegt dat er beter gecoacht moet worden richting elkaar.

In de 2e helft keept Jan-Willem Jacobs i.p.v. Sjoerd Veldhorst. Ook Ali Saleh mag de gehele 2e helft meespelen.

SVHA probeert aan het begin van de 2e helft het spel te maken, en dit lukt ook. Het team van trainer Henk Stuivenberg speelt beter dan in de 1e helft. Er worden genoeg mogelijkheden gecreëerd, maar het scoren blijft toch een probleem.

MEC’07 komt in het 2e deel van de 2e helft ook aan een aantal mogelijkheden toe. Jan-Willem Jacobs redt prima op verschillende inzetten, en ziet een bal op de buitenkant van de paal naast het doel verschijnen. SVHA probeert de gelijkmaker te scoren, maar de goede eindpass of het schot ontbreekt.

In de laatste paar minuten komt MEC’07 op een 1-3 voorsprong. De bal komt terecht bij de aanvaller van MEC’07 die met een half schot doelman Jan-Willem Jacobs verschalkt. De keeper gaat bij dit schot niet geheel vrijuit, want de bal gaat onder de doelman door. Hiermee is de wedstrijd beslist, en fluit de scheidsrechter een paar minuten later voor het einde van de wedstrijd. Met een 1-3 nederlaag stapt SVHA van het veld.

Fotografie: Niet gerelateerd