1 december 2015

SVHA verliest in slotfase ongelukkig van Krayenhoff

Zaterdag 28 november stond de competitiewedstrijd SVHA 1 – Krayenhoff 1 op het programma. De wedstrijd begon om 17.00 uur in de middag. SVHA heeft na 10 wedstrijden 9 punten verzameld en Krayenhoff heeft na 10 wedstrijden 18 punten bij elkaar gespeeld.

Voor de wedstrijd tegen Krayenhoff sluiten de volgende 15 spelers aan bij de selectie: Sjoerd Veldhorst, Jeroen van Boldrik, Yosry Hassan, Jasper Visser, Jeroen Janssen, Jelmer IJkhout, Luc Dekker, Pieter Mantel, Nelson Konu, Jordy van Gaalen, Ali Saleh, Roy van de Vooren, Twan Aarnink, Leon Latta en Mustaba Mieri.

De opstelling ziet er als volgt uit: Sjoerd Veldhorst is de doelman. Jelmer IJkhout staat linksback, Jeroen van Boldrik staat rechtsback en het centrale duo achterin wordt gevormd door Yosry Hassan en Jeroen Janssen. Het middenveld bestaat uit Jordy van Gaalen, Nelson Konu, Ali Saleh en aanvoerder Twan Aarnink. De voorhoede bestaat uit Roy van de Vooren en Luc Dekker.

Beide ploegen beginnen gelijkwaardig aan de wedstrijd. Echte kansen worden er niet gecreëerd in de openingsfase. Naarmate de wedstrijd vordert komt SVHA beter in de wedstrijd, maar het is Krayenhoff dat gevaarlijk is uit dode spelsituaties. Voetballend komt Krayenhoff moeizaam door de defensie van SVHA heen, omdat er steeds een been of een hoofd tussenzit. SVHA is vooral gevaarlijk in de omschakeling. Met de snelheid van Jordy van Gaalen en Luc Dekker liggen er mogelijkheden voor de ploeg van trainer Henk Stuivenberg.

Na een halfuur voetballen komt SVHA op voorsprong. Een uitstekende pass van Ali Saleh komt terecht bij Jordy van Gaalen die zijn tegenstander opzoekt. De behendige dribbelaar omspeelt zijn tegenstander en schiet vanuit een moeilijke hoek de bal prachtig in de hoek van het doel, 1-0!

Na dit doelpunt laat Krayenhoff iets meer van zich horen. De ploeg zet voor rust nog even aan en dit levert vijf minuten voor rust de gelijkmaker op. De rechtsbuiten van Krayenhoff draait knap weg en kan opstomen naar het doel van Sjoerd Veldhorst. Er wordt hem geen strobreed in de weg gelegd, waardoor hij de bal simpel in de hoek van het doel prikt, 1-1. Doelman Sjoerd Veldhorst is (terecht) woest op de manier waarop de buitenspeler van Krayenhoff tot het doel kan komen.

Vlak voor rust raakt Roy van de Vooren ernstig geblesseerd. De aanvaller kan niet verder en wordt vervangen door Leon Latta. Laatstgenoemde komt linksback te voetballen, waardoor Jelmer IJkhout doorschuift naar rechtsmidden. Ali Saleh neemt de positie van Roy van de Vooren over.

Na 45 minuten fluit de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft.

Na rust komt er een scherper Krayenhoff uit de kleedkamer. De ploeg uit Nijmegen is erop gebrand te winnen en zet in de tweede helft aan. SVHA moet zich zien te beperken tot verdedigen, omdat het niet meer aan voetballen toe komt. Krayenhoff krijgt kansen om op voorsprong te komen in de tweede helft, maar doelman Sjoerd Veldhorst houdt SVHA met een aantal prima reddingen op de been.

Met nog ruim een kwartier op de klok komt Jasper Visser in het veld voor Jelmer IJkhout. Yosry Hassan schuift door naar het middenveld en Jasper Visser komt centraal achterin te voetballen.

Met nog ruim tien minuten op de klok krijgt invaller Jasper Visser de mogelijkheid om SVHA op voorsprong te zetten, maar zijn inzet verdwijnt in de handen van de boomlange doelman van Krayenhoff.

Met nog een kleine tien minuten te spelen ontvlamt de wedstrijd. SVHA trapt de bal buiten de lijnen, omdat er een speler van Krayenhoff geblesseerd op de grond ligt. De scheidsrechter hervat de wedstrijd, maar Krayenhoff speelt de bal niet terug. De ploeg uit Nijmegen voetbalt verder, wat tot irritatie leidt bij SVHA. Nadat de rust is wedergekeerd, wordt er weer gevoetbald.

Vlak voor tijd komt Krayenhoff op voorsprong. De bal komt in het strafschopgebied terecht. Een aanvaller van Krayenhoff schiet de bal buiten bereik van doelman Sjoerd Veldhorst in het dak van het doel, 1-2. SVHA probeert het nog wel in de slotfase, maar Krayenhoff houdt eenvoudig stand.

De ploeg uit Herveld komt de klap niet meer te boven en de scheidsrechter fluit na ruim 90 minuten voetballen voor het einde van de wedstrijd.

Man of the match (volgens de stemmers): Nelson Konu

SVHA blijft door de nederlaag op 9 punten uit 11 wedstrijden steken. Krayenhoff wint en komt op 21 punten uit 11 wedstrijden. Zondag 6 december speelt SVHA de uitwedstrijd tegen Unitas’28. De wedstrijd begint ‘s middags om 14.30 uur. Unitas’28 won afgelopen week met 0-6 van AAC-Olympia en heeft na 10 wedstrijden 9 punten.

Pupil van de week: Sen van Anrooij mocht zaterdag met het eerste elftal het veld oplopen, maar dat was niet het enige wat SVHA voor hem in petto had. Sen mocht namelijk een doelpunt maken bij de keeper van de tegenstander (Krayenhoff) en hij kreeg een bal mee naar huis waar alle handtekeningen van het eerste elftal op stonden(!) Vanaf de zijkant zag hij SVHA met 1-2 verliezen. Desondanks was het voor Sen een fantastische dag om niet te vergeten!